Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor jelentik be, hogy...

Mikor jelentik be, hogy visszaállítják a gyest, a nyugdíjat? Lesz családi pótlék emelés? Valaki írjon linket! Egész nap néztük a tv-t, de nem mondott senki semmit!

Figyelt kérdés
Kismama vagyok,az apósom nyugdíjas.Már nagyon várjuk.
2010. ápr. 12. 21:07
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

Te beteg vagy.

Levelezőre akarok menni már 5x leírtam.

Miből menjek nyelvet tanulni?A munkanélkülibe nem mehetek tanfolyanra mert kismamáknak nem fizetik.

Eddig dolgoztam.És te?

Eddig nem szavaztam nem érdekel.De most fél családnak nincs munkája,após nyugdíjas Az enyém megszünt.

A Balázs azt mondta ha a FIDESZRE szavazunk akkor én mehetek tanulni és nekem lesz majd munkám.Anyós meg lenne a gyerekkel.És a sogornőm is levelezőn tanult rosszabb volt az érettségije mint nekem.

Mit tartom a markom?

Dolgoztam mindig én is a férjem meg az apósék de nyugdíjas már.Az anyós még ebben a hónapban dolgozik.

A férjem meg az építkezésen van.

De én tartom a markom?

Miért talán a gyereknek majd mondjam hogy nincs mit enni?

Bezzeg a fodrász lánya az adidasban jár.

Persze ti biztos nem havi 100000-ből éltek hárman.Meg az apósnak itt a sok gyógyszere.Meg persze amikor nincs munka akkor nem fizetnek.

De még neked áll följebb!

2010. ápr. 12. 23:11
 42/51 A kérdező kommentje:
Egyébként is ők jöttek hozzám hogy oda szavazzunk nem én mentem.Jöttek a papírért meg utánna unszolni hogy elmegyünk biztosan.
2010. ápr. 12. 23:13
 43/51 anonim ***** válasza:
60%

Na jó, kezdem megérteni, hogy miért mondták egyesek, hogy bizonyos IQ alatt nem kéne szavazati jog. Eddig nem értettem egyet vele, de te meggyőztél. Ne haragudj, de még mindig azt mondom, hogy a te képességeiddel csak ne is akarj továbbtanulni, mert már így is elég alacsony színvonalon van a felsőoktatás, de ha tényleg ilyen emberek kapnának diplomát, az már tényleg hatalmas szégyen lenne.

Egyáltalán mi a fenének akarsz te egyetemre menni? Miért nem tanulsz valami értelmes szakmát (mondjuk fodrász? ha már úgy irigyled), úgyis szakmunkás hiány van.

Ez az "eddig nem szavaztam, nem érdekelt" duma meg annyira jellemző sajnos... Eddig ki se láttál abból, ami otthon van, akkor most hirtelen miért kezd el érdekelni, hogy ki van hatalmon? Mert valami Balázs (az meg ki?) azt ígérte, hogy akkor eljön a kánaán?

Ja, amúgy persze, én biztos százezreket keresek, mint egyetemista ÉS egyedülálló anyuka, te már csak tudod.

De javaslom neked, hogy írd meg a problémádat Orbán Viktornak, és akkor talán lesz valaki olyan türelmes, hogy elmagyarázza neked, hogy a dolgok nem változnak egyik napról a másikra.

Tádámmm

1. E-mail Orbán Viktornak

Ha e-mailt szeretne küldeni a Fidesz elnökének, ide írhat:

orbanviktor@orbanviktor.hu

2. Postai levél vagy küldemény Orbán Viktornak

Ha postai levelet vagy küldeményt szeretne Orbán Viktorhoz eljuttatni, kérjük, ide címezze:

Orbán Viktor

1054 Budapest, Széchenyi rakpart 19.

2010. ápr. 12. 23:37
 44/51 anonim ***** válasza:
Nem vagyok jártas a jelenlegi továbbtanulási és felvételi rendszerben, valamint abban sem, hogy mi a költségtérítéses és mi nem. De az tény, hogy volt ilyen, hogy aki gyesen van, az ingyen tanulhat a felsőoktatásban (a részleteket nem tudom). Ezt egy barátnőm mesélte a nyáron, aki otthon van gyesen, és a második diplomáját csinálja a két gyerek mellett. Ő panaszkodott, hogy ezt megszüntette a kormány, és most már nincs ingyen.
2010. ápr. 13. 00:15
 45/51 anonim válasza:
72%

Jééézusom! Végigolvastam az összes kommentet...

