A büfészakos fiatalokkal mi lesz? Milyen munkát kapnak? Azokkal, akiknek a diplomája elértéktelenedett vagy eleve nem adtak hozzá használható tudást. Valóban több a munkalehetőség, mindenki el tud helyezkedni? Vagy a KSH csak trükközik?
"Aki szerint egy egyetemen vannak "büfé szakok", az végezzen el egyet!" Miért, kedves 29-es? Csak az értéktelen diplomások számát gyarapitaná. Egyébként azt senki sem vonja kétségbe, hogy az elvégzésük meghaladja néhány ember képességeit.
Kérdezö! Téged mi motivált kérdésed feltevésére? Tényleg érdekelne.
27-es. Földtudományi alapszaknak hívják, a képzettség neve geográfus BsC. Nekem mondhatsz amit akarsz. Egyrészt ilyen környezetben mozgok, pontosan tudom, hogy ki mire vitte vele. Mint mondom, van kb. 2-3 százalék, akit tud a szakma alkalmazni. Van mondjuk további 10 százalék aki legalább felsőfokú képesítést igénylő állásban tud elhelyezkedni. A többi középfokú állásban dolgozik - vagy elvégez valami mást, ami nem büfészak.
Más: az Oktatási Hivatal diplomakövetési programja szerint a geográfus BsC-vel, illetve a történelem BsC-vel rendelkezők tudnak a legkisebb arányban elhelyezkedni a szakmájukban, és keresnek kezdő diplomásként a legkevesebbet. Ez konkrét adat. Nincs rajta mit szépíteni.
Az a geográfus szak nem egyenlő a rendes geográfussal. Az földtudomány bsc, arra mondhatod, h büfészak, az tényleg az. Esetleg lehet olyan szakiránya, h geográfus, de attól, h azt elvégzed még nem geográfus leszel.
Attól, hogy a bioszon belül én molekuláris biosz szakirányt végeztem el, nem leszek molekuláris biológus, hanem biológia alapszakot végzett. Ha elvégeztem a hozzá tartozó mesterképzés, akkor leszek az. Fogalmad sincs a dolgokról. A brit tudósok szintű adataiddal meg inkább ne példálozzál, azok semmit sem mutat meg, h.lye aki elhiszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!