Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsányt félreértelmezte a...

Gyurcsányt félreértelmezte a magyar társadalom?

Figyelt kérdés

Konkrétan 2006-ra és az öszödi beszédre gondolok.

Végighallgattam a teljes öszödi beszédet, és azt látom, hogy kiragadtak belőle néhány mondatot de a teljes beszéd valójában teljesen más hangvételű, mint azt gondoltam.

Egyrészt azt mondja el benne, hogy milyen áldozatok szükségesek ahhoz, hogy ki tudják igazítani a költségvetést és bevételhez jussanak. Ezekhez kellettek a megszorítások, amiket nem tudott végigvinni sem a párton sem az országon. Szerintem azért nem mert, nem magyarázták el az embereknek, hogy ez miért szükséges tehát itt hibáztak, más kérdés, hogy az emberek sem látták át.

Másrészt a beszédben végig taglalja, hogy mást nem tudnak csinálni erre vannak rákényszerülve. Továbbá végig beszél a jelenlévő, nyilvánvaló társadalmi igazságtalanságokról, melyek ma is fennállnak és melyeket meg akart oldani.

Nyilván a kampányban nem állhatott azzal elő, hogy ha megszavaztok, megszorítás lesz. Az is nyilvánvaló, hogy ha a fidesz nyer, talán ők is ugyanerre kényszerültek volna. A kampányban mindenki csúsztat, ferdít és ezt eddig csak Gyurcsány vallotta be, legalább saját maguk előtt. És el is mondja, hogy nehezen élte meg ezt az időszakot ("majdnem beledöglöttem").

A hangvétel nyilván vulgáris, de a politikus is ember és egymás között voltak. Kiváncsi lennék Orbán miket mondd egy ilyen gyűlésen...

Nyilván a beszéd váltotta ki a tüntetéseket, ahol szeptemberben a rendőrséget még gyengeséggel vádolták, októberben meg más túlkapások voltak. A rendőrségi hibákért, a kilőtt szemekért Gyurcsány talán a fő felelős ezt nem vitatom. De kérdem én, kinek is állt érdekében, hogy balhé legyen és emberek nyomorodjanak meg? Az amúgy is nehéz helyzetben lévő kormányzatnak? Nem valószínű...

Az emberek csak azt a néhány káromkodást, mondatot ismerik, miközben maga a beszéd teljesen másról szól. Szerintem egyes mszp-sek illetve nyilván a fidesz akarta Gyurcsány bukását, talán ő nem akart olyan rosszat. Az mszp-ben viszont Gyurcsány nehéz helyeztben volt, mert ott is mindenki lopni akart, lenyúlni Hagyótól Zuschlagig az egész brigád, így nem tudta végigvinni amit akart, a fidesz alátolta az utcai zavargásokat, és szerintem Gyurcsány a mai napig kissé félre van értelmezve.

2018. márc. 17. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
59%

Most nem azért Gyurcsányt védjem (bár amennyien utálják ok nélkül rá férne egy tárgyilagos elemzés az "elmúltnyolcévre"), azért ne beszéljünk már hülyeségeket, imádom ezt, hogy a Fidesz csődben vette át az országot, a második legnagyobb gazdasági világválság közepén voltunk, amiben nálunk sokkal erősebb gazdaságú országok is sorra omlottak össze, konkrétan az USA-ból indult, meg aranyosak azok is, akik szerint Gyurcsány csak megszorítást csinált, de azt már nem teszitek hozzá, hogy ezeket a megszorításokat később azért 2010 után is megtartották ám, például mikor én voltam középiskolás-egyetemista még 67.5% kedvezmény volt a buszjegyen diákoknak, aztán Gyurcsányék lecsökkentették 50%-ra, és valahogy ez is "így felejtődött" 2010 után. De a 13. havi nyugdíjat és közalkalmazotti bért sem akarják visszaállítani 2010 óta, se újranyitni a bezárt kórházakat, kispostákat, vasútvonalakat, iskolákat, se a munkanélküli segély nem jár egy évig újra, sőt a Fidesz még vágott is rajta Gyurcsányék alatt először hat majd kilenc hónapra csökkentették amíg adható, aztán 2011-től levitték három hónapra. Hogy úgy, oké, hogy voltak megszorítások, de nem rohant a Fidesz sem, hogy visszaadja ezt a sok jót az országnak. Ráadásul eleve a 2006 utáni megszorítások azért kellettek, hogy GDP arányosan ne nőjön tovább az eladósodottság, ami sikerült is mert 2006-2008 között 65-66% volt az adósság, a világgazdasági válság idején, mikor a GDP-nk 6.6%-al zsugorodott és még fel kellett vennünk egy EU-IMF hitelt, akkor lett 80%-os. Csak ezeket úgy általában ritkán emlegetik föl.

Ez nem Gyurcsány mentegetése hanem ez így volt, illetve van.

2018. márc. 17. 20:48
 12/72 anonim ***** válasza:
72%

Egyetértek. Ő legalább felvállalta hogy nem jó amit csináltak, ellentétben a mostani garnitúrával, hiába vagyunk most sokkal nagyobb trágyában, csak azt hallod hogy minden milyen szép és jó, holott ez nyilvánvaló baromság. Orbánék sohasem vallanák be hogy hibáztak, mint ahogy a hatalmat sem adnák fel semmilyen áron.

