Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti nem haragudtok a Momentumra?

Ti nem haragudtok a Momentumra?

Figyelt kérdés
Ez a kissebbség, aki állításuk szerint bár ellenezték azo olimpiát, de csak szavazni szerettek volna róla, elérte, hogy visszavonják a pályázatot, ezáltal az esetleges többség, ill. az eddigi politikai többség akarata helyett most az ő kissebbségi akaratuk érvényesült, és az emberek még csak nem is szavazhatnak róla. A kormány és a Főváros megtehette, hogy visszavonja a pályázatot egy ilyen eredméyn után, ezt a Momentum is tudta, sőt azt is, hogy ez jó nekik is és a kormánynak is. Nekik azért mert ők nem akarnak olimpit, a kormánynak meg azért mert így nem húzódik tovább ez a vesztes ügy. Így viszont nem érvényesült a demokatikus elv, és két szék közt a többség a pad alá került. és átesek a túloldalra, és mindenkit palira vettek, aki eddig csak nézte az eseményeket. Miközben a Momentum jól tudta mindezt, és megfogalmazhatták volna úgy is a kérdéüket, hogy ne legyen ilyen kiskapu, és valóban legyen népszavazás. De nem tették, mert igazából számukra is csak lózunk a népszvazás, csak egy marketing kampány volt politikai céllal, és nem az emberek érdekét nézték. Nem hiszem, hogy 100-150 Momentumos közül senkinek nem jutott eszébe, hogy mi fog történni a legvalószínűbb forgatókönyv esetén, és hogy ezt le lehetne kerülni, ha lenne rá szándék. Így most semmibe vették annak a több millió embernek a véleményét Budapesten, aki nem írt alá, sőt azt a több milliót az országban.

2017. febr. 22. 22:13
 21/95 anonim ***** válasza:
50%

# 21/22     ma 07:51

:-D LOL.

Végül is, ez is egy megoldás a kognitív disszonancia feloldására. Kár, hogy hazudsz.

2017. febr. 23. 08:58
 22/95 anonim ***** válasza:
37%

Volt egy válaszom, amiben kifejtettem, hogy láthatóan az ismertség megszerzése volt a momentumosok célja, későbbi politikai karrierjükhöz. Az olimpia ügyét csak felhasználták, amit én megvetendő dolognak tartok!

Lehet, hogy én értelmezem rosszul az oldal szabályzatát, de nincs leírva sehol, hogy tilos lenne bírálni a momentum mozgalmat ezen az oldalon! Kérném legközelebb indokolható módon alkalmazni a cenzúrát!

2017. febr. 23. 11:12
 23/95 A kérdező kommentje:

"Miert hazudsz?

Azt mondtak hogy ok nem akarnak olimpiat. Miert NOlimpia neven kampanyoltak szerinted, te fideszdroid?"

Mint mondtam nem szeretem a fideszt. Miért kell megkérdőjelezni?

Miért kell azt mondani, hogy hazudok, ha semmit se tudsz róluk, csak a nevüket?

A nevük nolimpia, mert ez szerepel a népszavzási kérdésben, hogy vonják-e vissza a pályázatot.

De ha hallgattál velül bárhol bármikor egy hosszabb interjút, vagy vitát, akkor ismernéd az állítólagos álláspontjukat, amit kommunikálnak, miszerint:

1) ők is szeretnének olimpiát Magyarosrszágon megfelelő körülmények között, csak

2) most más lenne a prioritás

3) nem látják biztosítva, hogy nem szállnak el az összegek

4) nem látják biztosítva, hogy nem lesz korrupció

Egyébként magán megjegyzés, hogy ezesetben sokkal fontosabb lett volna, ha egy korrupció ellenes ügyésszég felállításához gyűjtenek aláírást, mert az nem csak erről az egyébként megosztó ügyről szólt volna, és akár olimpia is lehetett volna, de hosszú távon mindenképpen ez lett volna a fontos és helyes lépés, amihez az embereket mozgósítani kellett volna

2017. febr. 23. 11:58
 24/95 A kérdező kommentje:

"Kérdező, te nem gyengén elmebeteg vagy.

Most amúgy mi bajod is van tulajdonképpen? Mert simán kötekedni akarsz csak, én úgy látom."

