Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 1 088 000 birka van ebben az...

1 088 000 birka van ebben az országban?

Figyelt kérdés
Számomra felfoghatatlan! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mélységesen elszomorít, hogy ennyien szavaztak az MSZP-re. Több mint egy millió ember... hihetetlen. Ha ezek kiállnának és azt mondanák hogy: "Rohadt szemét választok, dögöljetek meg mind, hazudunk nektek és lopjuk a pénzeteket ti kis szaralakok" akkor is lenne aki rájuk szavaz? Komolyan... egymillió ember. Azoknak jó volt az elmúlt 8 év? Tetszik nekik hogy a Szent Korona és a nemzeti kincsek zálogosítva vannak? (Drazsé elvtársnak hála), tetszik nekik hogy a szakadék szélén van a gazdaság? Gondoljatok bele, Obama zálogosítaná a Fehér Házat és a Függetlenségi Nyilatkozatot. Másnap 1 millió dühös amerikai a földdel tenné egyenlővé a Fehér Házat és Obamát ízekre szednék... Itthon meg mi van? Őrület komolyan.
2010. ápr. 12. 10:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
Hú, utolsó, mit fogsz ezért itt kapni :))
2010. ápr. 12. 13:09
 62/79 anonim ***** válasza:

szavazatszonda:

"A határon túli magyarok számára hazánknak meg kell adnia a kettős állampolgárságot."

nem látom értelmét és egyáltalán nem világos, hogy miként is gondolják tehát ellenzem

Ez egy jól hangzó kampányduma,majd akkor tudom ellenezni,vagy nem,ha részletesen megmondják,ki kaphat és ki nem.

"Adórendszerünkben nagyobb hangsúlyt kell kapjanak a vagyoni típusú adók."

egyetértek, mert mind a jövedelemhez kapcsolódó, mind a forgalomhoz kapcsolódó adók kijátszhatók. ki is játszák őket. egy ház viszont ott áll, azután valakinek fizetnie kell.

Én pl nem értek egyet,mert én összegüriztem egy lakást,majd a párom épített egyet nekünk.Nem hinném,hogy ezután még adóznóm kellene,már megtettem sokszor.

Ellenben jól tudom,hogy szegény ogy-i képviselők nagy része hajléktalan?

Az ingatlanadót négyzetméter/fő leosztásban tudom igazságosan elképzelni.

"Vissza kell állítani a 13. havi nyugdíjat."

ellenzem. legyen rendes a nyugdíj, ne plusszokkal bohockodjunk.

Ebben egyetértek,annak aki dolgozott a 13.hónapban,annak azt mondom jár.

"A választási rendszerünkben meghatározott 5%-os parlamenti bejutási küszöböt csökkenteni kell."

ellenzem, mert szétforgácsolódik a hatalom.

Ez igaz.Ráadásul kaotikus állapot lenne minden egys szavazásnál,mert mindenki indulna...még a bakterház is.

"NATO-tagságunk mellett is indokolt, hogy hazánk önálló, hagyományos védelmi képessége a jelenleginél erősebb legyen."

elvileg igen, de nem vagyunk abban a helyzetben, hogy szórjuk a pénzt, így ellenzem.

Van itt pénz(a honvédelemben is)csak meg kellene nézni mire is költik

"Be kell vezetni a családi adózást."

igen

Nem.Választható legyen.Sokan egyszerűen csúnyának születnek,vagy nem lehet gyerekük,miért is érje hátrány őket?Van elég bajuk...

"A kis forgalmú és kiváltható vasúti szárnyvonalakat meg kell szüntetni."

igen.

Elsősorban oldják meg a kiváltást,aztán igen.Tehát addig nem.A vidéki állampolgár is állampolgár.Nem tud a 4-es metróval járni...

"A nem súlyos bűncselekmények elkövetőit börtön helyett inkább házi őrizetre kell ítélni."

igen, kevesebbe kerül.

Nem.Tasnádi bizonyította mennyit ér a házi őrizet.A mai bíróság nem annyira elfogulatlan,hogy tényleg a "nem súlyosak" kerüljenek házi őrizetbe.

"Jó, ha az általános iskola első négy évfolyamában nem lehet buktatni."

nem.

Bizony.Jobb alsóban évet ismételni,mint nevelési tanácsadóba járni 6-ba.

