Mért baj az, hogy a kormány csökkenteni akarja a gimnazisták számát, amikor már annyi jogász, közgazdász, politològus, szociològus van, hogy a Dunát lehetne velük telerekeszteni?
Neked biztos kínos, hogy ennyiszer meg kell kérdezned valamit, amihez semmi közöd ;).
Az állam most emelte fel a ponthatárokat.
Na, akkor majd annyi nyelvszakos lesz, amennyit az állam jónak lát. Juhúú, problem solved.
Hát miután te lefikázol egyes szakokat, amikhez nem értesz és semmi közöd hozzájuk, igazán megoszthatnád, hogy mennyi közöd van egyáltalán az egyetemekhez, ha már ilyen velős véleményed van róluk:D
leszarom hogy szerinted mit illik és mit nem
nyugodtan menj büfészakra, ha lehet ne az én pénzemen
Kétlem, hogy adóznál annyit, hogy közöd legyen hozzá:D
250 nettó kezdőfizu szerintem nem rossz, akár büfének hívod, akár nem. A képzés célja az ember boldogulása, azt pedig biztosítja, akár elhiszed, akár nem. Innentől kezdve csak a saját szegénységi bizonyítványodat állítottad ki ezzel a tudatlan fröcsögéssel. De legalább lesz egy bizonyítványod, ami a képességeidet tükrözi;)
szóval elvitatod a véleményalkotás jogát tőlem? micsoda gondolkodó ember vagy
a civilizáció igazi csúcsdísze
"Az a baj vele,hogy nem szeretnénk a világban az "összerszerelő üzemek országa" lenni."
Ez sajnos nem ilyen egyszerű, jelenleg az ilyen és ehhez hasonló cégek tartják lélegeztetőgépen a magyar gazdaságot.
Természetesen az Audi, a Mercedes vagy akár a Nestlé sem felebaráti szeretetből állomásozik itt, hanem a kőkemény profit miatt.
Szóval egyelőre az csak jó, ha itt vannak, mert lehet döngetni a pusztában a mellünket a gonosz multik elűzése után, csak mindezt korgó gyomorral és üres zsebbel fogjuk tenni.
Ahhoz tőkeerős és exportképes magyar tulajdonú vállalkozások tömkelege kellene, hogy rákényszerítsük őket a béremelésre, vagy utat mutassunk nekik úgy, hogy az ne fájjon...
A kérdéshez pedig:
Én nem látom különösebben a problémát a humán/bölcsész szakok létszámának vagy finanszírozásának csökkentésében, egyszerűen tényleg túl sokat képeznek belőlük.
Én 2010-ben érettségiztem, ha gyorsan körbenézek a volt gimis osztályomban, hogy ki lett bölcsész és ki dolgozik a szakmájában, a 10 emberből kb. egyet tudok mondani.
Aztán 3 Ausztirában, 2 Londonban,1 Budapesten vendéglátózik/mosogat/takarít. Van aki a nyelvtudása miatt el tudott SSC-hez dolgozni Pesten, ami magyar a jelenlegi magyar viszonylatban nem rossz pénz.
Természetesen szükség van valamennyi filmkritikusra/filozófusra/újságíróra/stb. is, a legjobbak (vagy a legjobb kapcsolatokkal rendelkezők) meg is tudnak élni belőle, de a többit a piac keményen kiszelektálja.
Én műszaki pályára mentem tanulni, nem bántam meg.
Magyarországon amúgy nemzeti stratégia kellene hogy legyen a műszaki és tudományos kutatás-fejlesztés, mivel se olajmezőink, se pálmafás tengerpartjaink nincsenek. Ettől sajnos fényévekre vagyunk, de ennek csak egy nagyon apró szelete a fiatalok ilyen szakok irányába való terelgetése. És ebből a szakmunkások is tudnának profitálni...
"Én nem látom különösebben a problémát a humán/bölcsész szakok létszámának vagy finanszírozásának csökkentésében, egyszerűen tényleg túl sokat képeznek belőlük. "
De a kérdés nem erről szól!
"Ez sajnos nem ilyen egyszerű, jelenleg az ilyen és ehhez hasonló cégek tartják lélegeztetőgépen a magyar gazdaságot.
Természetesen az Audi, a Mercedes vagy akár a Nestlé sem felebaráti szeretetből állomásozik itt, hanem a kőkemény profit miatt. "
sikerült 3 céget kiválasztani ami kivételesen folytat kutatás fejlesztést az országban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!