Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jól látom, hogy a magyar...

Jól látom, hogy a magyar társadalom valamiért nagyon erősen a folyamatos és kényszeredett szenvedésre és kínlódásra épül?

Figyelt kérdés

Ugye a nálunk fejlettebb országokban egyre inkább beszédtéma a gazdaság robotizációja, amely révén egyre kevesebb munkaerőre lesz majd szükség ahhoz, hogy egyre jobban éljünk, mert robotok fognak dolgozni majd az ember helyett és az ember csak ahhoz fog majd kelleni, hogy karbantartsa ezeket a robotokat, de egy idő után akár már erre sem lesz szükség, mert ezt is robotok végzik majd az ember helyett, az emberek pedig jól el lehetnek majd munka nélkül.

Nekem viszont van egy olyan érzésem, hogy a magyar társadalom erre egész egyszerűen nem lesz vevő, mert nagyon erősen a kínlódással teli munkára épül és aki itt nem akar erejét megfeszítve dolgozni az agybajig, akkor azt már nem is tekintik igazi, értékes embernek.

Valami olyasmi lesz ebből, hogy "a robotokat csak a lipsik akarják, mert a lipsik semmirekellő, lusta senkik, akik nem akanak daugozni!!! Egy igaz magyar ember élete a munka, daugozni aka' reggető estig, me' szorgalmas és nem lusta lipsi!!! A robotok eveszik a magyarok munkáját!!!"

Gondolom, még az is elő fog kerülni elvetemültebb körökben, hogy Istennek nem tetszenek a robotok, mert azok a Sátán előhírnökei vagy valami hasonló...

2016. jún. 23. 20:25
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
90%

Én értem mire gondolsz kérdező.

Én is ezt tapasztalom,az emberek szeretnek szenvedni,a munkába temetkezni,beleroskadni.

Apám szerint pl a panelben lakók lusták,mert nem akarnak a kerttel foglalkozni.

Szerintem pedig az a normális,ha az ember megkönnyíteni akarja az életét,nem megnehezíteni.

Sok munkamániás ember van,ami egy mentális betegség,csak ugy ezt nem ismerik el,sőt még jutalmazzák is a munkamániás embereket,példaként állítják be őket,gyakorlatilag pedig csak a társadalom kihasznált tagjai..

Én sokkal jobban örülnék neki,ha a fizikai munkát robotok végeznék,az emberek pedig csak szellemi munkát végeznének,a munkaidő rövid lenne,tehát nem napi 8 óra,mindenre jutna idő,és az ember nem venné természetesnek,hogy az élete 90%ában nem azt csinálja,amit szeretne.

Én szívesen élnék pár 100 év múlva mikor már nem ilyen bugyuta emberek között kell élni,akiknek nincs igényük a minőségi életre..

2016. jún. 24. 00:03
 32/44 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos sokan nem fogják fel, hogy a fejlődés megállíthatatlan és a jövő nem az emberi munkában van! Persze lehetne egy elszigetelt társadalom létrehozásával próbálkozni, mint amilyet a Fidesz is akar, de annak hamar csúfos vége lenne. Amíg nem fogják fel sokan, hogy a klasszikus munkaalapú társadalom már sokáig nem lesz fenntartható, azok nem értik meg az világ működését egyáltalán.

Hiába akartok dolgozni, ha nem lesz kereslet a munkátokra. A világ egyre inkább abba az irányba halad, hogy az emberi munkaerőt gépekkel váltják fel ahol lehet, mert egyrészt költséghatékonyabb is, másrészt meg egy robotnak nem kell fizetést adni és nem olyan ingadozó a munkateljesítménye mint egy emberé, tehát jobb. Mért lenne bármelyik cég önmaga ellensége, hogy a biztos gépi munkaerő helyett, a bizonytalan és drága emberi munkáért fizessen, ezáltal óriási profittól elesve?? Minden céget a minél nagyobb profit+minél kisebb anyagi befektetés teszi sikeressé és az emberi tényezőt nem véletlenül akarják minél inkább kiszorítani.

Lehet itt a munka tisztességével dicsekedni, de minden annyit ér, amennyire eladható és amennyi kereslet van rá.

Dolgozni persze aztán is lehet majd, aki elég önszorgalmat érez rá, az dolgozhat majd ingyen szorgalomból, csak pénzt ne várjon érte...

