"Magyar az, kinek fáj Trianon"?
Bullshit a javából.
Attól, hogy folyamatosan ezen sír valaki se nagyobb magyar nem lesz, se az ország nem lesz jobb.
Szerintem borzalmasan kezeli ezt a temat mindket oldal az orszagban. Egyik oldalrol termeszetesen szomoru szamomra, hogy egy ilyen tortenelmi esemeny sokat elvett a hazamtol. De mindez lassan 100 eve volt, tovabb kene lepni es inkabb a jovonket epiteni. Ugyanakkor evi egy kulturalt gyasznapot megerdemelne szerintem, ugy mint az 56-os forradalom.
Ergo: nem kene ejjel-nappal ezen lovagolni, de teljesen elfelejteni sem.
Amugy persze faj, de az sokkal jobban faj, hogy a fiatalok tomegesen elhagyjak az orszagot es hogy nekem is ezt az opciot kellett valasztanom. Ahogy az is jobban faj, hogy lassan nincs orvos, aki a nagymamamat megmutse vagy tanar, aki a fiatal generaciobol ertelmes felnottet nevelne. Jelenleg sokkal inkabb ezzel kene foglalkozni...
inkább rá tett sütve hogy csak a turbómagyaroknak fáj
történelmünk egyik legnagyobb tragédiája, ez nem jobb-bal oldal kérdése, szégyen hogy politika érdekeket próbálnak kicsikarni belőle
nekem fáj és nem vagyok turbómagyar
Érdekes szállóige.
Az ezredfordulón kapta fel igazán a közvélemény Patrubány Miklósnak köszönhetően,viszont fogalmunk nincs,hogy kitől származik.
Leggyakrabban Illés Gyulához kötik,de szokták Karinthyhoz,Wass Alberthez,sőt mg Kádárhoz is.
Külön érdekes,hogy több alakja van,az egyik szerint úgy folytatódik a szöveg,hogy "a többi csak állampolgár" de van olyan változata is,hogy "a többi csak országlakó"
Elég érdekes téma az eredete után kutatni,bár valószínűleg soha nem fog kiderül honnan van.
Az is lehet,hogy nem is egy fontos alak mondta..
Egyébként meg annyiból Bullshit,hogy ezt bármire rá lehet mondani.
Annyi keserű történelmi eseményünk van,Trianon csak az egyik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!