Nem tudom tudzs-e olvasni, de akkor összefoglalom, mi a bajom. Nem elmebetegség:

1) Nem lesz olimpiai pályázat, és ez nem a jelenleg többségben lévő kormánypárt és a korábban támogató ellenzék, tehát a választott képviselőink akaratát tükrözi, és nem is a nép akarata így, hanem egyelőre egy kicsi kissebség és nem is országosan, aki nem is arra gyűjtötte az aláírást, hogy ne legyen olimpia, hanem arra, hogy legyen megkérdezve. Tehát semmilyen értelmezésben nem jött létre a képviseleti demokrácia.

2) Lehet azon vitatkozni, hogy ez kikek a hibája, de szerintem a Momentum nagyon is saras benne, mert egy jó akaratú, józan, demokratikus párttá alakuló civil kezdeményezésnek állította be magát jól megfogalmazott célokkal, és állításuk szerint fontosabb a szavazás, mint a nemet az olimpiára végeredmény, de mégsem tettek azért, hogy ne ez a nyilvánvaló helyzet álljon elő. Szerintem egy jobban megfogalmazott kérdéssel tehettek volna érte, de ha nincs igazam, mert jogilag nem lett volna megoldható, akkor viszont nem volt etikus tőlük, és ezt előre tudták, hogy a kisebbségtől kapott támogatással, amit a népszavazásra kaptak és nem a pályázat visszavonására, azzal kikényszerítsék a pályázat visszavonását. Ezesetben más utat kellett volna válaszzanak a céljaik eléréséhez, például a sokkal fontosabb, ésszerűbb és mindenki által támogatandó korrupció ellenes ügyészség felállítását.

Mindezt úgy mondom, hogy nem vagyok fidesz párti egyáltalán. És nincs véleményem arról, hogy jó lenne-e az olimpia, vagy sem. Pontosabban nem tudom megítélni, mert nem vagyok szakértő gazdasági ügyekben, és azt is gondolom, hogy ezt Mucsaröcsögén Mari néni se tudja megítélni, ezért választunk kormányokat, akik aztán bizottságokat választanak, és szakembereket és intézményeket működtetnek. Az olimpia nagyrészt gazdasági kérdés, sok mindent népszavazásra lehet bocsátani, de nem mindent. Szerintem népszavazni kell arról, hogy belépjünk-e pl. az EU-ba, milyen államformánk legyen, háborút indítsunk-e, stb. De nem a vizitdíjról és gazdasági ügyekről. Az olimpia részben gazdasági, részben nem, ezért nem egyértelmű, de azt hiszem nagyobb részben gazdasági kérdés. A Momentumnak sokkal inkább a parlamentbe kéne bejutnia, és ott aztán szavazhatna a megfelelő súllyal. De ezt az olimpiát a többség kárára, legalábbis a többség választási lehetőségének a kárára felhasználta politikai célokra. A korrupcióellenes ügyészség, mint egy új hatalmi ág létrehozása, megintcsak egy olyan dolog, amiért érdemes és etikus népszavazást tartani, mert az a rendszeren változtat, amit csak népszavazással lehet.

2017. febr. 23. 12:18
 25/95 anonim ***** válasza:
52%
#24: Csakhogy arról, hogy nem derülhet ki a nép akarata, nem ők tehetnek, hanem azok, akik a pályázat visszavonása mellett döntöttek, döntenek.
2017. febr. 23. 15:59
 26/95 anonim ***** válasza:
93%

Istenem, most meg azon háborognak, hogy me' mé' nincs népszavazás. Ha lenne, akkor meg azon akadnának ki, hogy minek költenek még arra is meg minek húzzák az időt, úgy is láthatják, hogy elbukna az olimpia.

Nekem az egészben csak az nem tetszik, hogy nem két hónapja jutott senkinek se eszébe, hogy pályázzon az ország az olimpiára. Megszavazták az LMP kivételével (érdekes ők mindig le vannak fikázva, de ők az egyetlen ellenzéki párt, akik következetesen kitartanak a véleményeik mellett, bármilyen is legyen az, nem olyanok mint a napraforgó, hogy mindig hirtelen azt mondják, amiből a legtöbb hasznot remélik) semmi gond nem is volt, aztán hirtelen valaki kitalálta, hogy na inkább mégse legyen, mert majd csődbe megy az ország és akkor elkezdtek kampányolni, hogy nem kell olimpia meg népszavazást kell róla tartani.

