Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsányt félreértelmezte a...

Gyurcsányt félreértelmezte a magyar társadalom?

Figyelt kérdés

Konkrétan 2006-ra és az öszödi beszédre gondolok.

Végighallgattam a teljes öszödi beszédet, és azt látom, hogy kiragadtak belőle néhány mondatot de a teljes beszéd valójában teljesen más hangvételű, mint azt gondoltam.

Egyrészt azt mondja el benne, hogy milyen áldozatok szükségesek ahhoz, hogy ki tudják igazítani a költségvetést és bevételhez jussanak. Ezekhez kellettek a megszorítások, amiket nem tudott végigvinni sem a párton sem az országon. Szerintem azért nem mert, nem magyarázták el az embereknek, hogy ez miért szükséges tehát itt hibáztak, más kérdés, hogy az emberek sem látták át.

Másrészt a beszédben végig taglalja, hogy mást nem tudnak csinálni erre vannak rákényszerülve. Továbbá végig beszél a jelenlévő, nyilvánvaló társadalmi igazságtalanságokról, melyek ma is fennállnak és melyeket meg akart oldani.

Nyilván a kampányban nem állhatott azzal elő, hogy ha megszavaztok, megszorítás lesz. Az is nyilvánvaló, hogy ha a fidesz nyer, talán ők is ugyanerre kényszerültek volna. A kampányban mindenki csúsztat, ferdít és ezt eddig csak Gyurcsány vallotta be, legalább saját maguk előtt. És el is mondja, hogy nehezen élte meg ezt az időszakot ("majdnem beledöglöttem").

A hangvétel nyilván vulgáris, de a politikus is ember és egymás között voltak. Kiváncsi lennék Orbán miket mondd egy ilyen gyűlésen...

Nyilván a beszéd váltotta ki a tüntetéseket, ahol szeptemberben a rendőrséget még gyengeséggel vádolták, októberben meg más túlkapások voltak. A rendőrségi hibákért, a kilőtt szemekért Gyurcsány talán a fő felelős ezt nem vitatom. De kérdem én, kinek is állt érdekében, hogy balhé legyen és emberek nyomorodjanak meg? Az amúgy is nehéz helyzetben lévő kormányzatnak? Nem valószínű...

Az emberek csak azt a néhány káromkodást, mondatot ismerik, miközben maga a beszéd teljesen másról szól. Szerintem egyes mszp-sek illetve nyilván a fidesz akarta Gyurcsány bukását, talán ő nem akart olyan rosszat. Az mszp-ben viszont Gyurcsány nehéz helyeztben volt, mert ott is mindenki lopni akart, lenyúlni Hagyótól Zuschlagig az egész brigád, így nem tudta végigvinni amit akart, a fidesz alátolta az utcai zavargásokat, és szerintem Gyurcsány a mai napig kissé félre van értelmezve.

2018. márc. 17. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
50%

Közben kicsit jobban átolvastam a 59-eske válaszát, el se hiszem, hogy valaki tényleg ilyen ostoba, hogy már amikor a nyakán a hurok megszorult, akkor is győztesnek kiáltja ki magát. Tehát egy másik példa: 2008-ban Magyarország az IMF-EU-Világbank-csoporttól kapott 20 milliárd eurós hitelt. Ebből 14,3 milliárd eurót hívott le az ország 2010-ig. Nos akkor te csökkent képességű, linkeld be nekem a 14,3 milliárd eurós államadósság ugrást! Átküldöm a hozzá való táblázatot melyen euróban van megadva az államadósság növekedés, lássuk, milyen okos vagy!

[link]

A 3500 milliárdról Gyurcsány - se tagadta le - van egy másik link is, de azt nem muszáj belinkelni, mert fejből tudja minden magyar. Idézem, jó?

"Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."

Nos mint látod, eltrükközték a dolgot, meg a világgazdaság pénzbősége kicsit megsegítette őket. A 3500 milliárddal sose tudtak elszámolni, meg még mennyivel!

Érdekes módon sokan emlékeznek erre a 3500 milliárdos csomagra a mindennapokban is. Meg se tudom számolni, hogy mennyien Pld.: 2005. február 9. 14:05 1542.