Az is furcsa, hogy Gyurcsány mindennek el van hordva mert bevallotta hogy loptak, és még lassan 10 év távlatából is őt köpködik mint kártékonyt, ugyanakkor ugyanezek az emberek azt mondják, hogy az teljesen helyénvaló hogy a Fidesz lop, mert minden politikus lop, a lényeg hogy megvédenek minket a migránsoktól (ami meg tudjuk mennyire igaz). Szóval ha Gyurcsány lop (egyébként töredékét mint Orbánék) akkor dögöljön meg, ha Orbán lop az rendben van mert az szükséges és egyébként is mindenki lop. Érdekes eszmefuttatás.

2018. márc. 17. 20:56
 13/72 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem is itt lenne az ideje, hogy előterjesszük Gyurcsányt a pápához a szentté avatásra.

Egy baj van, a Márfi Gyula nem hiszem, hogy mögéállna.

2018. márc. 17. 20:59
 14/72 anonim ***** válasza:
26%
Nem olvastam végig mindent, de a 3-asnak azért üzenném, hogy ha szerinte aki leszerepelt annak el kéne tűnnie a politikai életből, akkor OV , aki 2002-ben és 2006-ban is elbukta a választást, mit keres még mindig az ország élén? Eleve hogyan indulhatott egyáltalán ezek után? Illetve, az is elég leszereplés szerintem, hogy a Fidesz-éra alatt Európa második legkorruptabb országává avanzsáltunk.
2018. márc. 17. 21:00
 15/72 anonim ***** válasza:
34%
Gyurcsányt félreértelmezte a társadalom? Gyurcsány egy nagy félreértés, semmi több!
2018. márc. 17. 21:01
 16/72 anonim ***** válasza:
15%
14-es, Orbán népszerű politikus a fidesz választói körében, Gyurcsány pedig nem volt az a saját választói és pártja körében sem. Ékes bizonyíték erre, hogy mi lett az MSZP-ből Gyurcsány után...Szétesett. Orbán a többség szerint nem szerepelt le és van egy olyan sikeres politikai múlja, ami Gyurcsánynak sohasem lesz. A Fideszben nem voltak olyan belső gondok, mint a leszerepelteknél, hogy például nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. Nézd meg az elmúlt években, mi történt az ellenzéki pártokkal. MSZP, SZDSZ, a nagyreményű LMP. Hova jutott a Jobbik. Ezek a pártok már annyira komolyan veszik ellenzéki szerepüket, hogy már nem is foglalkoznak a politikai kérdésekkel, csak a fidesszel. Ha a választásokat elveszíti a fidesz, akkor elgondolkodhat azon Orbán, hogy ez mennyiben az ő felelőssége és dönthet a visszavonulás mellett.
2018. márc. 17. 21:14
 17/72 anonim ***** válasza:
66%

"A Fideszben nem voltak olyan belső gondok, mint a leszerepelteknél, hogy például nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal."

Na látod, itt van a kutya elásva. Ugyanis ez azért lehetséges, mert amíg az ellenzéki pártok politikusainak van véleménye, gondolatai, tervei, nézőpontja, és ezek ütköznek sokszor, addig a Fideszben van a vezér, és az összes csatlós beáll mögéje, nélkülözve bármilyen önálló gondolatot, ötletet, ők csak végrehajtanak és továbbadnak. Ezt nem nevezném hű de nagy pozitívumnak. Illetve, ha valaki mégis mond valami oda nem illőt (mint mikor Navracsics kikotyogta hogy nem létezik Soros-terv), akkor az rögtön megkapja a magáét. Engem ez a metódus a II. VH. Németországára emlékeztet...

2018. márc. 17. 21:20
 18/72 anonim ***** válasza:
92%
Jaj ne már.. Attól még hogy nem esik szét egy párt, attól még lehetnek benne viták és nézeteltérések. A fideszből is váltak már ki emberek, de mégis egységes. Az ellenzéki pártokról egy szó jut eszembe, a dilettantizmus. Csak ha a kis momentumra gondolok, már ott megy a civakodás, pedig még rendes programjuk sincsen. Mi lesz később? Meg aztán elvileg létezik egy pártfegyelem is. Mi lenne,ha sértődött gyerekként mindenki új pártot alapítana? Olyanok akarnak most egyébként összefogni, akik még a hason szőrűekkel sem képesek közös nevezőre jutni. Sajnos nincsen egyetlen épeszű ellenzéki erő az országban. Kibékülnek, összevesznek, megint kibékülnek "naaa béküljünk ki", "NEM, én nem békülök, hazaáruló, csúnya" :-D
2018. márc. 17. 22:04
 19/72 anonim ***** válasza:
91%

#11, de 2002-ben meg 58%-os volt a GDP arányos adósság.... jókora csökkenés után. Ez a tény hogy illik a szónoklatodba?

Épp azt kérdeztem, hogy a 2006-ig megvalósított 6000 milliárd adósságnövekedés ugyan mit fedezett? A válság 2008-as kitörésére már a padlón volt az ország.

2018. márc. 17. 22:11
 20/72 anonim ***** válasza:
8%
#18: Pontosan, a Fidesz egységes, mert a tagjainak nincsenek önálló gondolatai, csak mennek a pásztoruk után. Amúgy meg ha már a Momentumnak felhoztad hogy nincsen programja: én a "Folytatjuk"-ot, meg az "Állítsuk meg Sorost"-ot nem nevezném programnak. Ha program nélkül lehet választást nyerni, akkor ne a Momentumot szóljuk már le, hogy újonnan alapított pártként nem raktak még össze koherens programot (pláne úgy hogy nem is ismerik a részleteket), amikor a Fidesz meg 8 éve program nélkül kormányoz.
2018. márc. 17. 22:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!