Mindezt úgy, hogy pontosan tudják, az aláírások összegyűjtése még lófäsz és esti fény, onnantól kezdve a képviselő testület majd elmolyol a határozattal, hogy akkor legyen népszavazás, utána van rá határidő, hogy megállapítsák mikor is legyen a népszavazás, amit a kitűzés napjához képest MINIMUM 50 nappal későbbre kell időzíteni. Tehát hónapokban lehet mérni azt az időt, mire a népszavazás megtartása egyáltalán lehetséges.

Magyarul mikor fél évre vagyunk attól, hogy eldöntessék, hogy akkor ki kapja az olimpia rendezésének jogát, tehát gyakorlatilag a finishben vagyunk, akkor a kezdenének bele, egy hónapokig elhúzódó népszavazási szervezkedésbe, hogy hé, várjál már nemzetközi bizottság, nekünk eszünkbe jutott, hogy lehet inkább nem is akarjuk ezt, de azért maradunk a versenyben, meg nyomjuk a kampányt, meg a pénzt a pályázatba, majd eldöntjük a nyáron oké?? Ez tényleg egyszerűen nevetséges.

Ennek nem most kellett volna senki eszébe jutni, hanem még a legelején. Csak akkor azért nem jutott senki eszébe, mert az LMP-n kívül senkinek se volt baja az egésszel.

2017. febr. 23. 18:32
 27/95 anonim ***** válasza:
52%

A Momentum népszavazást akart, ezt elég sokszor elmondták. Nyomatékosan kérték Viktort, hogy ne futamodjon meg.

[link]

2017. febr. 23. 20:39
 28/95 A kérdező kommentje:

Az egy dolog, hogy mit mondanak, hogy mit akarnak szavakban és kampányszövegben, de a konkrétum az, amire az aláírásokat gyűjtötték, és a konkrétum a cselekmények és történések folyása. Azt hogy az önkormányzat visszavonja, senki nem akadályozhatja meg, nem vehetjük ki a tollat a polgármester kezéből, amikor aláírná. Lehet kritizálni, de ez meg az ő döntése saját jogkörben, én a másik oldallal sem értek egyet, de az nem jelenti azt, hogy ebben a törénetben ne lenne két rossz fél, ne lenne mindkét oldalon képmutatás, és politikai célok.

"Csakhogy arról, hogy nem derülhet ki a nép akarata, nem ők tehetnek, hanem azok, akik a pályázat visszavonása mellett döntöttek, döntenek."

Igen , nem csak ők tehetnek, de ők is. Mindkét fél tehet róla. A momentum ezt jól láthatta előre, és leírtam mi a bajom ezzel.

2017. febr. 23. 21:09
 29/95 anonim ***** válasza:
20%
Nem hiszem, hogy tudták előre, hogy Viktorék milyen gyávák lesznek. Aktivista voltam, és a záróbulin még kiváncsian vártuk a döntést momentumos ismerőseimmel, akkor kezdtek róla suttogni, hogy lehet, hogy visszavonják. Egyébként úgy készültünk, hogy népszavazás lesz, és arra kell majd kampányolni. Benne volt ez a pakliban, de azért ne lehessen népszavazást kezdeményezni, mert lehet, hogy a kormány előre dönt és nem hagy minket szavazni? Ez nonszensz, ezért ne a Momentumot okold.
2017. febr. 23. 22:33
 30/95 Andizsuzsi ***** válasza:
91%
Kérdező! Hibás a logikád. A Momentumnak pont az lett volna a jó, ha lett volna népszavazás. Akkor még hónapokig beszéltek volna róluk, ment volna a kampány ezerrel, "rá lehetett volna "ülni" a sikeres aláírásgyűjtésre. Így, hogy nem lesz sem népszavazás sem olimpia, sokkal nehezebb lesz nekik országos kampányt vinniük. Nem ez volt a céljuk, hidd el.
2017. febr. 24. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!