Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jól látom, hogy a magyar...

Jól látom, hogy a magyar társadalom valamiért nagyon erősen a folyamatos és kényszeredett szenvedésre és kínlódásra épül?

Figyelt kérdés

Ugye a nálunk fejlettebb országokban egyre inkább beszédtéma a gazdaság robotizációja, amely révén egyre kevesebb munkaerőre lesz majd szükség ahhoz, hogy egyre jobban éljünk, mert robotok fognak dolgozni majd az ember helyett és az ember csak ahhoz fog majd kelleni, hogy karbantartsa ezeket a robotokat, de egy idő után akár már erre sem lesz szükség, mert ezt is robotok végzik majd az ember helyett, az emberek pedig jól el lehetnek majd munka nélkül.

Nekem viszont van egy olyan érzésem, hogy a magyar társadalom erre egész egyszerűen nem lesz vevő, mert nagyon erősen a kínlódással teli munkára épül és aki itt nem akar erejét megfeszítve dolgozni az agybajig, akkor azt már nem is tekintik igazi, értékes embernek.

Valami olyasmi lesz ebből, hogy "a robotokat csak a lipsik akarják, mert a lipsik semmirekellő, lusta senkik, akik nem akanak daugozni!!! Egy igaz magyar ember élete a munka, daugozni aka' reggető estig, me' szorgalmas és nem lusta lipsi!!! A robotok eveszik a magyarok munkáját!!!"

Gondolom, még az is elő fog kerülni elvetemültebb körökben, hogy Istennek nem tetszenek a robotok, mert azok a Sátán előhírnökei vagy valami hasonló...

2016. jún. 23. 20:25
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

Nem dolgozom három műszakban, de amúgy igen, a 70 óra megvan egy héten és nagyon tudom élvezni, amikor nem kell a munkahelyen rohadnom...

Érdekes, én le bírom kötni magamat munka nélkül is. Mint már mondtam, millió egy dolgot tudok csinálni...

2016. jún. 23. 21:41
 22/44 anonim ***** válasza:
33%

@Erika Berger

Ismét csalódtam benned. Te balliberális vagy, nem jobboldali.

@Kérdező

Nem magam ellen vagyok és nem is a gépesítés ellen, hanem a munkakerülés ellen. Nem támogatom sem a kizsákmányolást sem a gürcölést, de te nem ezek ellen szólaltál fel, hanem a munka ellen. Márpedig a munka a civilizált társadalom része! Igenis a dolgozó, önfenntartó ember legyen a társadalom bázisa és ne az ingyenpénzt kapó munkakerülő!

2016. jún. 23. 21:44
 23/44 A kérdező kommentje:

Így van! A lipsik mind munkakerülő ingyenélők, nem akanak dógozni a lipsik, a lipsik nemdógoznak dögőjjön meg a sok lipsi, a robottyaik eveszik a magyarok munkályát!!!

Pusztíjjuk e' mindet!!!

2016. jún. 23. 21:49
 24/44 anonim ***** válasza:
9%

"Hiaba sertegetitek a kerdezonek teljesen igaza van, nagyon szomoru az hogy az emberi let arra sullyedt le hogy gurcolsz a mokuskerekben es jobbagy vagy. Nem vagy mas mint egy etelert dolgozo biorobot. Igen sajnos ez a mai magyar tarsadalom a Fidesz feudalis rendszereben, es ennel megszomorubb az hogy sok ember el se tud kepzelni mas eletet. "

Nincs igaza. Pont.

Ki tehet arról, hogy valaki 50-55 évesen 8 általánosra futotta? Szerintem egyedül az egyén.

Mindenki másnak pedig még ott van a lehetőség.

2016. jún. 23. 21:55
 25/44 anonim ***** válasza:
9%
Kérdező, te a legostobább baloldali ingyenélő butaproli típusú ember vagy. Az iskolákban nem azt mondanám, hogy tanuljatok, mert nem lesz belőletek semmi, hanem azt, hogy olyanok lesztek, mint te kérdező.
2016. jún. 23. 21:56
 26/44 anonim ***** válasza:
9%
20-as válaszoló vagyok. Márpedig sose fogod lekötni magad munka nélkül kérdező! Akkor vegyünk egy példát a te szemszögedből! Le akarod futni a maratont. Mit teszel érte ? Minden nap futsz és folyamatodan fejlődni akarsz! Mit csinálsz ezáltal ? Dolgozol! Egy idő után nem kikapcsolódásnak fogod fel hanem egy célnak amiért megdolgozol. Ennyi.
2016. jún. 23. 22:03
 27/44 anonim ***** válasza:
24%

@Kérdező

Látom megint hülyeségeket irkálsz. Semmi észérvet nem tudsz felhozni, de mit is várhatnánk egy ballibtől. Pont hogy te vagy a fejlődés meg az emberiség érdeke ellen. Szerinted mi abban a fejlődés, hogy az emberek nem dolgoznak, hanem élősködnek? Szerinted milyen következményekkel járna az emberiség számára, ha nem kéne semmiért sem megdolgozniuk? Elárulom: selejtes, életképtelen, hedonista, beképzelt, követelődző, valóságtól teljesen elszakadt, motivációt, kitartást, gerincességet, becsületet, emberi tartást nem értő véglények lennének az "emberek", nem lennének különbek a csótányoknál vagy a patkányoknál. Így is az a baj a társadalommal, hogy sok a másokon élősködő, munkakerülő. Az lenne a fejlődés, ha csökkentenénk a számukat, nem pedig az, hogy mindenkit olyanná teszünk. Pont, hogy te kérdező vagy az, aki a rosszul fizető munkája miatti sértődöttségében rosszat akar az emberiségnek. Ha sz@r a munkád, akkor keres másikat ahelyett, hogy az alapjövedelmet meg egyéb sületlenségeket támognád.

2016. jún. 23. 22:08
 28/44 anonim ***** válasza:
65%

"@Erika Berger

Ismét csalódtam benned. Te balliberális vagy, nem jobboldali."

Na ezt is megeltem :D

Amugy hanyszor kell meg elmondanom hogy nem vagyok se ilyen se olyan, minden politikai ideologiaval szemben vannak kritikaim. En onmagam vagyok, a vilagot pedig nem politikai szemuvegen at nezem hanem a sajat gondolataimon keresztul, szoval ne skatulyazz legyszives.

2016. jún. 23. 22:09
 29/44 anonim ***** válasza:

"Benned egyszerűen annyi kreativitás nincs, hogy munka nélkül nem bírsz magaddal mit kezdeni..."

A kreativitás intelligenciafüggő.

Nézz meg egy IQ haranggörbét.

120 pont alatt rohamosan csökken a kreativitás.

Mit csinálsz 7,2 milliárd moderáltan vagy kevéssé kreatív emberrel?

És még mindig nem mondtad meg, hogy mire kapják a fizetésüket, ha a robotok elvették a munkájukat....

2016. jún. 23. 23:00
 30/44 anonim ***** válasza:
87%
Ezzel a 23-as hozzászólásoddal szerintem mindenkinek egyértelművé vált, hogy nem csak hogy ostoba vagy, de még a saját álláspontodat se veszed komolyan. Akkor mi hogy vehetnénk komolyan téged? 70 órát dolgozol a héten és rabszolgának érzed magad? Ki kérte, hogy ezt csináld? Ja, hogy ennyit értél el? Hát akkor magadban keresd a hibát és a megoldást is, ne robotokban.
2016. jún. 23. 23:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!