Ha miniszterelnök szeretnék lenni, muszáj valamilyen egyetemet elvégezni vagy elég ha kiváló szónok vagyok?
Vonz a politika, de főleg az hogy vezető lehessek, egy ország államférfija.
Úgy érzem nekem ez a sorsom, erre születtem.
Lehet kicsit későn kezdeném el (26 vagyok) de végülis Orbán Viktor se tudta még 26 évesen hogy miniszterelnök akar lenni, sőt, hogy egyáltalán politikus.
Az attól függ, mi a terved. Ha megszedni akarod magad a jelen példákon felbuzdulva, akkor ügyesen kell tudnod hazudni. Mivel ezt nem az egyetemen tanítják, tehát semmi szükség rá.
Ha országot akarsz vezetni, akkor kicsit több kell mint egyetem. Kell hozzá megfelelő neveltetés (lám a mostani példa mutatja, hova is vezethet minden egyetemmel együtt), kell hozzá tapasztalat, és kell hozzá olyan tudás, amit itt nem is érdemes felsorolni.
"de végülis Orbán Viktor se tudta még 26 évesen hogy miniszterelnök akar lenni, sőt, hogy egyáltalán politikus."
Ha politikus akarsz lenni, akkor esetleg kezdhetnéd azzal, hogy utána nézel akiről beszélsz. Orbán Viktor 24 évesen alapító tagja volt a FIDESZ-nek, 25 évesen ott ült az Ellenzéki Kerekasztalban, 26 évesen hatalmas tömeg előtt mondott beszédet Nagy Imre újra temetésén.
Amúgy ma két módon lehet miniszterelnök: 1. nagyon ismert és sikeresnek kell lenned, hogy legyen pénzed a kampányra
2. Kapcsolati tőkével kell rendelkeznek, senkit sem érdekel, hogy jó szónok vagy ha nincs mögötted egy párt ami támogat.
3# A politológusoknak tanítják, hogy hazudjon jól.
5# Itt egyedül te vagy proli. De látszik, még eszed sincs (érettségiről ne is álmodjunk veled kapcsolatban, kommunistának olyan nincs).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!