Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jól látom, hogy a magyar...

Jól látom, hogy a magyar társadalom valamiért nagyon erősen a folyamatos és kényszeredett szenvedésre és kínlódásra épül?

Figyelt kérdés

Ugye a nálunk fejlettebb országokban egyre inkább beszédtéma a gazdaság robotizációja, amely révén egyre kevesebb munkaerőre lesz majd szükség ahhoz, hogy egyre jobban éljünk, mert robotok fognak dolgozni majd az ember helyett és az ember csak ahhoz fog majd kelleni, hogy karbantartsa ezeket a robotokat, de egy idő után akár már erre sem lesz szükség, mert ezt is robotok végzik majd az ember helyett, az emberek pedig jól el lehetnek majd munka nélkül.

Nekem viszont van egy olyan érzésem, hogy a magyar társadalom erre egész egyszerűen nem lesz vevő, mert nagyon erősen a kínlódással teli munkára épül és aki itt nem akar erejét megfeszítve dolgozni az agybajig, akkor azt már nem is tekintik igazi, értékes embernek.

Valami olyasmi lesz ebből, hogy "a robotokat csak a lipsik akarják, mert a lipsik semmirekellő, lusta senkik, akik nem akanak daugozni!!! Egy igaz magyar ember élete a munka, daugozni aka' reggető estig, me' szorgalmas és nem lusta lipsi!!! A robotok eveszik a magyarok munkáját!!!"

Gondolom, még az is elő fog kerülni elvetemültebb körökben, hogy Istennek nem tetszenek a robotok, mert azok a Sátán előhírnökei vagy valami hasonló...

2016. jún. 23. 20:25
1 2 3 4 5
 1/44 A kérdező kommentje:
Ti hogy látjátok ezt?
2016. jún. 23. 20:26
 2/44 anonim ***** válasza:
66%
Dolgoztam mar sokhelyen foleg ilyen betanitott rabszolgamunkakat, mar akkor is gyuloltem az egeszet, szoval en orulni fogok a robotoknak :)
2016. jún. 23. 20:35
 3/44 anonim ***** válasza:
41%
Mennyit ittál?
2016. jún. 23. 20:36
 4/44 anonim ***** válasza:
19%
Csak nekem van olyan érzésem, hogy a kérdező támogatja az alapjövedelem nevű agybajt?
2016. jún. 23. 20:38
 5/44 anonim ***** válasza:
11%
Ha lesznek robotok amik javitjak a robotokat, akkor majd a robotokat javito robotokat is kell valakinek szerelni, ami az ember lesz. Es igy tovabb. Mindig is szukseg lesz az emberi tevekenysegre a mesterseges intelligenciaban. Hacsak at nem veszik az uralmat:DDD de akkor is beszhatjak mert elromlanak, mi meg max meghalni tudunk szerelni meg mindig😃
2016. jún. 23. 20:38
 6/44 anonim ***** válasza:
Én is így látom.....pár üveg whisky mellett. ;)
2016. jún. 23. 20:39
 7/44 A kérdező kommentje:

A magyarok többsége már most nem támogatja a gazdagok nagyobb arányú adózását, ami a fejlett, nyugati világban magától értetődő dolognak számít, hogy ezzel is jobban éljenek a szegények.

A vicc az, hogy a felmérések szerint nyugaton még így is egyre gyorsabban nő a milliárdosok vagyona, míg a szegényebbek ugyanazon a szinten vannak, mint régen.

Akkor nálunk vajon mi lehet, ha ott ez van?

2016. jún. 23. 20:43
 8/44 anonim ***** válasza:
10%

" egyre kevesebb munkaerőre lesz majd szükség ahhoz, hogy egyre jobban éljünk"

Ez mind szép és jó...

De az emberek mire kapják a fizetésüket, hogyha minden munkát a robotok csinálnak?

Ki ad majd nekik pénzt, és milyen címen, hogy megvegyék a robotok által elkészített szemetet?

Vagy nem veszed észre, hogy ebbe a válságba futunk bele?

Európában már rég nincs annyi fizetőképes kereslet, mint amekkora gyártókapacitás van... Hála a robotizáslásnak.

A másik kérdés, hogy mennyire lenne széleskörű ez az áldásos fejlődés?

8 milliárd embert tartanának el a robotok?

És milyen szinten?

Amerikai szinten?

Ahhor 5 Föld kellene, hogy nyersanyaggal bírni lehessen.

Egyébként, ha az embert kiiktatod a termelésből, elveszed létének egyik értelmét.

Mit fog csináln 8-9... 20 milliárd ember, akinek semmi dolga?

2016. jún. 23. 20:45
 9/44 A kérdező kommentje:

"Csak nekem van olyan érzésem, hogy a kérdező támogatja az alapjövedelem nevű agybajt?"

Csak nekem van olyan érzésem, hogy pontosan a kérdésemet támasztod alá? :)

Mondd már el légyszíves, hogy mi bajod van azzal, hogy az emberek magasabb életszínvonalon élhetnek kevesebb munkával?

Miért annyira rossz ez neked? Fáj, hogy jó a másiknak? Fáj, hogy jobb lesz neked?

Nem értem egyszerűen....

10/44 anonim ***** válasza:
81%

"... de egy idő után akár már erre sem lesz szükség, mert ezt is robotok végzik majd az ember helyett, az emberek pedig jól el lehetnek majd munka nélkül. "

Ez mind rendben lenne, csak egyetlen apró kérdés. Rád nem lesz szükség, miből fogsz élni?

1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!