Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A büfészakos fiatalokkal mi...

A büfészakos fiatalokkal mi lesz? Milyen munkát kapnak? Azokkal, akiknek a diplomája elértéktelenedett vagy eleve nem adtak hozzá használható tudást. Valóban több a munkalehetőség, mindenki el tud helyezkedni? Vagy a KSH csak trükközik?

Figyelt kérdés

2017. jan. 31. 16:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/87 anonim ***** válasza:
79%
20:48 ne csodálkozz, ha olyan h.lyék vagytok az ismerőseiddel, hogy azt hiszitek, hogy a földtudományi egyenlő a geográfussal. de jó lenne ha felfognád, h semmi köze hozzá. A földtudományi egy nulla
2017. jan. 31. 21:12
 52/87 Szimeon ***** válasza:
30%
51. Talán mert ők egyetemet végeztek - sőt van aki OTDK-t nyert. Nálad biztos "hülyébbek".
2017. jan. 31. 21:18
 53/87 anonim ***** válasza:
100%

50.: Köszönöm ez rendes tőled!

Keresek munkát, nem adtam fel, közben van egy dolgozatom, igazából ma este is azzal akartam foglalkozni. Folytatom is.

Nem elég, ha "nagyon érdekel", a testvérem példáján látom, hogy jó eszűnek is kell lenni és megfelelő kondi is kell!

Hiába érdekel nagyon, ha nem vagy elég kitartó, mert idejekorán elfáradsz, vagy egyszerűen egy idő után olyan problémákkal találkozol, amik meghaladják az aktuális képességeidet.

Egyszóval a legjobbak között kell legyél, ha "szerelemből" választasz szakirányt.

Igen, programozás, akinek rájár az agya, nem felejti el, a parancsokat, annak jó, de mint nekem, akinek állandóan meg kell néznie a Python parancsot, vagy a Linux szkript utasítást, az nem fog magas szintre eljutni.

Írok én neked pl. Python programot, de az amit én egy hétig írok valamilyenre, egy programozó egy délután megcsinálja profi módon. Két külön dolog, hogy megoldom a magam programozási problémáit, ill. megélek belőle, mert tetszőleges problémákat tudok megoldani gyorsan, magas szinten.

2017. jan. 31. 21:19
 54/87 anonim ***** válasza:
16%
földtudományit végeztek, ami egy nulla. Ezért tartanánk őket okosnak? Kössz nem. OTDK-t nem nagy dolog megnyerni, aki indul szinte biztos nyer
2017. jan. 31. 21:41
 55/87 Szimeon ***** válasza:
0%
54. Én is így gondolom.
2017. jan. 31. 21:47
 56/87 Szimeon ***** válasza:
72%
54-nek. Amúgy nem minden földtudomány nulla. A geológia, geofizika, meteorológia nem az. A geográfia az. Mint említettem egyetemet végeztek, geográfiát, nem földtudományt. Hiszen mi a földtudomány mondjuk abban, hogy városföldrajz, vagy hogy szociálgeográfia???
2017. jan. 31. 21:51
 57/87 anonim ***** válasza:
100%

54.:

"OTDK-t nem nagy dolog megnyerni, aki indul szinte biztos nyer"

Nem igaz, vegyészeknél biztosan nem így van, aki nyerni akar, vagy helyezést elérni, annak a többi pályamunkához képest nagyságrenddel erősebb anyagot kell összeraknia!

Én voltam országoson, 30 munkából az első 3-4 tényleg magasan kiemelkedett (az enyém nem volt köztük), igazából az a bunda, hogy ki legyen az első a második és a harmadik. Viszont az néha szerintem elég nagy bunda.

2017. jan. 31. 23:55
 58/87 A kérdező kommentje:
Létező problémáról van szó, azért válaszoltak ennyien. A lényeg, hogy mi a kiút azoknak, akik nem tudják felhasználni diplomájukat? Átképzés, fizikai munka, segély? Konkrét példákat kérnék.
2017. febr. 1. 18:32
 59/87 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs rosszabb vagy jobb diploma. A piac azonban nem ilyen megengedő. Szelektál, kőkeményen.
2017. febr. 1. 18:33
 60/87 anonim ***** válasza:

#45: Bármikor bemutatom bárkinek az oklevelem :)

Ja, és még nő is vagyok :)

2017. febr. 1. 18:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!