"Te komolyan elhiszed, hogy az a bizonyos 3500 MILLIÁRD valóban család- és lakástámogatásra ment el? Fölfogod mennyi pénz ez? Az utóbbi 2 évben Neked töretlenül nőtt az életszinvonalad, s a családod nyugdíjasai is egyre magasabb járulékot vehetnek fel?"

link:

[link]

Egy másik emlékező! 123-as hozzászóló:

"Az adóssággal kapcsolatban jogos a kérdés: mit csinált a 3500 milliárd (gyengébbek kedvéért 3 és fél milliószor egymillió) forint kölcsönnel a Medgyessy - Gyurcsány kormány?

Semmi nem épült, minden csak leépül, és az egekbe nő az adósság.

Számoljon el a kormány, hová tüntette el ezt a hihetetlenül nagy összeget!"

link:

[link]

Még egy link:

[link]

Az országházi általad lenézett link pontosat a parlament saját hiteles, a felszólalókról szóló jegyzőkönyvek. Sokan keresték a 3500 milliárdot a kormányon, de ez is éppen elég.

- Ezt már korábban is írtam, ez itt nem volt vita. Annyi dolga lett volna, hogy belinkeli a 3500 milliárdos egyszeri államadósság növekedést, amit látott a TV-ben, -

Nos akkor parasztgyerek, lássuk, be tudod-e linkelni a 14,3 milliárdos egyszeri államadósság növekedést - a táblázatban, amit küldtem euróban van megadva az államadósság alakulása - ennyi neked is a dolgod!

2018. márc. 26. 11:58
 62/72 anonim ***** válasza:
22%

Most vártam egy pár napot, hátha lenyugszik kicsit...

Azért az is érdekes, hogy tőlem az "ostobától" kérdez, mert ő bizony nem tudja a megoldást. :-)

Az IMF hitelfelvétel ott van az államadósság növekedésben 2008-2009-ben.

Ami miatt nem 14 csak kb. 10 milliárd eurós növekedés oka éppenséggel az, ami miatt IMF-ECB hitel kellett, nem vette a piac a magyar állampapírokat így 2008 ősze és 2009 vége között az állampapírban lévő adósságunk csökkent 3.5 milliárd euróval, és néhány egyéb kisebb tartozás is lejárt, és látom azt sem közismert, hogy az IMF hitelt nem egyszerre hívták le, ami azért külön mókás, mert korábban éppen erről írt, hogy hogyan működik, az ilyen készenléti hitelcsomag csak akkor lesz államadósság, ha lehívják, és a 19 milliárd euróból csak 14.2 milliárdot hívtak le azt is elosztva két évre. 2008-ban is 7 2009-ben is 7 milliárdot vettek fel.

Értem amúgy a célzást, ezzel akarja itt bizonygatni, hogy a misztikus 3500 milliárdjának sem kellene látszódnia feltétlenül, aranyos, tehát bizonyítani nem tudja a létét, mert a számok nem támasztják alá, így belekötünk abba, hogy "bezzeg a másik hitel se látszott" :-)

Valamai egyéb kérdés tőlem az "ostobától", amit nem tudsz? De külön tetszik, hogy még szívességre is megkér, miután szid mint egy részeg kocsis. Van bőr a kis arcán, de hát aki hazudik, attól mit várjunk.

Ha már ügyvédkedés, a hamis tanúzás, bíróság félrevezetése (na fordítom: az össze-vissza hazudozás) elég súlyos bűncselekmény.

De újra leírom, hátha végre elfogadod, a legendás 3500 milliárd forintos hitel így nem létezett, nem létezhetett, annyi történt, hogy Orbán Viktor 2005 februári parlamenti felszólalásában azt mondta, hogy ennyivel nőtt az államadósság a 2002-es kormányváltás után, nem azt, hogy egy összegben eladósították az országot, azért nézzünk már utána az ilyesminek, nem kell meséket kitalálni arról, hogy a "TV is bemondta" de ezt annyiszor leírtam már.

Meg ami tetszik még a mesében, hogyha 2002-ben volt a legendás hitelfelvétel, az ellenzéknek több mint két év kellett hozzá, hogy észrevegye? :-)

2018. márc. 30. 11:15
 63/72 anonim ***** válasza:
72%

gondoltam, hogy pár nap keresgetés után előrukkolsz valami szokatlannal, nem is vártam mást. Tehát a számok: 2008: 72 349,9 millió EUR , 2009-ben: 75 389,2 millió EUR, 2010-ben pedig 78 092,3 millió EUR, itt nem igazán látszik az általad feltűntetett kétszer 7 millió EUR.

