Gyurcsányt félreértelmezte a magyar társadalom?
Konkrétan 2006-ra és az öszödi beszédre gondolok.
Végighallgattam a teljes öszödi beszédet, és azt látom, hogy kiragadtak belőle néhány mondatot de a teljes beszéd valójában teljesen más hangvételű, mint azt gondoltam.
Egyrészt azt mondja el benne, hogy milyen áldozatok szükségesek ahhoz, hogy ki tudják igazítani a költségvetést és bevételhez jussanak. Ezekhez kellettek a megszorítások, amiket nem tudott végigvinni sem a párton sem az országon. Szerintem azért nem mert, nem magyarázták el az embereknek, hogy ez miért szükséges tehát itt hibáztak, más kérdés, hogy az emberek sem látták át.
Másrészt a beszédben végig taglalja, hogy mást nem tudnak csinálni erre vannak rákényszerülve. Továbbá végig beszél a jelenlévő, nyilvánvaló társadalmi igazságtalanságokról, melyek ma is fennállnak és melyeket meg akart oldani.
Nyilván a kampányban nem állhatott azzal elő, hogy ha megszavaztok, megszorítás lesz. Az is nyilvánvaló, hogy ha a fidesz nyer, talán ők is ugyanerre kényszerültek volna. A kampányban mindenki csúsztat, ferdít és ezt eddig csak Gyurcsány vallotta be, legalább saját maguk előtt. És el is mondja, hogy nehezen élte meg ezt az időszakot ("majdnem beledöglöttem").
A hangvétel nyilván vulgáris, de a politikus is ember és egymás között voltak. Kiváncsi lennék Orbán miket mondd egy ilyen gyűlésen...
Nyilván a beszéd váltotta ki a tüntetéseket, ahol szeptemberben a rendőrséget még gyengeséggel vádolták, októberben meg más túlkapások voltak. A rendőrségi hibákért, a kilőtt szemekért Gyurcsány talán a fő felelős ezt nem vitatom. De kérdem én, kinek is állt érdekében, hogy balhé legyen és emberek nyomorodjanak meg? Az amúgy is nehéz helyzetben lévő kormányzatnak? Nem valószínű...
Az emberek csak azt a néhány káromkodást, mondatot ismerik, miközben maga a beszéd teljesen másról szól. Szerintem egyes mszp-sek illetve nyilván a fidesz akarta Gyurcsány bukását, talán ő nem akart olyan rosszat. Az mszp-ben viszont Gyurcsány nehéz helyeztben volt, mert ott is mindenki lopni akart, lenyúlni Hagyótól Zuschlagig az egész brigád, így nem tudta végigvinni amit akart, a fidesz alátolta az utcai zavargásokat, és szerintem Gyurcsány a mai napig kissé félre van értelmezve.
Látom, nem bírod a gyűrődést, természetesen tudtam, hogy megjelensz a színen. Írtad, hogy más is ugyan így írt, mint én. Nem lehet, hogy igaza van? Nos segítenem kell a memóriád pallérozásában, mert konkrétan képbe sem vagy, se bankügyben, se történelemben. Tehát, te amiről írtál, az a 2008-ban Magyarország az IMF-EU-Világbank-csoporttól kapott 20 milliárd eurós hitelt. Ebből 14,3 milliárd eurót hívott le az ország 2010-ig Ugye nem kell megemlítenem azt a tényt, hogy ez nem ugyanaz a 2002-ben felvett hitel, konkrétan közük sincs egymáshoz. Annak idején a parlamentben mások is érdeklődtek a 3500 milliárd után:
De még a Nők lapja Cafe- ban is emlékeznek rá hölgyek, aug 22-i dætummal, keresd meg! És ne legyél ostoba!
Két opció van, vagy ennyire nagy troll vagy és én meg etetlek, vagy (és ez a ijesztőbb) egy autistával/enyhén szellemi fogyatékos emberrel próbálok vitatkozni.
Mert az írásaidból erre lehet következtetni, és sokan azt hiszik, hogy ez sértés, de eddig azt hittem, hogy szándékosan nem érted, amit írok, de vannak olyan mentálisan sérült emberek, akik tényleg nem értik az iróniát, nem képesek szöveget értelmezni, logikus ok-okozati következtetéseket felállítani, az utóbbi pár válasznál, hát egyre kevésbé érzem, hogy trollkodnál.
Én csak átolvastam a válaszokat, de az szűrődött le, hogy nagyon inkompetensnek kell lenni hülyének titulálni azt aki emlékszik még gyurcsány tragikomikus "kormányzásra", és mosdatni is pluszban.
Azért beszédes, hogy a saját pártja küldte el végül.