"Szükség van a sorkötelezettség visszaállítására."

lehet jól és rosszul is csinálni, de ami biztos, hogy rengeteg pénz kell hozzá. jelenleg nincs, úgyhogy ellenzem.

Szóval ott az a pénz a honvédségnél.Nem biztos,hogy többe kerülne,mint a segélyeket és az értelmetlen tanfolyamokat kifizetni a mai 18-20 éveseknek.Igen,kellene.

"A gyermekek után járó családi pótlékot jövedelmi feltételekhez kell kötni."

a tendencia az, hogy a magas keresetűeknek kevés gyerekük van, a szegényeknek meg sok. ez egyértelműen jól hangzó szólam, semmi több. ellenzem.

Igen.Ha a magas keresetűeknek kevés a gyermeke,akkor nekik nem számít,az a havi 10000 ft,viszont nagyon szép gesztus értéke lenne a szegényebb nép felé.Meg az államkincstárnak.

"Az 1000 fő alatti települések önkormányzatait össze kell vonni."

igen. költséghatékonyság.

Igen,nem csinálnak ált. ott semmit.Aki meg igen,az úgyis társadalmiba teszi.Azt lehetne ezután is.

"Egyfajta „vizitdíj” bevezetése kívánatos az egészségügyben."

igen

Igen.Többe kerül nekem az,ha ott ülök fél délután,mintha egy óra alatt végzek,mert a nyugdíjas nénik ott melegednek...

"A holokauszttagadást nem a büntetőjog eszközeivel kell visszaszorítani."

azt gondolom egypár orrot be kell törni, amig megtanuljuk, hogy a véleménynyilvánítás nem egyenlő a gyalázkodással. úgyhogy nem.

Igen.Értelmetlen.Aki tagdni akarja,ezután is fogja.Nekem meg fel kell jelentenem,hogy mit mond Sanyi bácsi a szomszéd asztalnál?Ebből még egyszer nem kérek.Sanyi bácsi ha elégedett polgár lesz,akkor örülni fog,nem másokat okolni.

"A tubesi NATO-radart meg kell építeni, a természetvédelmi aggályok ellenére is."

meg kell. elvállaltuk, ne csináljunk segget a szánkból.

Nem...emlékszem volna,hogy elválaltam.

"A rendőrség mellett új állami rendvédelmi fegyveres testület felállítása szükséges a vidéki közbiztonság és terményvédelem érdekében."

nem.

Nem.A rendőrséget kell megreformálni.Ne 150 centis lánykák vigyázzák a rendet.Meg ne is 30-as IQ-s vadállatok.

"A minimálbért adókötelessé kell tenni."

igen.

Nem.Már most is kevés az éhenhaláshoz is.

"A szegregációt – így például a romák elkülönített oktatását – fel kell számolni."

igen.

Nem.Tudomásul kell venni,hogy ők mások.Sajátos tanterv alapján kellene őket tanítani.De tényleg.

"Az internetes kalózletöltésekkel szemben a törvény nagyobb szigorával kell fellépni, a szerzői jogok védelmében."

nem.

Közömbös.Igazából nem érdekel.

"Csökkenteni kell a multinacionális vállalkozásoknak biztosított adókedvezményeket."

nem. akkor lelépnek.

az adókat kell csökkenteni átfogóan.

Igen.Ha elmennek,jönnek mások.

"Szükség van tandíjra az állami felsőoktatásban."

mindenképpen fel kell számolni, hogy ingyenesen képezünk embereket, akik aztán semmit nem tudnak kezdeni a végzettségükkel, illetve azt, hogy egy jó végzettséggel elmennek külföldre. erre ez megoldás

Igen.Az egyetem az nem melegedőként kellene ,hogy működjön.

"Országos szinten be kell vezetni a szociális kártyát, vagyis segélyből bizonyos árucikkekre, szolgáltatásokra (pl. alkohol, cigaretta, játékgépek) ne lehessen költeni."

nem. az üdülés csekknek, étkezési utalványnak stb. mind-mind van fekete piaca. ennek is lenne. a célját nem érné el és még egy rahedli pénzbe is kerülne.

Igen.Aki csal vele,attól bevonni x időre.Még egy bank se ment csődbe,hogy kártyát készített,annyit a magyar állam is kibírna.

