"Magyar az, kinek fáj Trianon"?
Bocs, kicsit elcsúsztam a válaszolással, de azért elmondom, amit gondolok.
Én alapvetően nagyon utálom ezt a felfogást. Hiszen feltételezi, hogy nem volt igazságos a békeszerződés. Azt is elfelejti a nagymagyarok többsége (már hogyha túljut a mikor volt a trianoni békeszerződés, hol és kik írták alá, mik a pontjai, hány emberről beszélünk stb. kérdéseken... igen, ezeket egy-egy ilyen beszélgetés alkalmával letesztelem... a többségnek fogalma sincs), hogy a történelmi Magyarország nagyobb része nemzetiségekből állt, akiknek gyakorlatilag nem voltak jogaik a 19. század végéig. Most pedig verik a mellüket, hogy a románok elnyomják Romániában a hivatalos nyelvet megtanulni nem akaró, a kultúrát nem tisztelő székelyeket. Ez elég durva kettős mérce.
A Monarchia felbomlása után az ország magától is darabokra esett volna a nacionalizmus korában. Mondjuk annak az lett volna az előnye, hogy Magyarország nem biztos, hogy beleugrott volna Hitler egyetlen fejbólintására egy reménytelen háborúba, ezzel feláldozva majdnem 1 millió további ember életét.
Szóval, nem attól lesz szerintem magyar valaki, hogy veri a mellét, hogy vesszen Trianon. Először magyarul kellene megtanulni (a kiejtéssel vannak szerintem a legnagyobb problémák egyébként), a magyar irodalmat ismerni megfelelően és elsősorban a történelmet. Mert, aki azt ismeri, az aligha lesz ilyen ultramagyar, melldöngetős szerencsétlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!