Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatal, egyetemet végzett...

Fiatal, egyetemet végzett emberként miért kell titkolnom, hogy a Fideszre szavaztam?

Figyelt kérdés
Úgy látom, hogy minden közösségi médiát, illetve a fórumokat is ellepték a ballib megmondóemberek. Sok barátom belépett az LMP-be, Momentumba. Ez teljesen ok, de miért probléma az, hogy én a többséggel értek egyet? Miért nem lehet vállalni, ha valaki a kormányt támogatja?

2018. máj. 13. 23:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 anonim ***** válasza:
67%

Én becsinálok ezen a Takács Zsozsón!

fideszesek lehazaárulóztak, gyűlöltek, kiutáltak mindent és mindenkit, aki nem abból a vályúból evett mint ők

most elnyomja itt hogy szegény fideszesek az áldozatok.

A kis kormánykája most készül rajtunk úgy mindenkin, aki nem fideszes bosszút állni, Viktorka mondta, hogy a választások után erkölcsi meg jogi elégtételt VESZÜNK. Így nem ő nem a fidesz MINDEN KORMÁNYPÁRTI rajtunk az ELLENSÉGEN! és ő előadja, hogy ő döbbent meg a mocskolódáson.

Tudod mit nekünk k##vára elegünk van, hogy csak azért mert nem Orbánka disznói vagyunk már hazaárulók, ellenségek, magyarellenesek, soros-ügynökök vagyunk b.meg. Te beszélsz mocskolódásról? Hogy mered egyáltalán ezt a szádra venni az elmúlt évek után?

2018. máj. 14. 11:48
 42/84 anonim ***** válasza:
69%
Pont hogy az ellenzéki szavazóknak kell kétszer meggondolni, hogy kinek mondják el hogy nem Fideszesek.
2018. máj. 14. 12:03
 43/84 anonim ***** válasza:
90%

Nos azért, mert a fiatalok többsége szerint aki a Fideszre szavaz az értelmi fogyatékos.

Ezzel az állítással amúgy én is egyetértek.

Üdv egy fiatal, egyetemet végzett ember.

2018. máj. 14. 12:07
 44/84 anonim ***** válasza:
87%

"Pont hogy az ellenzéki szavazóknak kell kétszer meggondolni, hogy kinek mondják el hogy nem Fideszesek."

Én is ezt tapasztalom inkább IRL-ben. Igaz, van mentségük, sajnos a Fidesz bekényszerítette őket egy olyan helyzetbe, hogy csak pitbullként tudnak kommunikálni, ők hisznek, ha kétségbe vonod a hitüket, akkor kénytelenek támadni. Ezért nem lehet sajnos velük vitatkozni, mert vagy legyőzöd a hitüket érvekkel, és azért érzik rosszul magukat vagy elkönyvelnek téged ellenségnek, aztán nem ülnek melléd még buszon sem. Nem vicc megtörtént, egyik ismerősöm megtudta, hogy nem vagyok nagy Fidesz rajongó, hogy finom legyek, és elvitatkoztunk a kérdésről. Azóta volt, hogy nem ült mellém mert ő, hogy idézzem "egy rohadt komcsival nem utazik együtt". Azóta már nem vagyunk olyan jóban...

2018. máj. 14. 12:13
 45/84 anonim ***** válasza:
62%
Az ugye mindenkinek megvan (még azoknak is, akik gyűlölködéssel vádolják az ellenzéki szavazókat), hogy 2002-ig teljesen békés volt a politikai élet Magyarországon? Nyugodtan lehetett szidni, vagy épp dicsérni (bár arra kevesebb alkalom volt) bármelyik pártot, senki se szólt érte egy rossz szót sem. A 2002-es választások elveszítése után a Fidesz vitte ki a szavazókat az utcára ("a haza nem lehet ellenzékben"), és ez a mentalitás ágyazott meg 2006-nak, majd mindannak, ami utána következett. Ma már Magyarországon fel se merül, hogy a politikának esetleg nem az utcán a helye, vagy hogy a másik fél szavazóival nem csak ordítva, mocskolódva lehetne kommunikálni. Sajnos ez javarészt mindkét oldalra igaz, még az ellenzékre is, azon viszont nincs vita, hogy ezt a levest 2002 óta Orbán Viktor, és az ő fanatizált szavazói főzték, együtt. Ha a szívemre hallgatok, azt mondanám, fogyasszák is el jó étvággyal, az eszem viszont azt mondja, jó lenne tenni valamit, hogy a politikai diskurzust visszatereljük a normális mederbe. Sajnos egyelőre úgy tűnik, erre még jó ideig nem lesz lehetőség.
2018. máj. 14. 12:33
 46/84 anonim ***** válasza:
66%
A lónak a füle volt békés, nem a politikai élet.:D Kezdődött már '90-ben az MDF győzelme utáni mucsaizással, bőgatyázással, folytatódott a taxisblokáddal, ami távolról sem volt spontán. Egyértelműen profi szervezéssel stratégiai pontokat zártak le, nyakig benne volt az SZDSZ, meg az állami apparátus alsó-középső szintjein óhatatlanul bentmaradt szoci kádercsapat. A médiatálalásról már nem is beszélve...Aztán emlékezzünk a felbérelt nyilas tüntikézésekre, pl. a később Izraelbe települt (!) Szabó Albertre, akire hivatkozva rá lehetett húzni a teljes jobboldalra az antiszemitizmust, fasizmust stb, barna eső hullott mindennap.:D Fodor Gáborék távozásától lett Orbán cigány, miniduce meg amit akarsz. Aztán az első kormánya idején robbantások történtek Szájer és Torgyán háza előtt, nyilván teljesen békés szándékkal.:D Én értem, hogy egy 14 évesnek a tegnapelőtt is régen volt, de akkor legalább nézz utána a dolgoknak, ne égesd magad a hülyeségeiddel.
2018. máj. 14. 12:44
 47/84 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, bizonyára Sztálin is kormányképesebbnek tűnt a többi lehetőségnél, ettől még nem volt jó választás. Bár a Fidesznél sok jobb párt látszik, többek közt ilyen a második legerősebb párt. De ha csak rossz alternatíva van, akkor nem kell szavazni. Én sem szavaztam, nem volt gyomrom a nemzetellenes Fidesz és a hozzá közelítő Jobbik legitimálásához.

