Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatal, egyetemet végzett...

Fiatal, egyetemet végzett emberként miért kell titkolnom, hogy a Fideszre szavaztam?

Figyelt kérdés
Úgy látom, hogy minden közösségi médiát, illetve a fórumokat is ellepték a ballib megmondóemberek. Sok barátom belépett az LMP-be, Momentumba. Ez teljesen ok, de miért probléma az, hogy én a többséggel értek egyet? Miért nem lehet vállalni, ha valaki a kormányt támogatja?

2018. máj. 13. 23:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/84 anonim ***** válasza:
73%
Aki beveszi hogy a migránsok jòl megerőszakolják mindenkit az miért járkál szabadon a társadalomban?
2018. máj. 14. 23:07
 72/84 anonim ***** válasza:
74%
#56: Na mesélj, mik az érveid a Fidesz mellett, hallgatjuk.
2018. máj. 14. 23:24
 73/84 anonim ***** válasza:
22%

"jòl megerőszakolják mindenkit?" #71

nem, nem mindenkit, dehogy mindenkit, csak a lányod/ anyukád

2018. máj. 14. 23:59
 74/84 anonim ***** válasza:
77%

Az utolsótól (is) kérdezem: attól, mert Fideszes valaki, miért kell föltétlenül hazudnia, általánosítania és rágalmaznia?

Egyáltalán: lehet valaki jó fideszes, ha van erkölcsi érzéke és nem imád hazudni?

Ezt komolyan kérdezem (sajnos). Sokan hülyének nézik a fideszeseket, én nem tartozom ezek közé. Nem nézlek hülyének titeket - de ebből sokkal rosszabb következik: hogy erkölcstelenek és hazugok vagytok. MIÉRT?

Tényleg nem értem: nincs egy erkölcsi gát, ahol megszólal egy belső sziréna: hogy ezt azért mégsem? Hogy a következő hazugságot nem eresztem meg pironkodás nélkül?

És hogy fér ez össze a (hamis) kereszténységetekkel?

2018. máj. 15. 01:21
 75/84 anonim ***** válasza:
0%

Az apám Fideszes.

Gyárban dolgozik és ő az egyetlen aki felvállalja, hogy az. A főnökei, munkatársai mind vagy ellenzékiek vagy pedig befogják a pofájukat a saját érdekükben. Szomorú. Nagyon szomorú, hogy már a munkahelyeken is ilyen durva megkülönböztetést kapsz a politikai nézeteid kinyilvánításai miatt.

Miért érzik azt az ellenzékiek, hogy bármi joguk is van ahhoz, hogy rákényszerítsenek valakit az ő gondolkodásukra. Mert, hogy igazából rákényszerítik.

Apám 17 éve dolgozik ott. 5 hónapja alap fizetése 210 ezer Ft volt. A választ előtt pár héttel felvállalta, hogy fideszes és milyen érdekes módon csökkentették a fizetését kb. 25-30 ezer forinttal.

Azok az ellenzékiek, legyen az Jobbikos, Lmp-s, Dk-s, vagy Momentumos, akik ennyire nincsenek tisztelettel a másik véleményére, azok szégyellnie kellene magát!

2018. máj. 17. 13:03
 76/84 anonim ***** válasza:
81%
75-ös, imádom ezt a "felvállalta, hogy fideszes" dumát. Mit kell ezen felvállalni? Ki a lófaxt érdekel, hogy ki kire szavaz? Érdekes, az én környezetemben senki nem beszélget arról, hogy ki mire szavazott, valahogy csak a prolik szokása ez, hogy utána hisztizzenek meg kígyót békát fújjanak egymásra.
2018. máj. 17. 13:14
 77/84 anonim ***** válasza:
100%

75-re:

Mondjuk én azt tartanám normálisnak, ha ez egyáltalán nem lenne téma egy munkahelyen.

Ha valaki jóban van 2-3 szakival és szoktak munkán kívüli dolgokról is szót váltani, akkor értem, hogy netán ezt is megbeszélik. De a politikai álláspont kinyilvánítása nem szabadna, hogy munkahelyi téma legyen!

2018. máj. 17. 13:17
 78/84 anonim ***** válasza:
51%

76-os.

Én pedig ezt a prolis dumát imádom. :)

77-es Nem kellene, de ha már valaki felvállalja, azért ne érjék már hátrányok. Legalábbis szerintem.

2018. máj. 17. 13:23
 79/84 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, milyen helyzetben, milyen szövegkörnyezetben, milyen hangsúllyal mondta el.

Ha ez téma volt a kollégák között és ő ugyanúgy elmondta, mint más, akkor tényleg elszomorító, hogy hátrány érte emiatt.

De ha alapvetően nem volt ez téma, csak ő úgy gondolta, hogy nekiáll agitálni, akkor a főnök helyében én is rossz néven vettem volna. Még akkor is, ha ugyanazzal a párttal szimpatizálnék. Mondjuk nem a fizetését csökkentettem volna, hanem négyszemközt megmondtam volna neki, hogy ez munkahely, politikai véleményt munkaidő után, gyárkapun kívül mondjon.

Ha főnök lennék, akkor eleve nem szeretném, ha politizálnának a beosztottaim munkahelyen. Ha ilyet tapasztalnék, akkor mindenkinek mondanám, hogy ez itt nem lehet téma, tessék a munkára koncentrálni.

Az más kérdés, ha a főnök is nyíltan politizál. Akkor megértem, hogy kijött az ellenvélemény apukádból, habár rögtön sejtettem volna, hogy a főnök valamivel megszívatja. A legtöbb ember sajnos ilyen.

2018. máj. 17. 13:42
 80/84 anonim ***** válasza:
100%

# 75-ös, szomorú, hogy ez az ellenzéknél is előforduló jelenség ezek szerint... :-(

Sajnos fideszes oldalon mindenütt így van ez, kisebbfajta csoda, hogy van még olyan munkahely, amiben nincs Fidesz-diktatúra!

Édesapádnak sok más helye kínálkozik majd, nyugi, ha az állampárt lelkes támogatója, és nem rest a munkahelyen is politizálni.

Valószínű, csak olyan munkaközegbe tévedt, amelyikben nem nézik jó szemmel a politizálást (a magánszektorban még akad egy-két ilyen, ahol a szakértelem számít, nem a politikai lojalitás).

Talán át kellene mennie az állami szektorba, ahol MINDEN ellenzéki igazgatót leváltottak már, kizárólag fideszes pártkatonák lehetnek a vezetőségben a kórházak, iskolák, egyetemek, állami válalatok, pénzintézetek, állami médiumok szinte mindenikében az egész országban. Ott még ki is tüntetik, ha politizál a munkahelyén, csak dicsérje az állampártot és a kedves vezetőt!

De a magánszektorban is egyre inkább ez megy: helyezkedjen el Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, vagy más fidesz-oligarchák érdekeltségeiben, és puszit kap a buksijára, ha kormánypropagandát szór munkaidőben!

2018. máj. 17. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!