Aki a munkalapú társadalom ellen van, az miért van ellene?
Politikai irányultságtól függetlenül kérdezem.
Csak azért mert OV azt mondta, akkor már kapásból hülyeség, vagy van valami ésszerű indok is ellene?
Leginkább olyanokat olvasok hogy a vezetés csak dolgozókat akar, nem gondolkodó embereket stb.
1. A szellemi munka eszerint nem munka? Tehát a gondolkodó emberek nem dolgoznak?
2. Ha mindenki csak szellemi munkát akar, meg irodában ülni, ki végzi el a valós munkát?
Közgazdaságból régen azt tanultam hogy ott a GDP ahol a munkát elvégzik. Ezért is nem olyan tuti dolog az, hogy a nyugati társadalmak az utóbbi időkben a termelés jeletős részét elvitték ázsiába, mert a GDP ott nőtt, és nyugaton sem lehet mindenki csak gondolkodó meg logisztikus.
Minden társadalom munka alapú, különben kihalna. Mindenki munkaalapú társadalmat akar, mert senki nem akar éhen halni.
Csak amit Orbán ért "munkaalapú" alatt, az az hogy mindenki más dolgozzon éhbérért, és fizessen mérhetetlenül sok adót, cserébe a semmiért. Illetve pontosabban cserébe azért, hogy ők szabadon lophassanak amennyit akarnak, amikor akarnak, amire akarnak. Ez nem "munkaalapú", csak amikor már annyira undorítóak, hogy azt nem tudják takargatni, akkor előjönnek pár ilyen idióta jelszóval, hogy legalább a nagyon hülyéket megnyerjék.
Jó lenne tudni mi az, hogy munkaalapú. Az én értelmezésem szerint azt, hogy a társadalom alapja a munka, vagyis az az erkölcsi, szervező és minden egyéb mérce, nem?
Tehát aki jól dolgozik, az erkölcsös, aki nem dolgozik, az nem lesz tagja a társadalomnak?
"aki nem dolgozik, az nem lesz tagja a társadalomnak?"
Az a haszontalan tagja? :)
A GDP ott van, ahol a legtöbb nagy hozzáadott értékű munka van. Az meg pont nem ott van, ahol összeszerelnek meg "elvégzik a munkát".
Figyelj, a közgazdaságtan legfontosabb tétele, amit cukormázba tanítanak:
A valós munkát végezze el MÁS! Én a pénzt akarom.
Jelenleg épp mi végezzük meg a kelet. A Nyugat meg élvezi a pénzt. S akkor jön egy király és az emberek tapsolnak neki, mert azt mondja, hogy "mostantól mindenki dolgozzon!". Miért nem jóléti társadalmat akart építeni? Az szörnyen rossz lehet, hogy mi szellemi munkát végzünk, élvezzük az életet, nem kapunk gerincsérvet 30 évesen, van hobbink, szabadidőnk... :D
Ezen gondolkodj el.
8# Fogalmam nincs mennyi és mivel technikai területen vagyok, csak túléltem a közgázt.:)
De ha belegondolok, azért valamit csak adózik a munkáltató. Az emberek után, a telephely bérlése után, az emberek a megkeresett pénz tólnyomó részt sajnos adózzák. Ez mind az államnál és az önkormányzatoknál landol.
Azért szerintem nem elhanyagolható.
(egyszert belegondoltam, amikor megkeresem a pénzt már leadtam a felét adóban, még az egykulcsos előtt volt, azóta meg nem tartózkodom az országban. Veszek téglát, annak 25%-a adó. Kifizetem a kőművest annak a fizetése nagy része adó ha hivatalos a dolog... belegondolni is rossz mennyi lét nyólnak le)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!