Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsányt félreértelmezte a...

Gyurcsányt félreértelmezte a magyar társadalom?

Figyelt kérdés

Konkrétan 2006-ra és az öszödi beszédre gondolok.

Végighallgattam a teljes öszödi beszédet, és azt látom, hogy kiragadtak belőle néhány mondatot de a teljes beszéd valójában teljesen más hangvételű, mint azt gondoltam.

Egyrészt azt mondja el benne, hogy milyen áldozatok szükségesek ahhoz, hogy ki tudják igazítani a költségvetést és bevételhez jussanak. Ezekhez kellettek a megszorítások, amiket nem tudott végigvinni sem a párton sem az országon. Szerintem azért nem mert, nem magyarázták el az embereknek, hogy ez miért szükséges tehát itt hibáztak, más kérdés, hogy az emberek sem látták át.

Másrészt a beszédben végig taglalja, hogy mást nem tudnak csinálni erre vannak rákényszerülve. Továbbá végig beszél a jelenlévő, nyilvánvaló társadalmi igazságtalanságokról, melyek ma is fennállnak és melyeket meg akart oldani.

Nyilván a kampányban nem állhatott azzal elő, hogy ha megszavaztok, megszorítás lesz. Az is nyilvánvaló, hogy ha a fidesz nyer, talán ők is ugyanerre kényszerültek volna. A kampányban mindenki csúsztat, ferdít és ezt eddig csak Gyurcsány vallotta be, legalább saját maguk előtt. És el is mondja, hogy nehezen élte meg ezt az időszakot ("majdnem beledöglöttem").

A hangvétel nyilván vulgáris, de a politikus is ember és egymás között voltak. Kiváncsi lennék Orbán miket mondd egy ilyen gyűlésen...

Nyilván a beszéd váltotta ki a tüntetéseket, ahol szeptemberben a rendőrséget még gyengeséggel vádolták, októberben meg más túlkapások voltak. A rendőrségi hibákért, a kilőtt szemekért Gyurcsány talán a fő felelős ezt nem vitatom. De kérdem én, kinek is állt érdekében, hogy balhé legyen és emberek nyomorodjanak meg? Az amúgy is nehéz helyzetben lévő kormányzatnak? Nem valószínű...

Az emberek csak azt a néhány káromkodást, mondatot ismerik, miközben maga a beszéd teljesen másról szól. Szerintem egyes mszp-sek illetve nyilván a fidesz akarta Gyurcsány bukását, talán ő nem akart olyan rosszat. Az mszp-ben viszont Gyurcsány nehéz helyeztben volt, mert ott is mindenki lopni akart, lenyúlni Hagyótól Zuschlagig az egész brigád, így nem tudta végigvinni amit akart, a fidesz alátolta az utcai zavargásokat, és szerintem Gyurcsány a mai napig kissé félre van értelmezve.

2018. márc. 17. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/72 anonim ***** válasza:
100%

70! Vágod már?

[link]

Fletó is bevallotta, hogy elverték, ezen nincs mit szépítgetni. A parlamenti jegyzőkönyvben sokat emlegetik ezt a 3500 milliárdot, csak egy példa:

"A Medgyessy-Gyurcsány-kormány becsapta az embereket, családokat, nyugdíjasokat, akiknek jólétet, nyugodt életet, biztonságot ígért. Megdöbbenéssel hallottam nyilatkozatát, tisztelt miniszterelnök úr, amikor arról szólt, hogy az utóbbi két és fél esztendőben felvett 3500 milliárd forint hitelt többek között a nyugdíjak kifizetésére fordították. Egy jól működő gazdaságban a nyugdíjakat az aktív keresők által befizetett járulékokból fizetik." -Vígh Ilona

Itt éppen arra hivatkozik, hogy a Miniszterelnök vallotta be a 3500 milliárdos hitelt.

[link]

Páran, akiknek jobb memóriája van, mint a tiéd:

[link]

Javallom a 126-os kommentelőt!

Hogy ne unatkozzál:

[link]

[link]

Okosodjál komám, okosodjál, nagyon rád fér!

2018. jún. 1. 10:57
 72/72 anonim ***** válasza:
100%

Lehetetlen félre értelmezni!

[link]

[link]

2018. jún. 1. 14:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!