Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti nem haragudtok a Momentumra?

Ti nem haragudtok a Momentumra?

Figyelt kérdés
Ez a kissebbség, aki állításuk szerint bár ellenezték azo olimpiát, de csak szavazni szerettek volna róla, elérte, hogy visszavonják a pályázatot, ezáltal az esetleges többség, ill. az eddigi politikai többség akarata helyett most az ő kissebbségi akaratuk érvényesült, és az emberek még csak nem is szavazhatnak róla. A kormány és a Főváros megtehette, hogy visszavonja a pályázatot egy ilyen eredméyn után, ezt a Momentum is tudta, sőt azt is, hogy ez jó nekik is és a kormánynak is. Nekik azért mert ők nem akarnak olimpit, a kormánynak meg azért mert így nem húzódik tovább ez a vesztes ügy. Így viszont nem érvényesült a demokatikus elv, és két szék közt a többség a pad alá került. és átesek a túloldalra, és mindenkit palira vettek, aki eddig csak nézte az eseményeket. Miközben a Momentum jól tudta mindezt, és megfogalmazhatták volna úgy is a kérdéüket, hogy ne legyen ilyen kiskapu, és valóban legyen népszavazás. De nem tették, mert igazából számukra is csak lózunk a népszvazás, csak egy marketing kampány volt politikai céllal, és nem az emberek érdekét nézték. Nem hiszem, hogy 100-150 Momentumos közül senkinek nem jutott eszébe, hogy mi fog történni a legvalószínűbb forgatókönyv esetén, és hogy ezt le lehetne kerülni, ha lenne rá szándék. Így most semmibe vették annak a több millió embernek a véleményét Budapesten, aki nem írt alá, sőt azt a több milliót az országban.

2017. febr. 22. 22:13
 31/95 anonim ***** válasza:
91%

Az hol megfutamodás, hogy azt mondták akkor inkább hagyjuk a fenébe az egészet, mert úgyse olyanra fognak szavazni a helyszín eldöntésénél, ahol az emberek még az utolsó pillanatban is azon ölik egymást, hogy akarnak-e olimpiát vagy sem? Van két másik pályázó ország, ahol mindenben ölik egymást a politikusok, de legalább az olimpiát akarja minden oldal, nem heccelik a szavazóikat azzal, hogy tiltakozzanak az olimpia ellen. Meg van Magyarország, ahol az utolsó pillanatban a fél parlament úgy döntött, hogy nem akar olimpiát, és el is kezdett kampányolni ellene.

Igen, akármilyen gyökér a fidesz, másnak nem volt értelme, mert tényleg csak égette volna magát az ország azzal, hogy kint pedálozik, hogy milyen szép olimpiát akarunk rendezni, szavazzatok ránk, holott közben itthon még megy a veszekedés meg a kampány és még az is benne van, hogy ja majd mégis visszavonjuk a legvégén az egészet? Szerintetek ki a fene támogatná a magyarok pályázatát. Hát senki.

Még a nemzetközi bizottság elnöke, aki nem a fidesz, nem is magyar is azt mondta, hogy ez gáz.

Kár lett volna égetni magunkat ezzel az egésszel, meg tovább nyomni bele a pénzt.

Csak majd ha legközelebb megint indulni akarunk, akkor légyszi időben jusson már mindenkinek eszébe a tiltakozás, hogy ne csináljon magából ennyire se hülyét az ország.

2017. febr. 24. 09:39
 32/95 anonim ***** válasza:
5%

"légyszi időben jusson már mindenkinek eszébe a tiltakozás, "

Talan ezert kellett volna eleve nepszavazassal inditani a palyazatot.

A Momentum jellemzoen fiatalokbol all, ok most jutottak el odaig hogy nem tetszik nekik ami az orszagban megy, teljesen jogosan egyebkent.

2017. febr. 24. 10:37
 33/95 A kérdező kommentje:

"Benne volt ez a pakliban, de azért ne lehessen népszavazást kezdeményezni, mert lehet, hogy a kormány előre dönt és nem hagy minket szavazni? Ez nonszensz, ezért ne a Momentumot okold."