"Csökkenteni kell az üzemanyagokat terhelő jövedéki adó mértékét."

igen.

igen.

"Kívánatos a több biztosítós modellre való áttérés az egészségügyben."

igen

"Az egyházak állami támogatását csökkenteni kell: kerüljön előtérbe a hívek általi finanszírozás."

igen

"Csak emelt szintű érettségivel lehessen bejutni a magyar egyetemekre és főiskolákra."

erre találták ki. igen.

"Magyarországnak – szimbolikus jelentőségénél fogva – új alkotmányra van szüksége."

a szimbolikus jelentőség azt jelenti parasztvakítás. nem

"Szükség van nemzeti légitársaságra."

van. közömbös

"Legyen tilos a dohányzás a nyilvános szórakozóhelyeken."

nem

Közömbös,ha nem tetszik valahol,akkor nem maradok...

"A választások után összeülő új országgyűlés egyik első dolga kell legyen a kampány- és pártfinanszírozás jelenlegi szabályozásának átláthatóbbá tétele."

a korrupció melegágya. igen.

Így igaz.

Van egy két-dolog,amit másként gondolok,mint Jobbikos,de magyarázd már el nekem,melyiktől vagyok fasiszta,náci?

2010. ápr. 12. 13:14
 63/79 anonim ***** válasza:

15:51, ezek szerint még van ember, aki képes normálisan gondolkozni.. de miért is ne lehetne? A jobbik olyan mértékben uralta a netes fórumokat, hogy már elhitette mindenkivel(és saját magával is), hogy ők biztos befutók.

De a valóságban mi lett? Vereséget szenvedtek egy olyan népszerűtlen párttól is, mint az MSZP. Ahogy közeledett a választás napja, úgy mérséklődött egyre jobban Vona is, hiszen látta, hogy ez így nem lesz meg, elüldözik azokat, akik fontolóra vették a jobbikot. De már késő volt, és azok, akik bizonytalanok voltak, inkább a fideszre és az LMP-re szavaztak. Meg lehet őket érteni, hiszen Vona kettős politikája(egy a szavazók felé, egy a szakma felé) eloszlatott minden kétséget afelől, hogy itt nincs szó semmiféle nagy megváltásról, ugyanaz a lemez forog, gyűlöletköntösben.

2010. ápr. 12. 13:19
 64/79 anonim ***** válasza:

"Van egy két-dolog,amit másként gondolok,mint Jobbikos,de magyarázd már el nekem,melyiktől vagyok fasiszta,náci?"

én sosem mondtam, hogy az vagy.

2010. ápr. 12. 13:28
 65/79 anonim ***** válasza:

Pár év és a jobbik ugyanúgy el fog korcsosodni, mint az összes többi!

Majd akkor lehet csodálkozni és ismét agymosott b@aromnak nevezni azokat, akik nem rájuk szavaztak.

Idő kérdése csak...

2010. ápr. 12. 13:42
 66/79 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk elég durva,hogy a whiskys rabló csak töredékét lopta,aztán már mióta ül!Ezek meg még a parlamentbe is bejutottak!Úgy látszik érdemes hazudni reggel,délben meg este!
2010. ápr. 12. 13:55
 67/79 anonim ***** válasza:
3 millió birka otthon ült a tévé előtt. Az legalább olyan súlyos.
2010. ápr. 12. 13:55
 68/79 anonim ***** válasza:
41%

Ezért kellene bevezetni a vizsgát a szavazói alkalmasságról és csak az ezt teljesítő emberek mehetnének szavazni. Borzalom,hogy mennyi agyatlan, önálló gondolatok nélküli ember él ebben az országban. Rengeteg kommunista múmia szavazott az MSZP-re, tőlük azért megkérdezném, hogy esetleg eszébe jut-e, miért nem jut a gyereke, vagy az unokája egyről a kettőre, miért van ilyen helyzetben az ország, stb...

És akkor még nem is beszéltem az olyan emberekről, akiknek 54000-eseel fizettek, vagy akik nem tudják,hogy már nyolc éve MSZP kormány van hatalmon, mert bizony ilyenek is vannak...

2010. ápr. 12. 14:05
 69/79 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező ez a kérdés provokálo
2010. ápr. 12. 14:15
 70/79 anonim ***** válasza:

A válasz írója 0%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:51

végre valaki.

2010. ápr. 12. 14:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!