Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A büfészakos fiatalokkal mi...

A büfészakos fiatalokkal mi lesz? Milyen munkát kapnak? Azokkal, akiknek a diplomája elértéktelenedett vagy eleve nem adtak hozzá használható tudást. Valóban több a munkalehetőség, mindenki el tud helyezkedni? Vagy a KSH csak trükközik?

Figyelt kérdés

2017. jan. 31. 16:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
100%
A geográfus az nem büfészak, alapból az mesterszak és nem alap, nagyon sok ismerősöm végzett geográfusként és mind dolgozik a szakmájában Pesten
2017. jan. 31. 18:50
 22/87 anonim ***** válasza:
23%

Büfészak még az anglisztika is.

Az angol talán a világ legkönnyebben tanulható nyelve, nincs már szinte fiatal aki nemtudna angolul. Angol tanár se lehetsz vele, csak lehetsz a 3000. fordító.

Ez a szak azoknak való, akiknek jól megy az angol és semmi más, de kell a diploma.

Viszont egy egzotikusabb nyelvszak már nagyon kapós tud lenni.

2017. jan. 31. 18:53
 23/87 anonim ***** válasza:
100%

A nyelvtudás, már önmagában sokat ér.

Például egy két nyelvek kommunikációs szinten beszélő adminisztrátor is nettó 200 felett kap jobb helyeken.

24/87 anonim ***** válasza:
14%

Kutatnak és tudományos munkát végezve hozzák Magyarországnak a hírnevet.

Milyen hírnevet? Én egy bölcsészről se tudok, akik hírnevet hoztak volna.. ellenben orvost, kutatót többet is...

25/87 anonim ***** válasza:
92%

"Az angol talán a világ legkönnyebben tanulható nyelve, nincs már szinte fiatal aki nemtudna angolul. "

Csak hiszed. Az angol csak középfokig könnyebb.

És a legtöbb fiatal nyelvtudásának szintje valahol a konyhanyelv körül mozog. A középfokú nyelvvizsgával lehet popsit törölni.

2017. jan. 31. 19:00
 26/87 Szimeon ***** válasza:
0%
Hahahaha. Geográfus. Honnan veszed, hogy nincs BSC belőle? Hogyne volna. Ne írj badarságokat. Évente kb. 500-at képeznek országos szinten. Szükség van 10-re. Mit nevezel a szakmában dolgozásnak? Doktorandusz? MTA kutató? Na az a tíz, és mi van a maradék 490-el? Recepciós, újságárús, titkárnő, pénztáros és egyéb hasonló. Nekem elhiheted.
2017. jan. 31. 19:03
 27/87 anonim ***** válasza:
100%
Nincs belőle alapszak. Az alapszak az a földrajz bsc. A geográfus pedig már a mesterképzés. Nagyon jól tudom, én is TTIK-s vagyok, tudom, h melyik szakra hányan jelentkeznek és járnak. Aki elvégzi és ebben akar dolgozni, az ebben is fog. Sokan elvégzik az alapszakot, mert baromi könnyű, de mivel nem érdekli őket, mesterszakra már kevesebben mennek, bár azt is el lehet lébecolni, de aki akar, az tud is dolgozni. És igen tudom, a bátyám is elvégezte és dolgozik is benne
2017. jan. 31. 19:18
 28/87 anonim ***** válasza:
0%
Doktorandusz? H.lye aki ebből doktorál. Nálunk bioszon még van értelme, de geográfusból nincs semmi.
2017. jan. 31. 19:19
 29/87 anonim ***** válasza:
91%
Aki szerint egy egyetemen vannak "büfé szakok", az végezzen el egyet!
2017. jan. 31. 19:22
 30/87 anonim ***** válasza:
74%

"Csak hiszed. Az angol csak középfokig könnyebb.

És a legtöbb fiatal nyelvtudásának szintje valahol a konyhanyelv körül mozog. A középfokú nyelvvizsgával lehet popsit törölni."

Mindenki azt hiszi, hogy az angol a legkönnyebb.

Pedig, igazából a német könnyebb.Sokkal egyszerűbb a nyelvtana.Az írás után kiejtés, kiejtés után is könnyű a német.

Sokan a névelők miatt félnek tőle, hogy macera megtanulni.

Lehet csak nekem tűnik az angol nehezebbnek, mivel én németül tanultam először.

Semmiféle logikát nem látok abban, hogy befejezett múlt, ilyen múlt, olyan múlt.Minek?Mi szükség ilyesmire?

2017. jan. 31. 19:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!