Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A büfészakos fiatalokkal mi...

A büfészakos fiatalokkal mi lesz? Milyen munkát kapnak? Azokkal, akiknek a diplomája elértéktelenedett vagy eleve nem adtak hozzá használható tudást. Valóban több a munkalehetőség, mindenki el tud helyezkedni? Vagy a KSH csak trükközik?

Figyelt kérdés

2017. jan. 31. 16:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
12%

"Aki szerint egy egyetemen vannak "büfé szakok", az végezzen el egyet!" Miért, kedves 29-es? Csak az értéktelen diplomások számát gyarapitaná. Egyébként azt senki sem vonja kétségbe, hogy az elvégzésük meghaladja néhány ember képességeit.

Kérdezö! Téged mi motivált kérdésed feltevésére? Tényleg érdekelne.

2017. jan. 31. 19:31
 32/87 anonim ***** válasza:
91%
#31: Az szokott büfészakozni, akinek még az sem ment.
2017. jan. 31. 19:36
 33/87 anonim ***** válasza:
88%
31, én kommunikáció szakon végeztem, és megnézném, hogy mit kezdenél ilyen tárgyakkal, hogy pragmatika, szemiotika, nyelvfilozófia, diskurzuselemzés, értelmezés és intertextualitás, stb, ahol két három, egyenként négyszáz oldalas könyvet kell tudni kívülről, de olyat, hogy még az írója sem értette hogy miről szól, amikor megírta. Vért hugyoznál, és nem gondolom, hogy akkora szád lenne.
2017. jan. 31. 19:45
 34/87 Szimeon ***** válasza:
6%

27-es. Földtudományi alapszaknak hívják, a képzettség neve geográfus BsC. Nekem mondhatsz amit akarsz. Egyrészt ilyen környezetben mozgok, pontosan tudom, hogy ki mire vitte vele. Mint mondom, van kb. 2-3 százalék, akit tud a szakma alkalmazni. Van mondjuk további 10 százalék aki legalább felsőfokú képesítést igénylő állásban tud elhelyezkedni. A többi középfokú állásban dolgozik - vagy elvégez valami mást, ami nem büfészak.

Más: az Oktatási Hivatal diplomakövetési programja szerint a geográfus BsC-vel, illetve a történelem BsC-vel rendelkezők tudnak a legkisebb arányban elhelyezkedni a szakmájukban, és keresnek kezdő diplomásként a legkevesebbet. Ez konkrét adat. Nincs rajta mit szépíteni.

2017. jan. 31. 19:48
 35/87 Szimeon ***** válasza:
0%
33-as. Oké, tanultál szemiotikát, manipulációt, műfajelméletet, kommunikációelméletet, stb. Az a kérdés, hogy mit érsz vele. Tanulhatsz te atomfizikát is, ha közben mondjuk eladó vagy egy pékségben. Itt az a fő probléma, hogy tömegesen képeznek embereket (általában állami pénzből), olyan szakmára amire nincs szükség, közben meg pampognak, hogy munkaerőhiány van.
2017. jan. 31. 19:53
 36/87 anonim ***** válasza:
81%
35, nekem a diploma óta csak diplomás állásaim voltak, és nem is mindegyik végzettségemnek megfelelő volt, pusztán a munkáltatóm úgy döntött, hogy diplomást akar alkalmazni, az meg mindegy volt neki, hogy honnan van a diploma. Mert a diploma egy személetet ad elsősorban, és nem végzettséget, ezt nem fogjátok ti középfokú végzettségűek sosem megérteni.
2017. jan. 31. 20:02
 37/87 Szimeon ***** válasza:
3%
36-nak. :)
2017. jan. 31. 20:05
 38/87 anonim ***** válasza:
91%
#36: Ezt jól összefoglaltad.
2017. jan. 31. 20:10
 39/87 anonim ***** válasza:
79%

Az a geográfus szak nem egyenlő a rendes geográfussal. Az földtudomány bsc, arra mondhatod, h büfészak, az tényleg az. Esetleg lehet olyan szakiránya, h geográfus, de attól, h azt elvégzed még nem geográfus leszel.

Attól, hogy a bioszon belül én molekuláris biosz szakirányt végeztem el, nem leszek molekuláris biológus, hanem biológia alapszakot végzett. Ha elvégeztem a hozzá tartozó mesterképzés, akkor leszek az. Fogalmad sincs a dolgokról. A brit tudósok szintű adataiddal meg inkább ne példálozzál, azok semmit sem mutat meg, h.lye aki elhiszi

2017. jan. 31. 20:13
 40/87 Szimeon ***** válasza:
0%
Istenem. Ennek már régen vége! Tudjátok mikor volt az, hogy legyen egy diploma, aztán az ad egy szemléletet, meg ilyesmi. Kb. 30 éve. Hol éltek???
2017. jan. 31. 20:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!