Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gyurcsányt félreértelmezte a...

Gyurcsányt félreértelmezte a magyar társadalom?

Figyelt kérdés

Konkrétan 2006-ra és az öszödi beszédre gondolok.

Végighallgattam a teljes öszödi beszédet, és azt látom, hogy kiragadtak belőle néhány mondatot de a teljes beszéd valójában teljesen más hangvételű, mint azt gondoltam.

Egyrészt azt mondja el benne, hogy milyen áldozatok szükségesek ahhoz, hogy ki tudják igazítani a költségvetést és bevételhez jussanak. Ezekhez kellettek a megszorítások, amiket nem tudott végigvinni sem a párton sem az országon. Szerintem azért nem mert, nem magyarázták el az embereknek, hogy ez miért szükséges tehát itt hibáztak, más kérdés, hogy az emberek sem látták át.

Másrészt a beszédben végig taglalja, hogy mást nem tudnak csinálni erre vannak rákényszerülve. Továbbá végig beszél a jelenlévő, nyilvánvaló társadalmi igazságtalanságokról, melyek ma is fennállnak és melyeket meg akart oldani.

Nyilván a kampányban nem állhatott azzal elő, hogy ha megszavaztok, megszorítás lesz. Az is nyilvánvaló, hogy ha a fidesz nyer, talán ők is ugyanerre kényszerültek volna. A kampányban mindenki csúsztat, ferdít és ezt eddig csak Gyurcsány vallotta be, legalább saját maguk előtt. És el is mondja, hogy nehezen élte meg ezt az időszakot ("majdnem beledöglöttem").

A hangvétel nyilván vulgáris, de a politikus is ember és egymás között voltak. Kiváncsi lennék Orbán miket mondd egy ilyen gyűlésen...

Nyilván a beszéd váltotta ki a tüntetéseket, ahol szeptemberben a rendőrséget még gyengeséggel vádolták, októberben meg más túlkapások voltak. A rendőrségi hibákért, a kilőtt szemekért Gyurcsány talán a fő felelős ezt nem vitatom. De kérdem én, kinek is állt érdekében, hogy balhé legyen és emberek nyomorodjanak meg? Az amúgy is nehéz helyzetben lévő kormányzatnak? Nem valószínű...

Az emberek csak azt a néhány káromkodást, mondatot ismerik, miközben maga a beszéd teljesen másról szól. Szerintem egyes mszp-sek illetve nyilván a fidesz akarta Gyurcsány bukását, talán ő nem akart olyan rosszat. Az mszp-ben viszont Gyurcsány nehéz helyeztben volt, mert ott is mindenki lopni akart, lenyúlni Hagyótól Zuschlagig az egész brigád, így nem tudta végigvinni amit akart, a fidesz alátolta az utcai zavargásokat, és szerintem Gyurcsány a mai napig kissé félre van értelmezve.

2018. márc. 17. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
86%

#39, annyira azért nem vagy fontos, hogy a jogszabályt kerestem volna elő, a wiki is teljesen korrekt, és örülök, hogy már te is helyesen használod ezt a képtelenséget: kötelező magán....

Hogy mi lett volna jobb 20 év távlatában... az sci-fi

A dolog fennállása alatt 3000 milliárd hiányt csinált a költségvetésben, amit hitelből kellett pótolni, komoly kamatért.

Csak, hogy képben legyünk, a sehova kimenő 1200 milliárdos adósságszolgálat 3 havi nyugdíj, meg kb összemérhető az oktatás, vagy az egészségügy éves kiadásával.

A Kun Béla meg egy tény, ennek a mocsoknak az első megjelenése, Apró Antal a sokadik, a negyedjére oda nősülő Gyurcsány meg nyilván oda húz.

Holnap ünnep, énekelj indulókat, pls.