[link]

Megjegyzem, egy másik cikk is alátámasztja, hogy a visszafizetést 2010 után kell visszafizetni.

[link]

Gyurcsány ferenc nem tagadta a 3500 milliárdot, hogy mire ment el. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a következőkkel reagált Orbán Viktornak a kormányváltás óta eltelt időszak alatt felhalmozott 3500 milliárd forintnyi államadósságot számon kérő mondataira: "A közalkalmazotti bérekre, a nyugdíjakra, a családtámogatásra és a lakástámogatásra fordították az említett összeget."

Nézzük, mit szólt ehhez Áder János:

"Néhány mondatot szóljunk még az államadósságról, hiszen a munkanélküliség növekedése mellett az államadósság növekedése az egyik legdrámaibb kérdés. Már a múlt év végén 3500 milliárddal nőtt a magyar államadósság. Ezt még önök megfejelték az első két hónapban fölvett további hitelekkel. Több mint 4000 milliárd forintos hitelt vettek föl az elmúlt három esztendőben. Hónapok óta kérdezgetjük önöktől, hogy hol a pénz, hová költötték, mire költötték. Ha figyelembe vesszük azt, hogy önöknek az adóemelések révén jelentős többlet-adóbevételeik voltak, ha figyelembe vesszük azt, hogy hatalmas mennyiségű állami vagyont adtak el, és ebből szintén többlet költségvetési bevételeik voltak; ha figyelembe vesszük azt, hogy több megszorító csomagot is életbe léptettek, ami további költségvetési bevételeket biztosított az önök számára, akkor nem egyszeresen, hanem kétszeresen, háromszorosan is indokolt föltenni azt a kérdést, hogy hol pénz, mire költötték."

máshol:

"Beszélt ön az államadósságról. Korábban kincskereső igyekezetnek minősítette az államadósság kérdését. Persze, itt van némi vita ön és az egyik államtitkára között, mert Szekeres Imre már azt is vitatja, hogy 3500 milliárd lenne az államadósság, azt mondta, 1000 milliárddal kevesebb. Ön a 3500 milliárdot nem vitatja. Most is beszélt arról, hogy ez a 3500 milliárdos többlet-államadósság nyugdíjak emelésére, bérek fizetésére ment el. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Nem is mondott számokat! - Meg lakáshitel…) Miniszterelnök úr, tegyük föl, hogy ön igazat mond, és valóban egyszer jó lenne együtt számolnunk. A közalkalmazottak bérének a felét az önkormányzatok fizették ki. Ha hitelből fizették ki önök a közalkalmazottak és a köztisztviselőik bérét, akkor hol vannak az adóbevételek? Ha a nyugdíjakat is hitelből fizették ki, miniszterelnök úr, akkor hol vannak a nyugdíjjárulékok?" /Parlamenti jegyzőkönyv/

Még itt is hazudoztak...

2018. márc. 30. 18:20
 64/72 anonim ***** válasza:
20%

Jól van, akkor nem is vettünk fel 14 milliárd eurónyi hitelt, csak azt képzeltük, a többi négymilliárdot a Bajnai tette hozzá zsebből. :-)

Meg azért köszönöm a bókot, hogy valami szokatlannal jövök elő, neked szokatlan, tehát újra bizonyítod kedves autista barátunk, hogy tényleg nincs fogalmad arról, hogy működik az államháztartás. Megsúgom, hogy erről is vannak szép adatok, csak te nem nem jutsz túl a fideszes parlamenti felszólalásokon, meg a KSH-n, ami elég problémás, mert a java az nem itt van.

Még valami, és ezért mondom, hogy autista vagy, mert én sem tagadtam sosem, hogy 2002-2005 között 3500 milliárd forinttal nőtt volna az államadósság, azt tagadom, ami nem igaz, ez pedig a te meséd arról, hogy láttad a Tv-ben, amikor "felvették a banktól" mint írod korábban egy összegben. Az államadósság 2002 és 2005 között több lépcsőben növekedett, nem úgy, hogy egy összegben felvettek 3500 milliárdot.

Akkor most én kérek valamit, bizonyítsd be, hogy nem vettünk fel 14.2 milliárd hitelt, hiszen a KSH szerint nem vettünk fel. :-)

Még jobb, egy 2008-ban aláírt 2010 júniusáig érvényes hitelmegállapodásnál, bárki meglepődik azon, hogy nem akkor kell elkezdeni visszafizetni, amikor még felveszik. :-)

Ne erőlködj már...

