Ti mit tennétek hogy jobb legyen az egészségügy?
Emelném az egészségügyben dolgozók fizetését, és befektetnék a kórházak felszereltségébe. Nem aprópénzt, hanem úgy rendesen.
"Szerintem annyi pénz nem forog amiből minden egyes korházat felbírnánk újítani!"
Azért szerintem Mészáros Lőrinc 300 milliárdja elég jó kezdés lenne. Aztán jöhet a többi haveré, meg az állami médiára költött százmilliárdok, stadionok, stb. gyorsan ezer milliárdnál tartunk, és még egy becsületes magyar embertől se vontunk el egyetlen forintot se. Most kb. 2000 milliárdot költünk rá, és csak az elpazarolt pénzek amiket fent írtam kitennének egy 1000 milliárdos növelést. Szerintem ez egy elég jó kezdés lenne.
Mészáros, Mészáros, Mészáros
Lassan többet hallom mint Sorost! Ez pusztán csak írígység... Ha ennyire akarnátok felújítani az egészségügyet jó kezdés lenne az ellenzékk elit vagyona is!
Abban márpedig biztos lehetsz, hogy a sportlétesítmények építésekor is nagyon sok pénz ment a semmire. Lehetne mellette a sportra is költeni, de csak a szükséges fenntartási összeget. Abszurd mindenkitől elvárni, hogy sporttal kúrálja magát. Majd ha példamutató sportos államfőink lesznek, még akkor se.
A másik, hogy nem egyszerre az összes kórháznak esnének neki a felújítással. Egymás mellett mehetne több felújítás, de nem az összes. Költségvetni, tervezni, szervezni is kell, már ezt se lehet egyszerre megcsinálni. Annak a kornak is vége lenne, hogy kap az építő cég egy munkára 5 milliárdot és akkor ő már kiköti, hogy 4 milliárdot akar tisztán keresni úgyhogy emeljük meg 9 milliárdra az összeget. Meg a lónak a szerszámát. Ez szánalmas és szar rendszer. Ez lopás. Lopás nélkül mindent olcsóbban meg lehet oldani. A lopás a drága, nem az eü rendbetétele. A lopással nem a kormányt akarom szokásosan kritizálni hanem csak szemléltetni, hogy eddig ez ment. Ha megbízok saját magam számára családi ház építéssel egy építő céget, akkor az is a dupláját akarja rajta keresni. Szabad piac megteheti, legföljebb nem bízom meg és keresek mást.
Ezt az eü rendbetételénél nem kell hagyni. Az állam pénze menjen csak nagyrészt arra, amire szánják. Nem azért dolgozik és fizeti az adót a sokmillió dolgozó ember, hogy annak a féléből valakinek a saját pénze legyen csak azért, mert az ő kezén mennek keresztül a pénzek. Ez mindennek a rovására megy. Mindenki rovására. Meg lehet oldani. Csak akarat kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!