Sztem is tuti kamu kérdés, ennyire sütét senki nem lehet. Remélem SOHA nem tudsz menni főiskolára, csak egy jó képességű fiatal elől vennéd el a helyed. Én nagyon sokallom az 50 plusz pontot arra, hogy vki kismama, és így akar tovább tanulni. Lehet, hogy pont e miatt a plusz pont miatt kerül be, aztán úgyis kimarad, mert nem tud készülni a vizsgákra a baba miatt, nem jár be még arra a néhány előadásra sem, ha levelezőn van. Mások 50 pontot kemény munkával, több éves nyelvtanulással szereznek meg! A 3,5-ös átlag szörnyen rossz, a mai fiatalokat már 4,5-tel sem veszik fel jó fősulira/egyetemre, ha nincs pluszpontja.

Én azt remélem a Fidesz bevezeti, hogy kötelező legyen az emelet szintű érettségi, mert még így is rengeteg hülye bekerül az egyetemre.

Légyszi írd már meg, hogy milyen szakra szeretnél menni és milyen fősulira! És hány éves vagy?

Ja, és ha nincs pénzed nyelvtanfolyamra, keress a neten online angol tanfolyamokat, már a csapból is ez folyik. Felíratkozol az e-mail címeddel és pár naponta kapod a levelet szavakkal, nyelvtannal, olvasmánnyal, hanganyaggal. Ennyi. Csak akarni kell, és nem nyafogni, hogy nincs pénz, Orbán adjon neked a választást követő 1 nappal...

De ha valaki ennyire tapasztalatlan, az ne menjen fősulira, mert úgysem jutna el a diplomáig.

egy egyetemista

2010. ápr. 13. 00:54
 46/51 anonim ***** válasza:
Hát majd akkor, ha felszólítja a Köztársasági elnök a jelenlegi erőt, hogy alakítson kormányt, aláírja az esküt és utána dolgoznak majd,de ha nem úgy élnél mint a növények, hogy csak a fény felé fordulsz és várod a pénzt két marékkal, akkor tudnád még javában MSZP kormányunk van:)))Miért nem olvasol?Abból jutsz előre ha tanulsz, nem abból ha csak elvársz!
2010. ápr. 13. 08:56
 47/51 anonim ***** válasza:
Mellesleg még a második forduló le sem zajlott. Fogadjunk, azt sem tudtad, hogy van egyáltalán második forduló :D
2010. ápr. 13. 10:04
 48/51 A kérdező kommentje:

00.54:

Jajj ti aztán olyan beképzeltek vagytok.Bezzeg egy héttel ezelött még szavazzunk a FIDESZRE.Akkor nem azt volt hogy ezt ne akarja meg azt ne.Meg mit képzelek én.

Lehet hogy nem vagyok nagyon okos de azért ez így tisztességtelen.Akkor amikor szavazni kellettjó voltam.Most meg kussoljak.

Egyébként az öregek otthonába mehetnék dolgozni a szomszéd faluba ha meglenne az iskola majd.Ilyen szociális ápolói...

Miért kjell leszólni ha nincs pénzem nyelviskolára.Neked honnan volt?

Egyébként 28 éves vagyok és már tíz évet dolgoztam a boltba de férjhez mentem és most jön a baba a bolt meg bezárt.

A Balázs azt mondta szavazzunk a FIDESZRE mert ha nyer akkor ha elmegyek tanulni akkor lesz munkahelyem.Mert régen is így volt.

Akkor hazudott?