2016. jún. 24. 00:08
 33/44 anonim ***** válasza:
90%

Nem a feltétel nélküli alapjövedelem az agybaj,hanem az,hogy egyesek akkor is dolgoztatni akarják a végkimerülésig az embereket,amikor már erre szükség sincs,mert ilyen kommunista agyúak,hogy mindenkinek dolgoznia kell,és ezt az ideológiát a kapitalizmus keretein belül akarják megvalósítani.

Szerintem az az agybaj,hogy egyesek nem akarnak jobb életet élni,persze az alja munkát senki nem akarja végezni,de másokat rákényszerítene....totál képmutatás.

Az én apám szakmunkás és néha amiket mesél,hogy milyen körülmények között dolgoznak,60 évesen is kemény fiziakai munkát végezve,eléggé elszomorít,hogy egyes emberek így élik le az életüket,megnyomorítva magukat....

2016. jún. 24. 00:09
 34/44 anonim ***** válasza:
90%
32: Ne erőlködj, k*urvára nem értesz hozzá, ez így csak okoskodás.
2016. jún. 24. 00:12
 35/44 anonim ***** válasza:

Ja,Svájc,a bankok,a hitel és az adósrabszolgaság világa...

Na ők inkább ne beszéljenek munkaalapú társadalomról,akik mások kizsákmányolásából élnek...

2016. jún. 24. 00:14
 36/44 anonim ***** válasza:
90%

A tönkretett emberek ráadásul hatalmas terhet jelentenek az egészségügyre.

Be kell látni,hogy az emberi testet nem arra találták ki,hogy napi 8 órában dolgozzon 40 éven keresztül.

Ezért betegednek meg rengetegen 40 éves kor felett,mert természetellenes dolgokra haaználják a biológiai rendszerüket.

2016. jún. 24. 00:19
 37/44 anonim ***** válasza:
88%
Egyetértek a #36-ossal. Ráadásul ma már a napi 8 óra egyre ritkább, mert a munkahelyek szinte alanyi jogon elvárják a túlórát. Így ami papiron 8 óra, az a valóságban inkább 9-10 vagy rosszabb esetben 12 órát jelent.
2016. jún. 24. 00:25
 38/44 anonim ***** válasza:
90%

Más dolog hobbiból,kedvtelésből alkotni,dolgozni,és más nyomás,stressz alatt.

21.században még mindig nem jutott el odáig az ember,hogy levetkőzze ezeket a primitív dolgokat.

Simán lehet "munka" nélkül élni,akik nem tudnának,azok munkamániás,beteg emberek.

Kérdés számodra mi a munka.

Szerintem a sportolás is munka vagy a művészkedés,rajzolás,írás,költészet,alkotás.

Ezeket élvezetből csinálja az ember,nem kényszerből...

2016. jún. 24. 00:26
 39/44 anonim ***** válasza:
90%

De minek élek,ha ehhez napi 12órát kell dolgozni?

Az nem élet,szerintem,annál a halál is jobb,sőt megváltás.

Másoknak hozod a hasznot.

Ha mindenki dolgozna a világon,akkor napi pár óra munkával fenntartható lenne a megélhetésünk,önellátásunk.

Akkor az emberek sem teherként tekintenének a munkára.

De az egész kapitalizmus lényege az,hogy hogyan lehet tőkét halmozva munka nélkül élni,másokat kihasználva így felesleges bármit mondani.

A munkának a kommunista rendszerben van értéke,mert ott mindenki dolgozik,csak egyesek nem tudják elfogadni,hogy egyenértékűek a fajtársaikkal.

De alapvetően van egyfajta gonoszság is egyes emberekben,ha minden adott lenne a jóléthez,vannak akiket az tesz boldoggá,hogy másokat szenvedni lát...

2016. jún. 24. 00:34
 40/44 anonim ***** válasza:
90%

A kapitalizmusnak pont ez lenne az egyedüli értelme,hogy az ember elérje vele azt a fejlettségi szintet,mikor már nem kell"dolgoznia"

Egyesek a kapitalizmust viszont nem jóra,hanem rosszra akarják használni,nem tudományos kutatásokra,az orvostudomány fejlesztésére,hanem ilyen kizsákmányoló-munkaalapuló világ fenntartására.

Persze a lánc alján senki nem akar lenni.

Általában pont azok éltetik a munkaalapú társadalmat,akik másokból akarnak hasznot szerezni,haszonállatként tekintenek saját embertársaikra..

2016. jún. 24. 00:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!