Tanártársaim! Hallottatok ígéretet arra, hogy korrigálják végre megalázóan alacsony fizetésünket?
Kedves kérdező. Sokan összetennék a kezüket, ha a szülei olyan magasan kvalifikált emberek lennének, mint a te szüleid, ráadásul orvosok, úgy is mondhatnám,hogy nem születtél rossz helyre,nagyon nem, még anyagi szempontból sem valószínűleg. Azért így könnyebb elkezdeni az életet minden szempontból.
Nekem apukám régen meghalt, akkor még kicsi voltam, anyám egyedül nevelt, majd munkanélküli lett. Az én helyzetemben például nem volt se kulturális tőke az alacsony iskolázottság miatt, de nem beszélhetek kellő anyagi háttérről sem. Magamnak kellett megteremteni a feltételeket, mert se beszélgetni nem tudtam tudományos, tanulmányi dolgokról velük, se támogatást nem tudtak nyújtani, csak ami létszükség. Mégis küzdöttem, kínlódtam, elmentem a felsőoktatásba és most ismét egyetemre, mellette dolgozok és nem siránkozok állandóan, hogy milyen rossz a helyzetem. Csak magamra számíthatok, egy forint támogatást sem remélhetek senkitől, de küzdök, keresem a lehetőségeket, ahelyett, hogy nyavajognék állandóan.Tudod, arról a lerobbant lakótelepről, ahonnan én jövök olyan családi tragédiákkal, sorsokkal találkoztam,hogy azokat látván már nekem nem lenne pofán siránkozni folyton-folyvást, mert ebben az országban rengetegen tehetnék ugyanezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!