Jól látom, hogy a magyar társadalom valamiért nagyon erősen a folyamatos és kényszeredett szenvedésre és kínlódásra épül?
Ugye a nálunk fejlettebb országokban egyre inkább beszédtéma a gazdaság robotizációja, amely révén egyre kevesebb munkaerőre lesz majd szükség ahhoz, hogy egyre jobban éljünk, mert robotok fognak dolgozni majd az ember helyett és az ember csak ahhoz fog majd kelleni, hogy karbantartsa ezeket a robotokat, de egy idő után akár már erre sem lesz szükség, mert ezt is robotok végzik majd az ember helyett, az emberek pedig jól el lehetnek majd munka nélkül.
Nekem viszont van egy olyan érzésem, hogy a magyar társadalom erre egész egyszerűen nem lesz vevő, mert nagyon erősen a kínlódással teli munkára épül és aki itt nem akar erejét megfeszítve dolgozni az agybajig, akkor azt már nem is tekintik igazi, értékes embernek.
Valami olyasmi lesz ebből, hogy "a robotokat csak a lipsik akarják, mert a lipsik semmirekellő, lusta senkik, akik nem akanak daugozni!!! Egy igaz magyar ember élete a munka, daugozni aka' reggető estig, me' szorgalmas és nem lusta lipsi!!! A robotok eveszik a magyarok munkáját!!!"
Gondolom, még az is elő fog kerülni elvetemültebb körökben, hogy Istennek nem tetszenek a robotok, mert azok a Sátán előhírnökei vagy valami hasonló...
"Valami olyasmi lesz ebből, hogy "a robotokat csak a lipsik akarják, mert a lipsik semmirekellő, lusta senkik, akik nem akanak daugozni!!! Egy igaz magyar ember élete a munka, daugozni aka' reggető estig, me' szorgalmas és nem lusta lipsi!!! A robotok eveszik a magyarok munkáját!!!""
mesekönyvben adjátok már ki ezt a sok libbant mesét
6-os vagyok:
Én csak szarkazmusból írtam azt ,amit. De nekem is meg van a magam véleménye a témával kapcsolatosan.
"Egyébként, ha az embert kiiktatod a termelésből, elveszed létének egyik értelmét.
Mit fog csináln 8-9... 20 milliárd ember, akinek semmi dolga?"
Benned egyszerűen annyi kreativitás nincs, hogy munka nélkül nem bírsz magaddal mit kezdeni, amikor ezerféle dolgot lehet csinálni az életben?
Márpedig az alapjövedelem hosszabb távon megvalósíthatatlan. Svájcban is leszavazták, pedig Svájcnak finoman szólva van mit a tejbe aprítania. A leggazdagabb országok is belerokkannának. Meg az alapelve is gusztustalan, életképtelen és a valaha élt összes dolgos ember leköpése. Mi az hogy "jár nekem me' létezem"? Ilyen gondolkodásmóddal seperc alatt kihalt volna az emberiség! NEM, R#HADTÚL NEM JÁR!
Kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a kérdező? Valószínűleg egy füves bölcsész vagy szociológus, aki felnőttóvodának használja az egyetemet, miközben apuci-anyuci eltartja.
Nem bírod megérteni, hogy a társadalom robotizációjából fakadóan nem kell majd annyit dolgozni?
Nem a minél több munka a lényeg, hanem a minél több termelés, ezt fogjátok már fel!
Ha annyira több munkát akartok, akkor tiltsuk be a kombájnokat és arassunk kézzel Magyarországon és akkor lesz munka dögivel!
Hihetetlen, hogy valakik ennyire a fejlődés ellen vannak...
Hiaba sertegetitek a kerdezonek teljesen igaza van, nagyon szomoru az hogy az emberi let arra sullyedt le hogy gurcolsz a mokuskerekben es jobbagy vagy. Nem vagy mas mint egy etelert dolgozo biorobot. Igen sajnos ez a mai magyar tarsadalom a Fidesz feudalis rendszereben, es ennel megszomorubb az hogy sok ember el se tud kepzelni mas eletet.
Kerdezte valaki hogy lehetne igy megelni, hat nagyon egyszeru, minden embernek lesz egy robotja aki dolgozik helyette es abbol el..
Erika, itt nem az a szomorú, hogy ez így van, hanem hogy még harcolnak is érte, mert szerintük ez annyira jó.
Egyszerűen nem értem ezt a mentalitást, hogy valakik szánt szándékkal saját maguk ellen legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!