Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti mit tennétek hogy jobb...

Ti mit tennétek hogy jobb legyen az egészségügy?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor hallom hogy a Fidesz gyűlölők ezzel támadják főleg a kormányt. Azt mondjuk sose hallom ők mit tennének! Ha rá kérdezek a válasz "hát nem én dógom" meg " nem én vagyok a kormányfő" akkor felteszem most másképp a kérdést ti hogy csinálnátok ezt Kormány helyében? Szerintem annyi pénz nem forog amiből minden egyes korházat felbírnánk újítani! Az egyetlen egy megoldás az lenne ha bezárnánk pár korházat a többit meg modernbabra fejlesztenénk ahogyan azt a Európai Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet is megírta! ! Nem minden korház van rossz állapotban de fogjátok már fel hogy nem lehet mindenkinek jót tenni....

2019. febr. 6. 14:50
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:

Emelném az egészségügyben dolgozók fizetését, és befektetnék a kórházak felszereltségébe. Nem aprópénzt, hanem úgy rendesen.

"Szerintem annyi pénz nem forog amiből minden egyes korházat felbírnánk újítani!"

Azért szerintem Mészáros Lőrinc 300 milliárdja elég jó kezdés lenne. Aztán jöhet a többi haveré, meg az állami médiára költött százmilliárdok, stadionok, stb. gyorsan ezer milliárdnál tartunk, és még egy becsületes magyar embertől se vontunk el egyetlen forintot se. Most kb. 2000 milliárdot költünk rá, és csak az elpazarolt pénzek amiket fent írtam kitennének egy 1000 milliárdos növelést. Szerintem ez egy elég jó kezdés lenne.

2019. febr. 6. 16:14
 32/65 A kérdező kommentje:

Mészáros, Mészáros, Mészáros

Lassan többet hallom mint Sorost! Ez pusztán csak írígység... Ha ennyire akarnátok felújítani az egészségügyet jó kezdés lenne az ellenzékk elit vagyona is!

2019. febr. 6. 16:18
 33/65 anonim ***** válasza:
Kérdező így van ahogy mondod. Az összes ellenzéki milliárdos is adhatna bele, és Mészáros is, mint Magyarország leggazdagabb embere. Ez teljesen független kéne, hogy legyen. A plakátra, focipályákra, túlárazott beszerzésekre elcseszett százmilliárdokat lehetne erre os fordítani, a milliárdos Gyurcsány, Botka, Lázár mind-mind példát mutathatna. Bár úgy látom, hogy a szerelmeidet minden áron megvéded.
2019. febr. 6. 16:27
 34/65 A kérdező kommentje:
#33 Igazad van! Így lenne fer...
2019. febr. 6. 16:29
 35/65 anonim ***** válasza:
De figyu, játsszunk el a gondolattal. Én egy orvos vagyok, pl.: pulmonológus. Jelenleg túlórákkal együtt, ügyelettel, havi 200 órával 450ezret keresek. Kapok egy árajánlatot egy német tüdőszanatóriumtól, ahol 3600 euró lesz az alapbérem, túlórák nélkül. Mivel tartasz itthon?
2019. febr. 6. 16:31
 36/65 anonim ***** válasza:

Abban márpedig biztos lehetsz, hogy a sportlétesítmények építésekor is nagyon sok pénz ment a semmire. Lehetne mellette a sportra is költeni, de csak a szükséges fenntartási összeget. Abszurd mindenkitől elvárni, hogy sporttal kúrálja magát. Majd ha példamutató sportos államfőink lesznek, még akkor se.

A másik, hogy nem egyszerre az összes kórháznak esnének neki a felújítással. Egymás mellett mehetne több felújítás, de nem az összes. Költségvetni, tervezni, szervezni is kell, már ezt se lehet egyszerre megcsinálni. Annak a kornak is vége lenne, hogy kap az építő cég egy munkára 5 milliárdot és akkor ő már kiköti, hogy 4 milliárdot akar tisztán keresni úgyhogy emeljük meg 9 milliárdra az összeget. Meg a lónak a szerszámát. Ez szánalmas és szar rendszer. Ez lopás. Lopás nélkül mindent olcsóbban meg lehet oldani. A lopás a drága, nem az eü rendbetétele. A lopással nem a kormányt akarom szokásosan kritizálni hanem csak szemléltetni, hogy eddig ez ment. Ha megbízok saját magam számára családi ház építéssel egy építő céget, akkor az is a dupláját akarja rajta keresni. Szabad piac megteheti, legföljebb nem bízom meg és keresek mást.

Ezt az eü rendbetételénél nem kell hagyni. Az állam pénze menjen csak nagyrészt arra, amire szánják. Nem azért dolgozik és fizeti az adót a sokmillió dolgozó ember, hogy annak a féléből valakinek a saját pénze legyen csak azért, mert az ő kezén mennek keresztül a pénzek. Ez mindennek a rovására megy. Mindenki rovására. Meg lehet oldani. Csak akarat kell hozzá.

2019. febr. 6. 16:34
 37/65 A kérdező kommentje:
Semmivek de a bérek növekedése nálunk inflációval jár....
2019. febr. 6. 16:34
 38/65 anonim ***** válasza:
Édes Istenem. A legrosszabb a dologban, hogy a kérdezőnek is 1 szavazati joga van, mint nekem. :(
2019. febr. 6. 16:36
 39/65 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Kérdező a kérdés elolvasásáig azt hittem téged érdekelnek a válaszok de nem. Te csak kormánypropagandát nyomatsz. Légyszives ne te döntsd már el hogy nekem jó e a béremelés vagy nem. Az utóbbi három évben kb 30%-ot kaptam tehát évi tizet. Hol volt itt 30% -infláció? Sehol. Úgy hogy jöhetnek a további béremelések nyugodtan. Nálunk áprilisban emelnek remélem minimum tizet tizenkettőt. Én nem vagyok vak látom hogy újítják a korházakat. Gépeket is vesznek. Ez a része alakul. Orvos és nővér nincs. Az ő bérüket kellene emelni. Nővérét minimum 300 nettóra. A kezdőét. A tapasztaltabbét többre. Az orvosok nem tudom mennyit kapnak de ha zsebrevághatnának havi 800-at nem igen mennének ki ennyien. És ugyan miért baj ha szúrka a szemét az embereknek Mészáros? Az ország leggazdagabb emberelett pár év alatt. Még a látszatra se adnak.
2019. febr. 6. 16:37
 40/65 anonim ***** válasza:
A megpattanó orvosnál a fizetés sokat számít, de a körülmények is legalább annyira. Kérdezz csak meg bármelyik eü dolgozót hogy szívesebben menne-e egy modern és tiszta kórházba dolgozni, egy lepukkant junkyardra. Az élelmesebb orvosok még mindig jól kiegészítik a paraszolvenciával a fieztésüket. Ha ez kell ahhoz, hogy működjön akkor maradjon a paraszolvencia de legyenek jó körülmények.
2019. febr. 6. 16:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!