Lehet, csak így többet ártottak a demokráciának, mintha nem lett volna. Lehet, csak másként kellett volna megfogalmazni a kérdést, vagy másról kellett volna, pl. a korrupcióellenes ügyésszségről.

2017. febr. 24. 11:17
 34/95 anonim ***** válasza:
10%

"Talan ezert kellett volna eleve nepszavazassal inditani a palyazatot."

A döntést közösen hozták meg a megválasztott képviselők. Kivéve az LMP. Azt hiszem joggal gondolta mindenki úgy, hogy akkor lehet pályázni, mert a megválasztott képviselők ezt akarják. Aztán ezek, akik megszavazták, aláírták, támogatták, hogy, hogy nem hirtelen meggondolták magukat és beszálltak a "nem köll olimpia, minek az kampányba".

Ennyi erővel midnenről írjunk ki népszavazást és oszlassuk fel a parlamentet meg a helyi képviselőtestületeket, mert majd mi személyesen mindent eldöntünk. Pont ezért vannak odaküldve, hogy ha valamiben egyetértenek, akkor csinálják, ne mindenről népszavazni kelljen. Addig nem is volt baj, míg egyet értettek, csak akkor kezdődött, mikor kitalálták, hogy hát akkor ők mégse és nekik ehhez eddig se volt semmi közük (ja akkor azért támogatták, tényleg) és gyorsan tiltakozzunk meg izé.

2017. febr. 24. 16:45
 35/95 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező, szerintem utoljára kérlek meg, hogy írj egy olyan kérdést ami neked megfelelő lett volna. Mert addig ez csak üres sárdobálás.
2017. febr. 24. 17:04
 36/95 anonim ***** válasza:
31%

Egyetért-e Ön azzal, hogy előbb egy normális hétköznapot rendezzen Budapest, ne pedig olimpiát?

Bödőcs Tibor nyomán

2017. febr. 24. 17:24
 37/95 A kérdező kommentje:
Nézd én már mondtam, hogy nem értek hozzá. Nyilván jogász tud ebben segíteni, tudni kell a Főváros működését, és a pályázat működését is. De csak ismételni tudom magamat, mint mondtam, ha ilyen nem létezik, akkor más úton módon kellett volna, leírtam. És egyetértek az előzővel, bár amíg jogilag engednek ilyen népszavazást kiírni, addig a Momentum abban nem hibás, hoyg élt a lehetőséggel, csak abban, hogy a hangoztatott céljuk helyett saját malmukra és mások kárára hajtották a vizet, nem voltak hithűek, és a végeredmény nem etikus és demokratikus, amiben pedig fel-fele részben hibás a kormány és a Momentum. A kormány érve is elfogadható, hogy visszavonták, mert civilek baromira nem láthatják át azokat, amiket az ezzel 10 éve foglalkozó pályázatírók, diplomaták, szakemberek. A kormány abban hibás, hogy nem kommunikáltak időben, hanem hagyták az egészet kifejlődni.
2017. febr. 24. 17:31
 38/95 A kérdező kommentje:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy előbb egy normális hétköznapot rendezzen Budapest, ne pedig olimpiát? "

Ez viccnek kiváló, de ilyen alapon semmit előremutatót nem csinálnánk, és soha nem épültek volna hidak, Parlament, vagy mondjuk Eiffel-torony külföldön.

2017. febr. 24. 17:34
 39/95 anonim ***** válasza:
5%
Nem értem, miért kell az ellenzéket okolni. A Momentum az ellenzék nélkül is összegyűjtött volna 200000 aláírást, legalább. Az emberek többsége nem akar olimpiát, erről nem az ellenzék tehet.
2017. febr. 24. 17:34
 40/95 anonim ***** válasza:
85%
Nem, én Tóth Krisztiánnal értek egyet: "Szomorú voltam a hír hallatán. A népszavazást korrekt dolognak tartottam volna és akkor a többség akaratának megfelelően kell dönteni. Nehéz és bonyolult kérdés ez, a szív azt mondja , hogy igen, az agy viszont egy kicsit kételkedik".
2017. febr. 24. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!