2018. márc. 31. 02:17
 65/72 anonim ***** válasza:
41%
A kérdéses 3500 milliárdot nem egyszerre hívták le és nem egy banktól vették fel, de az átküldött szövegben is megjegyezte Áder, hogy nem tagadták ezt a pénzt. Erre azért emlékeznek sokan, mert ezzel kezdték az ország eladósítását, melyet persze megint a következő ciklusra ütemeztek. Azért emlékezek rá - és nem csak én - mert, hogy az egyik komment szerint, mely a neten található " Medgyessyék csendben felvettek 3500 milliárdot" - ezért szekírozzák őket a fideszesek is. Én nem örültem annak, hogy az Mszp nyert, de különös módon még akkor úgy gondoltam, Medgyessyvel talán nem lesz baj. Tévedtem. Éjjel jelentették be, mire a párom megjegyezte, hogy van rá valami törvény, hogy az ilyesmit nyilvánosságra kell hozni. A Fidesz kommentje: el fogják adósítani az országot. Mivel ez 16 éve volt, ma már sokan nem emlékszenek a részletekre, de a neten elég sok lenyomata maradt. Fletó azt mondta öszödi beszédében, hogy trükköztek, meg hogy a világgazdaság pénzbősége miatt tudták megúszni az elkerülhetetlent. Nemrég megakadt a szemem egy cikken, ahol volt egy bejegyzés, hogy az IMF már 2002 végén felhívta a figyelmüket arra, hogy ez nem teljesen jó dolog, hogy hitelből népjóléti intézkedést finanszírozzanak. Ennek ellenére folytatták a praktikáikat, mindenki mondta nekik, hogy csőd lesz a vége. De végül is mindegy. Becsületes ember nem védi őket, mert nincs mit védeni. Tudatosan tették tönkre az országot, nehogy ki kelljen mondani, hogy rajtuk kívül létezik élet. A 2018- as választások egyik legnagyobb tétje az, hogy az Mszp, DK eltűnjön a süllyesztőben, mert addig nem lesz nyugodalom, de a többi ellenzéki se túl megnyerő, igazi szoci módra hazudnak már most, pedig kivételesen ha nem sumákolnának, meg tudnák szorongatni a Fideszt.
2018. márc. 31. 09:32
 66/72 anonim ***** válasza:
32%
Gyurcsány sokkal rosszabb volt mint most Orbán meg 2006 ban Gyurcsány is közrejátszott a szemkilövetésben mivel telefonon kapcsolatban volt a rendőrparancsnokkal de hát elcsitult a tömeg hála a rendőrség "kiváló" munkájának meg fletó parancsai miatt aztán meg kitüntették az elkövetőket vicc...
2018. máj. 31. 02:07
 67/72 anonim ***** válasza:
27%
66! Vannak, akik még gondolkodnak...
2018. máj. 31. 08:23
 68/72 anonim ***** válasza:
41%
Haha! Gyurcsányt lehetetlen félreértelmezni! Nagyon ostobának kell lenni ahhoz, hogy félre értelmezzék....
2018. máj. 31. 19:27
 69/72 anonim ***** válasza:
78%
Igen én átlátom a helyzetet meg azt is látom hogy a balosok itt élik ki kisebbségi komplexusukat ha már a fülkében úgysem érték el a 30% sem :)))
2018. máj. 31. 22:43
 70/72 anonim ***** válasza:
52%

Azt is nehéz félreértelmezni, ha valaki 3500 milliárdos hitel felvételről mesél, amit ő a TV-ben látott, csak rajta kívül erről senki sem tud, hiába nézed a KSH adatsorát se ott, hiába nézet Államadósság Kezelő Központ éves tájékoztatóit ott se, én szépen kértem, hogy olvassa el az ÁKK jelentéseit, de nem ment át az üzenet, akkor nem kellett volna több oldalon keresztül hülyét csinálni a magából a mesés 3500 milliárddal. Nincs ott a 3500 milliárdja...tehát végig hazudott.

Csak azt nem értem miért? Mikor először rajtakaptam még simán elsétálhatott volna, és mindenki elnézi meg elfelejti neki.

2018. máj. 31. 23:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!