Fiatal, egyetemet végzett emberként miért kell titkolnom, hogy a Fideszre szavaztam?
Ahhoz hogy valaki lássa, mennyire hazug és öncélú Orbán politikája, nem kell "ballibnek" lenni. Elég lenne ha tisztán látnál, máris nem a Fideszre szavaztál volna.
Most még nem kell annyira titkolnod, szégyellned hogy rá szavaztál. Azonban lesz idő amikor már szégyennek fog számítani. Én nem foglak bántani, de lesz aki igen.
"Egy úriember mindig ellenzéki."
(Krúdy Gyula)
ballib troll, ballib megmondóember
Ne a másik portáján kezdjél sepregetni öcsi ha tiéden is térdi ér a gané.
Kedves Kérdező!
Rossz barátokat választottál magadnak. Konkrétan nem elég intelligens embereket (iskolai végzettségtől függetlenül).
Ui. intelligens ember elmondja, miért szavazott arra, akire, miért tartja jobbnak, mint a másik választását, aztán meghallgatja a másik véleményét is; esetleg röviden reflektál is rá, de
a) nem megy bele parttalan vitába;
b) nem akarja a másikat meggyőzni;
c) nem fogalmaz olyan módon, amivel bánthatja a másik érzékenységét.
És valahogy úgy lezárják, hogy "tisztelem a véleményedet, habár nem (vagy nem mindenben) értek vele egyet".
Na ez az, amire Magyarországon nagyon-nagyon kevés ember képes!
Az intelligencia ott kezdődik, hogy nem akarod a másikat meggyőzni sem politikai véleményedről sem világnézetedről. Hanem elfogadod, hogy ő ezt másképp gondolja. Megérteni nem kell, csak elfogadni.
Egy apróság: feleségem a Fideszre szavazott, én meg egy ellenzéki pártra. Ez semmiféle feszültséget nem gerjesztett közöttünk. Mindketten tudjuk, hogy ennél sokkal fontosabb, hogy melyikünk megy óvodába a gyerekért, meg melyikünk olvas neki fürdetés után esti mesét.
Azt hiszema kérdésedre felsorakozott "válaszok", a többség trollkodása, mocskolódása és a kevés aki a véleményedet tiszteletben tartja, pontsan megmutatja miért nem tudod felvállalni a választásodat.
Mert ez lesz az eredménye és ez volt arendszerváltás óta mindig is, ha nem a ballibekre adtad a vokodat.
Annyi különbséggel, hogy kezdetben nem volt internet így kommentelés sem, nem folt közsségi média sem. de bárhol, bármikor a ballibekkel ellentétes véleményt fogalmazott meg valaki, akkor ugyanezzel szembesült.
A munkahelyemen most tudtam meg először, a választások után egy másik kollégámról, hogy ő is erősen kormánypárti, holott 5 éve dolgozunk egymás mellett. Míg azt, hogy ki az aki a ballibeket támogatja, azt már réges régen tudtam, mert hangoztatta minden lehetséges helyzetben a kormányellenességét.
Őt semmi hátrány, támadás vagy megszólás nem érte emiatt soha, szemben velem, akiről tudták, hogy kormánypárti vagyok.
Amikor itt kezdtem el "beszélgetni" megdöbbentett az a mocsokáradat ami rám zúdult azonnal. Az oldal üzemeltetőitől is én kaptam figyelmeztetést, amikor egy nekem írt közvetlen üzenetben elhangzott kifejezést kipontozva megismételtem, éppen azt bemutatva, mit meg nem engednek maguknak, ha nem tetszik nekik a véleményem.
Szerintem most van itt az az idő, amikor a kormányt támogatóknál sorra betelik a pohár éppen ezen mocsokáradat miatt és elkezdenek előállni. Ha te is felvállalod, akkor előbb-utóbb meg fogod látni, hogy nemcsak nem vagy egyedül, de sokkal többen vagytok, mint a mocskolódók.
Ahogyan rá fogsz jönni, hogy érdemes hátrahagyni azokat akik ilyen módon nyilvánulnak meg veled szemben csak mert nem egyezik a véleményetek és jobb ha olyanokkal keresed a kapcsolatot, akik valóban tisztelnek téged még akkor is ha nem ugyanaz esetleg a politikai nézeted, választásod.
Akkor pedig rá fogsz jönni, hogy alapjaiban azokkal is hasonlóan gondolkodsz, akik más pártra szavaztak közülük - csak abban nem egyeztek, hogy melyik párt az, ami a céljaitokat, elveiteket legjobban képes képviselni, megjeleníteni. Az egyik legjobb barátom mszp-s, de a családról, világról, életről alkotott véleményünk többségében azonos. Csak ő az mszp-ről gondolja, hogy ezeket megvalósítja és meg a fideszről. Azért tudunk jó barátságban lenni, mert nem az elveink különböznek csak az, hogy kit látunk hozzá megfelelőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!