Az eddigi összes kormány rohamléptekkel tette tönkre az országot. A lengyel vagy cseh gazdaság 4-szer akkorát fejlődött ezalatt. Ma egy 150 ezret kereső kereshetne mondjuk 220-at, egy 200 ezret kereső 300-at. Ha 30 éven át nem lopnak, ez 400 is simán lehetne... Ez a lényeg, nem a migránsok, akik nem is jönnek ide (és aki jönni akar, azt a Fidesz nem akadályozza ebben, ő telepítette le a legtöbbet a régióban).

2018. máj. 14. 12:58
 48/84 anonim ***** válasza:
59%
46-os: Figyelj, mindebben igazad van, de az a nagy büdös helyzet, hogy mindez akkoriban a kutyát se érdekelte, és nem csak azért, mert fiatal voltam. Az igazság az, hogy az átlagemberek nagy része akkoriban nagy ívben xarta le a politikát, vagy aki nem, az privát dologként kezelte. 2002 óta látom csak azt, hogy a másik tábor szavazói ellenséggé váltak. Családok tagjai ugrottak össze, szakítások alapja lett a pártszimpátia, és ez így van a mai napig, meg feltehetően folytatódik is majd, beláthatatlan ideig. Ez lesz Orbán Viktor öröksége, amikor majd nyugdíjba vonul.
2018. máj. 14. 13:04
 49/84 anonim ***** válasza:
83%

Kedves Kérdező!

Igazából saját magad cáfoltad meg, amikor azt mondtad, hogy megjöttek a ballib trollok. Te is ugyanúgy ítélkezel mint, egyes ellenzékiek. Honnan tudod, hogy ballib? És ha csalódott jobboldali?

Az a helyzet, hogy Magyarországon nem lehet közömbösen elbeszélgetni a politikáról, mert annyira szembenáll a két oldal. Ilyenkor az a helyes magatartás, hogy nem foglalkozol jelentéktelen közéleti kérdésekkel. Éld a kis életed, az emberi kapcsolataid ne a politikai identitásaid határozzák meg. Akkor vállald a véleményed, ha muszáj, másképp ne mérgezd ezzel az agyad.

Egyébként meg mindig kormánykritikusnak kell lenni. Miért? Mert, ha van ami nem tetszik, akkor nem intézed el azzal, hogy hát az MSZP vagy xy rosszabb volt. Ez a legnagyobb hiba amit tehetsz. Mert azt sugallod, hogy jó az amit csinálnak. Az a baj a mostani 2/3-dal, hogy legitimizálták a szavazók a Fidesz eddigi tevékenységét, zöld utat kaptak és lehet, hogy vérszemet is. Ismerek sok fideszest is aki nem ért egyet a korrupcióval és sok intézkedéssel. De akkor fel kell állni és hangot adni ennek, mert másképp nem lesz jobb.

2018. máj. 14. 13:29
 50/84 anonim ***** válasza:
0%

"Az a helyzet, hogy Magyarországon nem lehet közömbösen elbeszélgetni a politikáról, mert annyira szembenáll a két oldal."

Ha úgy vesszük, három oldal van, a baloldali nemzetvesztők, a kormányzó áljobboldali nemzetvesztők (melyeket egybe is lehet venni, igazából ugyanannak az erőnek kétfajta megnyilvánulása), és a tisztességesek oldala, melyet most nagyjából a Jobbik képviseli, bár messze nem bűntelenek, főleg ezzel a néppártosodással.

De az egy vicc, mikor egy komcsi és egy fideszes feszül egymásnak. Az a különbség, milyen ütemben és fokban teszik tönkre az országot, milyen fokban magyarellenesek, stb.

2018. máj. 14. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!