Fiatal, egyetemet végzett emberként miért kell titkolnom, hogy a Fideszre szavaztam?
Goldmund73
Igazat megvallva, a munkahelyén, a főnöke és ellenzéki munkatársai, nyíltan mondták el, hogy ők aztán ellenzékiek. Ócsárolták a Fideszt és az összes Fidesz szavazót. Apámnak ebből - finoman fogalmazva - elege lett és hát pár nem nyíltan Fideszes munkatársával ezt a témát, úgymond "kibeszélték" ebédszünetben és a következmény az lett, hogy másnap már mindenki tudta, hogy ő fideszes.
Persze, a főnökére nem azért volt pipa, mert ellenzéki, hanem mert ilyet meg tett vele és, hogy ilyet meg is tehet.
Nem szeretném, hogy ilyet bárkivel is megtehessenek. Fordított esetben se, ha a főnök fideszes, a dolgozó, pedig ellenzéki. Ilyet senkivel se szabadna megtenni. Mindenkinek lehet egy véleménye és a másiknak ezt tiszteletben kellene tartania.
Ez meg már azért is volt, hát hogy is mondjam, kics*szés vele szemben, mert 17 éve mindent megcsinált amire megkérték, sosem mondott ellent a főnökeinek akárki is volt az, egy nap alatt pedig csak azért, mert van egy politikai véleménye, vagy szimpatizál egy párttal, elesik csaknem 30000 forinttól. Az a 30 ezer forint pedig nem kevés.
Amúgy reagálva a véleményedre, én se szeretném, ha a beosztottjaim politizálnának munka közben, de ez esetben rengetegen megtették ezt - ugye nem csak a beosztottak közül - szóval én ezt, finoman fogalmazva, nem tartom jogosnak.
Most így olvasva ezt a történetet, valóban felháborító.
Teljesen megértem apukádat, ő semmi inkorrekt dolgot nem csinált.
Ha esetleg egyszer talál egy másik munkahelyet és lelép, akkor lehet, hogy nagyot fog nézni a főnöke, hogy talán nem kellett volna vele ezt csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!