2018. márc. 20. 20:21
 42/72 anonim ***** válasza:
77%

Kezdjük a magánnyugdíj pénztári dolgokkal tudjuk, hogy mi lesz, ez nem sci-fi csak nem szeretnek erről beszélni, mert kínos, felosztó-kirovó rendszerünk van, ami azt jelenti, hogy a jelenleg dolgozók fizetik teljes egészében a nyugdíjakat. A baj az, hogy ez a rendszer egy elöregedő társadalomban nem működik hosszú távon. Vagyis akkor működik, ha növeled a nyugdíjkorhatárt, csökkented a nyugdíjak vásárlóértékét, eltörlöd a korkedvezményes nyugdíjakat, illetve és most jön a legrosszabb rész, a központi költségvetési pénzekből kipótlod a nyugdíjkassza hiányát. Amit vagy tudsz finanszírozni gazdasági növekedésből vagy kénytelen vagy hitelt felvenni rá, ismerős? Pont ugyanoda vezet, mint a magánnyugdíj pénztári rendszer, jelentős különbség, hogy az idővel könnyítette volna az állam terheit, ez meg majd növelni fogja. De nem igazán értem ezen mit nem lehet érteni ezt józan ésszel bárki végiggondolhatja. Ütött lyukat a költségvetésen a magánnyugdíjpénztári rendszer? Igen ütött, de lehetett volna módosítani, sőt a pletykák szerint az Orbán-kormány meg is akarta tartani, csak annyira kellett az a 3000 milliárd, hogy ne omoljon össze az ország, hogy kénytelenek voltak kivezetni.

Ja és kedves 78%-os inkább te énekelj mozgalmi dalokat ma, elvégre te vagy a rajongója az államosításnak, és tudod mi a szomorú, hogy te ha most Kádár-rendszer volna valószínűleg énekelnél is...

2018. márc. 21. 00:22
 43/72 anonim ***** válasza:
36%

Lenyűgöző vagy 42%-os, sokszor nem is értem honnan hová rángatod és mit akarsz mondani, én leírtam, amit akartam, hazudtál, lebuktál, viseld méltósággal.

De a legjobb az, hogy te kéred, hogy ne foglalkozzunk a gazdasági világválsággal, majd beírod a kedvenc adatodat, ami igazolja, hogy a gazdasági világválság milyen szinten növelte meg a GDP arányos adósságot, köszi tehát te magad vallod be, hogy hatalmas részben amiatt nőtt az ország eladósodása, ebben egyetértünk, ezt korábban is írtam. Amúgy milyen levelet írtam én?

De amúgy a logikád is teljesen rossz, ugyanis rendszeresen leírod, hogy azt tervezték, hogy majd a másik kormány fizeti, csak ott sántít a dolog, hogy akkor miért is nyerték meg 2006-ban a választást a szocik? Az a baj, hogy az egész, amit írsz, úgy idáig érzem az izzadtságszagot, hogy kapaszkodsz te mindenbe, meg előtúrsz 2005-ös parlamenti felszólalásokat, meg interjúkat, itt egy a baj, ha szerinted ez az igazság, akkor ha én kerítek neked LMP-s, Jobbikos, DK-s, MSZP-s parlamenti felszólalásokat azokat is így csont nélkül elfogadod igaznak?

2018. márc. 21. 00:38
 44/72 anonim ***** válasza:
30%

Zárszó, (mert őszinte leszek semmi kedvem visszajárogatni ez alá a kérdés alá, amit már senki sem olvas), hogy a tárgyilagosság nem fáj, nem kell nevetséges százezer milliárd trilliárdok ellopásával vádolni valakit, főleg nem kitalált anekdotákat TV bejelentette ekkor meg ekkor, ami simán ellenőrizhető, hogy nem igaz.

Én megértem, hogyha valaki nem szeret egy bizonyos politikust, vagy korszakot, de attól még nem kell nevetségessé tennie saját magát ilyen abszurd vádakkal. Tessék olvasni, tájékozódni nem fogtok belehalni.

