A büfészakos fiatalokkal mi lesz? Milyen munkát kapnak? Azokkal, akiknek a diplomája elértéktelenedett vagy eleve nem adtak hozzá használható tudást. Valóban több a munkalehetőség, mindenki el tud helyezkedni? Vagy a KSH csak trükközik?
58.: Konkrét példák.:
1.)
"Tisztelt Ügyfelünk!
2017. január és február hónapjaiban az alábbi képzések indulnak a ***** Foglalkoztatási Osztály szervezésében.
A tanfolyamok közfoglalkoztatással egybekötve indulnak. A közfoglalkoztatásért járó havi bruttó bér: 81.530,- Ft, amely a képzés ideje alatt jár az ügyfél részére, amennyiben óralátogatási kötelezettségének eleget tesz.
Induló képzéseink:
1. Egészségfejlesztő segítő - időtartama: 440 óra
2. Zöldség-gyümölcs feldolgozó - időtartama: 280 óra
3. Betanított takarító - időtartama: 200 óra
4. Élelmiszer-, vegyiáru eladó - időtartama: 400 óra
5. Kerti Munkás - időtartama: 280 óra
6. Raktáros - időtartama: 320 óra
7. Konyhai kisegítő - időtartama: 320 óra
8. Savanyító - időtartama: 280 óra
9. Ipari olaj- és gáztüzelő berendezés kezelő - időtartama: 120 óra
10. Egészségügyi kártevőirtó és fertőtlenítő - időtartama: 1140 óra
Jelentkezés feltétele:
Maximum általános iskolai végzettség, valamint ez erről szóló bizonyítvány bemutatása, továbbá, hogy az elmúlt két évben támogatott képzésen nem vett részt.
Jelentkezni lehet:
*** Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályán (cím...) *. emelet *-ös asztalnál, munkanapokon 8 és 16 óra között.
Kérjük hozza magával általános iskolai bizonyítványát!
Üdvözlettel : **** ***** Járási Hivatal Foglalkoztatási és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Foglalkoztatási Osztály"
2.) Elmész határvadásznak.
3.) Kimész az EU-ba munkát vállalni, akár kétkezit is.
Egyszóval a fenti három pont esetén a Magyar Állam bukta a ránk fordított összes befektetést és ami nagyobb baj, a szüleink is. :-(
Én azért, még próbálkoznék a jeles oklevelemmel.
Legvégső esetben is a 3. opció szimpatikus.
Én egyébként szomorú vagyok, hogy Magyarország a közelmúltban így pazarolta a humánerőforrását (ma kicsit már jobb a helyzet).
Nekem volt olyan DK-s politikus egyetemi oktatóm, aki nyíltan elmondta, hogy ő már 20 éve feladta, hogy a kutatást komolyan csinálja, most pedig politikusnak állt "félállásban". Na most itt már régen rendet kellett volna tenni, mert ugyanez az oktatóm mondta el nekünk előadásokon.:
"Figyeljenek, mert maguk ebből akarnak házat, lakást, autót venni, megélni, családot alapítani, gyereket nevelni!"
Mi a biztosíték, hogy pl. ő az oktatást, még komolyan veszi?
Amikor középiskolából, mint fiatal tehetséget felvettek, majdnem őhozzá kerültem egyből.
Ma még itt sem tartanék, ha akkor ez realizálódik.
Pont ezért lennék képtelen tanárnak menni, mit hazudjak a gyerekeknek, kiknek a kezei közé futnak?
Előző vagyok.: Az a baj, Fidesz szavazóként írhatom, hogy a közismerten Fideszes Professzor is csak egy pályázati pénzeket fejő megélhetési tudós, aki az egyetemünkön volt.
Az a baj, hogy "tiszta tudományt" művelő egyetemi oktatók, ma már alig vannak.
A TV-ben is sok esetben egy közismerten sarlatán kutatót mutogatnak az egyetememről, aki azt állítja, hogy a Kft-je által adalékot parizerrel Archeimer kórt lehet megelőzni... Ki az, aki ezt még mindig beveszi?
Maga az egyetemekre befészkelődött KKV szektor egy nagy "gennygóc"... Mit szóljunk ahhoz az egyetemi Kft-hez, aki Budapest szélén egy garázsba van bejegyezve, de valójában az ELTE egy Tanszékén üzemel?
Egyszóval a felső vezetők által megfizetett szakértők, bizonyos esetekben, vagy nem értenek ahhoz, amiért fizetik őket, vagy korruptak.
Nem a szakon (annak a megnevezésén) múlik a dolog, hanem az egyetem színvonalán. Nagyon sok kamuegyetemet létesítettek mostanában, nagyon sokféle hajdani gyenge főiskola nevezi magát egyetemnek. Ezeken aztán valóban mindenféle kóklerek oktathatnak.
Ma Magyarországon valójában csak 8 valódi egyetem van: ELTE, BME, SOTE, SZIE, BCE, Szeged, Debrecen és Pécs. Persze még ezeknek is vannak volt főiskolai kamukarai, amiket hozzájuk csaptak az integrációk során, ezeket a sallangokat persze le kellene vágni.
A többi lényegében humbug, ahol minden szak büfészak, mert az oktatás színvonala az oktatói kar színvonalától függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!