2010. ápr. 13. 10:45
 49/51 anonim ***** válasza:

Kérdező, tegnap 23:11:

Tudod, én sem vagyok éppen gazdag, és nálunk sem eteti meg senki helyettem a gyerekemet. Havi 50 ezerből (!!!) "éltünk" hónapok óta a párommal, meg a picivel, még a múlt hónapban is. (GYES, családi, és mivel a párom munkanélkülije lejárt, szociális segély, amiből gyerektartást is vonnak a párom előző házasságából született lányának.) Néha szó szerint csak a gyerek eszik rendesen, és még a netem sem a sajátom, mielőtt belekötnél, hanem az udvarról írok, egy kocsiból, wifiről. Gázom kikapcsolva, a villanyon is elmaradás, nincsen kábeltévém, sem egyéb "luxusom", stb. A párom elment tanulni a munkaügyi támogatásával, hogy legyen egy rendes szakmája. Most tanfolyamra jár, így amíg el nem végzi, minimálbért kap majd a munkaügyitől. Ja és hitel is van a házunkon, a bank türelme meg fogyóban. Szóval panaszkodni én is tudok, (ráadásul én 4 éve, és 8 éve is szavaztam, és egyszer sem az MSZP-re), de ettől nem jutunk előbbre.

Engem az háborított fel, hogy bár még a választásoknak vége sincs, de te már a jogaidról beszélsz, amire ígéretet kaptál. Értem, hogy el vagy keseredve, de az elmúlt 8 évért mindenki felelős, aki nem ment el szavazni, az is. (Hiszen eszerint akkor neked mindegy volt az ország jövője, tehát az is, hogy hány évig kapsz GYES-t.) Elsősorban a gyerekedért felelsz, tehát az ő jövőjét is befolyásolod, amikor szavazol, vagy éppen nem szavazol. De a politikusok nem mágusok, hogy egy csapásra megoldják mindenki életét, ámbár a jó politikus könnyebbé teheti a mindennapjaidat, és az előre jutásodat.

Különben hamarosan érkezik a segítség, olvasd el ezt!

[link]

Idézem: (Orbán Viktor) "Szavai szerint nincs idő, ezért nincs lehetőség száz napokban gondolkodni, türelmet kérni. Munkába kell állni."

"Hangsúlyozta nélkülözhetetlen Magyarország versenyképességének nagyságrendekkel történő javítása, mégpedig úgy, hogy közben a szociális biztonságot is megerősítik. A Fidesz gazdaságpolitikájának középpontjában a gazdasági növekedés áll."

Tehát lesznek szociális intézkedések, nem kell aggódnod.

Az azonban érthetetlen a számomra, hogy MÉG BE SEM FEJEZŐDTEK A VÁLASZTÁSOK, de te már azon gondolkodsz, hogy becsaptak téged, meg a "beképzelt Fideszeseket" szidod. Fogd már fel, hogy a kormányalakításhoz idő kell, a kárfelméréshez idő kell, az átalakításokhoz is idő kell!

Ha majd 4 év múlva is úgy érzed, hogy nem kaptál semmit a szavazatodért, akkor lehet jogosan háborognod! Addig azonban csak azt mutatod be nekünk ezzel a hisztériával, hogy kik azok a szavazók, akiknek fogalmuk sincsen a politika működéséről.

2010. ápr. 13. 11:50
 50/51 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ki lehet nyelvvizsga nélkül is számolni a pontjaidat és eddig is volt eztán is lesz ingyen oktatás, ezen nincs mit változtatni, kicsit félreértettél valamit.

Orbán Viktor még nem mondhat semmit, nem rossz szándékból nem mondott semmit, hanem azért, mert még nem ő a miniszterelnök. Hidd el, hogy be fogja váltani amiket mondott, de ameddig hivatalosan nem ő Magyarország miniszterelnöke és nem ők vannak kormányon, addig nem mondhat semmit. Tehát ne mondd róla, hogy hazug vagy egyebek, mert ez nem így van. Jelenleg is vannak ingyenes levelezős képzések, eddig is voltak, szóval a kismamáknak is van lehetőségük ingyen tanulni, neked is van.

A korábbi kérdésedre a válasz pedig: Az ALA azt jelenti, hogy Alapképzés Levelező Államilag finanszírozott. A szak mellé oda szokott írva lenni ez a betűkód. Vagy FNA, vagy ANA, vagy ALA vagy ALK. A lényeg, hogy neked az ALA kell, mert az az ingyenes levelező.

2010. ápr. 13. 12:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!