2018. márc. 21. 00:44
 45/72 anonim ***** válasza:
69%

"sokszor nem is értem honnan hová rángatod és mit akarsz mondani"

Ha tanultál volna az iskolában - tudod, 1-4 osztály - összeadást, kivonást, stb, akkor értenéd amit írtam. De bizony, ehhez ész kellene, nem fröcsögés.

Az államadósságról, meg a válságról itt találsz adatokat. A szerzője egy kicsit jobban ért hozzá, mint te. Javaslom az 5. oldalt!

[link]

Nos még csak említés szinten. Előhalászhatsz bármilyen szocis, balos dumát, videót, de ma már tudjuk a gazdasági adatok fényében, hogy hazugság. Mint látom, igazán képben se vagy, miről is van szó, pufogtatod a balliberális szöveget, azt ha belefutsz, akkor meg húzod az orrod. A kedvenc adataim, azért kedvencek, mert hűen tükrözik a valóságot. Te is utána járhattál volna, ha nem lennél felfuvalkodva, hanem legalább csak magad előtt megnéznéd, tényleg mi az igazság. Olvasom itt a sok balos agyament felszínes megjegyzéseit, azt hiszik, hogy ez valami féle jobb duma, sikk, kanegerek találkozója. De ha bevásárolnak - ez történt 2002-ben és 2006-ban is - akkor visítanak mint a malacok. A szocik 2006-ban úgy nyertek, hogy simán becsaptak mindenkit, a Tv-ben, interneten, parlamentben, meg Brüsszelben. Az öszödi beszédről már hallottál. Kultikus. Itt az Orbán-Gyurcsány vita 2006-ból, épp a vizitdíjat beszélik meg, javaslom 2:05-2:45 percet, de az egészet érdemes meghallgatni - az eredeti verziót is!

https://www.youtube.com/watch?v=CtI5fp5kVY4

Na, akkor most már tudjuk, hogy nyertek 2006-ban. A 2005-ös parlamenti felszólalás se tetszett, hát igen, benne van az a huncut kis 3500 milliárd!

Végül az a kis szemtelen kis magánnyugdíjas kis penész a baloldal mellényén! Idézem a valóságot:

"Papp József docens, a Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézetétének vezetője azt mondja, akkor használjuk fel jól ezt a pénzt, ha egy az egyben, vagy nagy részét államadósság csökkentésre fordítjuk, és mellette az állam átrendezi a pénzügyeit. A kiinduló pont az, hogy az államadósság 20 ezer milliárd forintra halmozódott fel. Ennek csak a kamata, amit ebben az évben fizetnünk kell, 1200 milliárd forint, és a tőkét még nem is törlesztjük. A szakember arra is emlékeztet, hogy a magánnyugdíj-pénztárak bevezetésével adósság keletkezett az állam költségvetésében, és ez a felhalmozott vagyon legalább ekkora hiányt okozott a költségvetésben, és ennek a kamatát is kell fizetnünk, amely közel 200 milliárd forint. Ha most a kormány a kasszák teljes pénzét adósságcsökkentésre fordítaná, és csak a folyó befizetések mennének a nyugdíj fizetésre, akkor ennek az lehet a következménye, hogy csökken a kockázati kamatfelár, azaz évente több százmilliárd forintot is nyerhetnénk a kamatkiadásokon, viszonylag gyorsan, akár 10 év alatt igen jelentős mértékben lehetne csökkenteni az államadósságot, így több jutna például vállalkozásfejlesztésre."

[link]

Nos, mivel nincs kedved befejezni a vitát, igazat adok neked. Szégyen a futás, de hasznos...Képzeld, ha nem 42%-os lennék!

2018. márc. 21. 19:10
 46/72 anonim ***** válasza:
35%

Egy vitában két egyenlő fél ütközteti az álláspontját, aminek a vége egy kompromisszum.