54-es! Vereséget szenvedni olyantól lehet, aki egyenlő feltételekkel vitatkozik mint te és egy eldöntendő kérdésről van szó, (ezt már többször is írtam) aki egyszerűen hazudik, és utána azt mondja, hogy "Ez így volt." Az nem vita, innentől kezdve, ami miatt borzasztóan hibásnak érzem magam, hogy beleálltam 42%-ba, láttam már más kérdések alatt is az "érvrendszere" kimerül abban, hogy bemásolja az előre elkészített listákat. Amikor ténylegesen kérdőre is vonja valaki, akkor anekdotákat csinál. Azért kötöttem bele az ő legendás TV-ben látott 3500 milliárd forintjába, mert ez olyan szinten torz és nevetséges "tény", amit reméltem, hogy nem fog felvállalni, hiszen tudja, hogy bizonyítani nem lehet. Ha megnézed a magyar államadósság alakulását, sehol nem látsz ugrásszerű 3500 milliárdos növekedést, ezt gyakorlatilag ő maga bizonyítja azzal, hogy rögtön 2005-ből találja az első cikkeket, ahol ott az ő 3500 milliárdja, persze tudod miért? Mert soha nem volt egyösszegű 3500 milliárdos hitelfelvétel, amit ő "látott". Valóban nőtt 3500 milliárddal az államadósság, csak nem úgy, hogy ezt meséli, az meg, ahogy próbált ferdíteni azt egyszerűen rossz volt nézni. A végén már ott tart, hogy azt írja az államadósság az úgy lesz, hogy bemennek a bankba hitelért, és nem úgy, ahogy a valóságban tehát államkötvénykibocsátás formájában. Te komolyan tudod venni?
Az autistákra meg interneten az jellemző, hogy nem értik az olyan utalásokat mint amiket itt ő kapott, többféleképpen próbáltam kommunikálni felé, hogy mennyire abszurd, amiket állít, de nem értette meg, és egyre nevetségesebb dolgokkal állt elő, amiket nem tudott bizonyítani (azt meg csak halkan teszem hozzá, hogy két regisztrációról írogatott, ha megnézed volt egy "másik válaszoló", aki mindig max egy óra különbséggel reagált mint ő egy esetben meg ugyanazt a mondatot írta be másik linkkel alatta, ilyen véletlen nincs.)
Visszatérve az autistákra az jellemző rájuk, hogy rosszul kommunikálnak, mindent szó szerint értenek, emiatt lesz belőlük troll az interneten, mert nem értik például a szóvicceket, vagy minden célzást szó szerint vesznek. Az érdeklődési körük beszűkült, és csak azt fogadják el igaznak, amit ők annak hisznek, és gyakran kezdenek bele olyan dolgokba, ami őket érdekli, én nekem ott esett le, hogy valami baj lehet vele, amikor ő magyarázta el nekem, hogy hogyan működik az IMF készenléti hitel, miközben ő korábban úgy mutatta be, hogy a legendás 3500 milliárdja volt ilyen.
De most nézd már meg miket írt:
"Amikor 2002-ben éjjel fél 12 -kor bemondta a tv, hogy 3500 milliárdot felvettek, tudtam, hogy mi lesz."
Amikor számon kértem jött a 34-es válasza, amiben szépen beleáll magyarázni, hogy így meg úgy meglátszott. Ha bizonyítani tudta volna itt kellett volna bedobnia a bizonyítékokat.
újabb verzió:
" a TV-ben az államadósság bejelentése valamivel éjjel 11,30 után történt, persze erről nem lehet linkelni, meg nem is érdekes" (meg nem is érdekes, amit nem tudunk bizonyítani még kamu linkekkel se az tényleg nem is érdekes)
Ezután már magából kikelve írogatja a 2005-ös "forrásait" amik olyan "komolyak" mint Áder János felszólalása a parlament előtt.
Ő írja, hogy
"A 2005-ös parlamenti felszólalás se tetszett, hát igen, benne van az a huncut kis 3500 milliárd!"
és ez a legjobb:
"A 3500 milliárdot megtalálod, ha keresed. Tehát megszületett a megegyezés a kormány és a bank között. De csak akkor realizálódik, miurán lehívják, felhasználják, ekkortól jelenik meg, mint adósság."
majd
" amiért mindenki emlékszik a 3500 milliárdra. Ezt a pénzt nem hivatalos úton, az Állami Számvevőszék megkerülésével, magánbankoktól vették fel, kikerülve minden állami kontrollt. Egy közgazdász mondta el..."
Érted már a problémát?
Azért emlékszik mindenki a "legendás 3500 milliárdra", ami köré itt meséket szőtt, mert 2005-ben ekkora összegről írt a sajtó, mert ekkoriban egy bizonyos politikai irányzatnak volt ez egy népszerű üzenete, ezért emlékszik ő is csak erre, mert erről talált forrást, majd írt köré egy történetet.
Ezt már korábban is írtam, ez itt nem volt vita. Annyi dolga lett volna, hogy belinkeli a 3500 milliárdos egyszeri államadósság növekedést, amit látott a TV-ben, amikor a banktól felvette a pénzt a kormány 2002-ben és ő ezt látta éjfél előtt nem sokkal. Ilyen nem történt, én nem hazudok, úgyhogy leírom, azért kérdeztem rá erre, mert egyértelmű, hogy ez egy légből kapott állítás volt a részéről. Reméltem, hogy megérti, hogy arra célzok ne hazudozzon, de nem értette meg, és itt jött képbe az idővel, hogy vagy troll lesz vagy autista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!