Mi volt a legpozitívabb dolog ami a 2002-2010es kormányokhoz volt köthető?
13. havi nyugdíj eltörlése.
(Ja, hogy azt ők is vezették be :D, de legalább belátták, hogy ostobaság volt)
Teljesen életszerűtlen és pazarló, adósságfelhalmozó intézkedés volt (pl. Nevetséges, hogy a 700 ezres nyugdíjú gazdag nyugdíjasok is ugyanúgy megkapták.).
- Autópálya építés (nyilván a korrupció része rossz volt, de még akkor sokkal kisebb volt annak a százaléka, mint manapság).
- Patikaliberalizáció (ennek is voltak árnyoldalai, decösszességében pozitív volt, kár hogy visszacsinálták)
- Vizitdíj, tandíj, kár hogy a neokádáristak népszavazással eltörölték
Éjjel nappal vásárolhattunk az üzletekben, szórakozó helyeken lehetet dohányozni, nem volt dohány maffia bolt.
Emberi jogaink voltak nem volt diktatúra.
Nem nyomatták éjjel-nappal az önfényező fidesz reklámokat.
Meg ezt a majom orbánt se mutogatták a tv-ben, szóra sem volt méltó.
Ezt nehéz megmondani úgy, hogy kb minden egyes lépésükre gáncsot vetett a Fidesz.
A vizitdíj egy jó ötlet volt. Én ugyan sokat járok orvoshoz, de nem bántam azt a szros 300 forintot. Az egészségügynek jót tett volna.
"A vizitdíj egy jó ötlet volt. Én ugyan sokat járok orvoshoz, de nem bántam azt a szros 300 forintot. Az egészségügynek jót tett volna.
"
csak a szegényeknek nem
Kérdező, nem vagyok gazdag. De 300 forintot ki tudok fizetni.
De amúgy ha maradt volna a vizitdíj, akkor ki lehetett volna építeni egy olyan rendszert, hogy X egy főre jutó jövedelem alatt nem kell vizitdíjat fizetni, és akkor aki nem tudja kifizetni a 300 forintot, annak nem kell. Ennyi lett volna a dolog.
A vizitdíj támadása csak műbalhé volt. Aki ismerte jól a részleteket, az beláthatja.
A közhiedelem szerint minden egyes doki látogatás alkalmával kellett volna fizetni, de valójában ez nem igaz.
pl.
- egy évben csak x alkalommal kellett volna fizetni
- egy nap csak egyszer kell fizetni, (tehát ha március 8.-án négy orvoshoz is mész, akkor is csak 300-at kellett volna fizetned).
- a közgyógyellátásra jogosultak mentesültek, (közgyógyellátásra akkoriban sokkal szélesebb körre terjedt ki, mint most).
- tűzoltók, rendőrök, stb. munkával kapcsolatos baleset esetén.
- aki azon a napon kórházi napidíjat fizetett
De nem teljes a felsorolásom.
igaz, hogy volt kórházi napidíj, de emellett (akkor még) a beteg ingyen kapta a gyógyszert.
Továbbá számos változtatást terveztek, pl. az ételek minőségének javulását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!