Hogy várod el, hogy bárki vitatkozzon veled, ha kikötöd, hogy ezt vagy azt vagy amazt ne is nézzük. Hogy várod el, hogy vitatkozzon veled bárki, ha egyszerűen bemondasz olyan dolgokat, amik nem igazak. Te amint feltűntél itt elég jól pozicionáltad, hogy mit fogadsz el igaznak, és mit nem. Aztán beírtál pár anekdotát, mint amikor azt írod, hogy mit láttál 2002-ben a TV-ben, te is tudod, hogy ez kitaláció, én is tudom. 2002-ben semmiféle 3500 milliárdos hitelfelvételről nem hallhattál a TV-ben, mert nem volt. Első körben még be sem ismerted, hanem megpróbálod kiforgatni, hogy látszott is, miközben kevered a költségvetést, az államadósságot és az Államadósság Kezelő Központot.

Ezt azért ragadom ki, mert ez nagyjából jól jelzi a hitelességedet és a felkészültségedet. A többi állításod is ennyire felkészül.

Innen kezdve mindenki döntse el, hogy mennyire vagy hiteles vitapartner, de tudom szerinted ez fröcsögés.

Meg ez nem vita, én tárgyilagosan szeretek értékelni dolgokat, te meg finoman fogalmazva is, nem egészen.

Egy bölcsességet hagy osszak meg veled, ahogy te is megtetted:

Soha ne birkózz disznóval. Mindketten mocskosak lesztek, és a disznó még élvezni is fogja.

Én ehhez tartom magam, viszlát.

2018. márc. 22. 14:51
 47/72 anonim ***** válasza:
62%

Parlamentben, sajtóban, írva, olvasva nyoma nan a 3500 milliárdnak, de te még ott tartasz, hogy nincsen. A KSH adatok, Eurostadt, szerinted nincs. Mindenki szerint van. A 3500 milliárdot megtalálod, ha keresed. Tehát megszületett a megegyezés a kormány és a bank között. De csak akkor realizálódik, miurán lehívják, felhasználják, ekkortól jelenik meg, mint adósság. Egy azonban biztos, te sem örülnél, ha a peres ügyedet valaki úgy képviselné, mint te a nem létező 3500 milliárdot.

[link]

2018. márc. 22. 15:28
 48/72 anonim ***** válasza:
71%

Valahol ott kezdődött az országos politikai karrierje, immár negyedik felesége Apró Antal elvtárs unokája oldalán

[link]

2018. márc. 22. 19:51
 49/72 anonim ***** válasza:
56%

Valahol ott kezdődött az országos politikai karrierje, immár negyedik felesége Apró Antal elvtárs unokája oldalán

[link]

2018. márc. 23. 07:27
 50/72 anonim ***** válasza:
23%

Megszeged az adott szavam, csak visszanézek, és látod erről beszélek, hogy szerinted van valami szuper bank, ahová bemegy a miniszterelnök, kér egy sorszámot majd hitelbírálati kérvényt nyújt be és elbeszélget az ügyintézővel, hogy van-e lehetőség felvenni 3500 milliárd hitelt. Aranyos, olyan kisgyerek szintű a világlátásod ők gondolkodnak így a világról. :-)

Hagy ábrándítsalak ki, nincs ilyen szuper bank. Amivel te kevered az az IMF készenléti hitelcsomagja, az valóban nagyjából így működik, és hiába linkelgeted be a századik Orbán/Áder interjút 2005-ből, az akkori államadósság nem egy ilyen szuperbanktól volt, és főleg nem 2002-ben vették föl és mondta be a TV. :-)

ui: írtad, hogy képzeljem, ha nem 42%-os lennél, hát most már nem csak képzelem, hanem látom is, de nagy itt az összhang egy "másik" válaszolóval szóról szóra ugyanazt írja mint te, sőt most nézem csak hogy mennyire egyszerre írjátok a válaszokat, egy kivételével mindketten ugyanakkor lógtok erre, gondolom az ikertesó...

Jó-jó megígérem befejezem, de ez kicsit most gonosz tőlem, de elég jól elszórakoztam itt...

2018. márc. 23. 20:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!