Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek errő a...

Mi a véleményetek errő a pedagógus sztrájkról politikailag?

Figyelt kérdés

Ez az öt perces izé meg a big hype. Csak egy gimnazista vagyok, szeretnék véleményeket megérteni, hogy ez miben függ össze a politikával.

Gondolom sok válasz fog nekem, meg egymásnak is jönni, de megkérhetnélek titeket, hogy egymást ne k.anyázzátok a politikai nézetei miatt, mert rohadtul nem érdekel a soha véget nem érő vitátok? Köszi:)

2016. ápr. 19. 19:40
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

# 18/20 Időpont ma 00:52

300 felett? Ja, bruttóban. ~15 év szakmai tapasztalattal.

2016. ápr. 20. 07:45
 22/31 A kérdező kommentje:
Hát ez majdnem az összes tanáromra vonatkozik, szal nem értem ezt miért állítod be ritkának/furának.
2016. ápr. 20. 08:55
 23/31 anonim ***** válasza:
95%

# 22/22 Időpont ma 08:55

Nem mondtam, hogy ritka vagy furcsa lenne. De még mindig bruttó. Persze, soknak tűnik, aztán készhez kapja a felét. 15+ év munkaviszonnyal, állandó bszogatásokkal (csak megháromszorozták az adminisztrációt), kézhez kap 160-200 körül. Ne mond már, hogy ez olyan egetverő összeg 4-6 év egyetem mellett.

Mellesleg ez az egész a legkevésbé a tanári fizetésekről szól, azzal kapcsolatban leginkább az van hangoztatva, hogy az elQrmány ne ígérgessen felelőtlenül mindent. Illetve, hogy kapják is meg ezt a bért, ne várassa hónapokat őket a klikkkk.

2016. ápr. 20. 09:13
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez is nagyon érdekes. A tanárok követeléseik közt (amiből van 12-24 pont) nem szerepel a tanárok fizetésemelése, mégis a kormány hónapokig azzal védekezett, hogy "nem adunk fizetésemelést, már kaptatok stb. stb."

Szalmabáb érvelés folyt ellenük, és igazából működött is, hisz most is min veszekszünk? És hány speciel a fizetésekre kihegyezett kérdés íródott itt a gyakorin?

Mind1, rátérek a tanárok tanításának a minőségére:

Tény és való, hogy csomó tanár nem jó pedagógus, nem tud jól tanítani.

De megint csak tény és való, hogy egy csomó tanár pedig többet érdemel, mint amennyit kap a jó munkája végett.

Nem érdemes általánosítani, én mindig is azt mondtam, hogy nem a rossz, hanem a jó tanárokért kell a változás. Ami hátráltatja (a jelenlegi rendszer) a jó tanár munkáját, az mégis miben segítené elő a rossz tanár munkáját?

Egyébként nem tudom ki mondta, de igen, az oktatás nem most, hanem évekkel, évtizedekkel ezelőtt elindult a lejtőn. Ilyen megfontolásból nem mindegy hogy kik tüntetnek? Objektív, nemzetközi felméréseink vannak, amiken romló tendenciát láthatunk, már csak ennek is egy jelző fénynek kellene lennie. De ez még mindig csak az én véleményem, lehet ellenkezni.

2016. ápr. 20. 10:46
 25/31 anonim ***** válasza:
6%
Én szinte csak azokat a tanárokat látom sztrájkolni, akire jellemzőek a gimnazista fiú által írt dolgok.
2016. ápr. 20. 15:47
 26/31 anonim ***** válasza:
62%

Nagyon nem tetszik, hogy azt és annyit akarnak tanítani, amennyi éppen az adott tanárnak tetszik. Olyan könyvből, ami neki személyesen tetszik. Ez baj. Káosz.

Kell, hogy legyenek általános követelmények, mindenkinek megtanítandó anyag.

Ezen kívül még nem hallottam, hogy a fizetésük -akár kevés, akár sok másokhoz képest- az adófizetők munkájából teremtődik meg.

Az sem tetszik, hogy követelőznek, hogy kivel akarnak tárgyalni. "Hozzáértőkkel", mondják, de ebbe a szülők, akik fizetik őket nem tartoznak bele , de az "Orbán" igen, pedig hogy értene hozzá, sem nem szakterülete, sem nem munkaköre. Nincs ország, ahol a miniszterelnök kellene, hogy tárgyaljon, akárcsak véleményt is mondjon nevelésügyben.

Anarchiát akarnak, káoszt teremtenek. Szörnyű példát mutatnak. Erre fizetik a szakszervezetüket, hogy ne tárgyaljon? Ha rendszeresen sztrájkolni fognak, csak azt fogják szemléltetni, hogy nélkülük ugyanúgy folyik minden -azaz nem lesz rosszabb- , nincs is rájuk szükség.

És ki fogják tudni fizetni a sztrájkpénzt?

2016. ápr. 21. 01:04
 27/31 anonim ***** válasza:

# 26/26 Időpont tegnap 01:04

"Nagyon nem tetszik, hogy azt és annyit akarnak tanítani, amennyi éppen az adott tanárnak tetszik. Olyan könyvből, ami neki személyesen tetszik. Ez baj. Káosz."

Inkább az a baj, hogy nem érted miért szar az az egyetlen könyv amit állambácsi ad. Mert szar. Mert nem értenek hozzá, a tanárok meg igen. Ez a káosz, nem az, hogy volt 3-5 féle választható könyv.

"Kell, hogy legyenek általános követelmények, mindenkinek megtanítandó anyag."

Ez kb. 100 éve létezik, most éppen azt hiszem nemzeti kerettantervnek hívják, de tudja a fene a nagy átnevezés közepette.

"Ezen kívül még nem hallottam, hogy a fizetésük -akár kevés, akár sok másokhoz képest- az adófizetők munkájából teremtődik meg."

És?

"Az sem tetszik, hogy követelőznek, hogy kivel akarnak tárgyalni. "Hozzáértőkkel", mondják, de ebbe a szülők, akik fizetik őket nem tartoznak bele , de az "Orbán" igen, pedig hogy értene hozzá, sem nem szakterülete, sem nem munkaköre. Nincs ország, ahol a miniszterelnök kellene, hogy tárgyaljon, akárcsak véleményt is mondjon nevelésügyben."

Orbán még mindig kompetensebb mint balog, vagy az a másik akinek a nevét kiguglizni sem vagyok hajlandó. Már csak azért is, mert 'csánrúghatja balogot. Mellesleg a szülők miért lennének kompetensebbek? Azt a szervezetet vitte oda a kormány tárgyalni, akik az érettségi még jobban lenullázását akarták. Ezek lennének a hozzáértők?

"Nincs ország, ahol a miniszterelnök kellene, hogy tárgyaljon, akárcsak véleményt is mondjon nevelésügyben."

És mégis mond véleményt... és tényleg nem kéne neki.

"Anarchiát akarnak, káoszt teremtenek. Szörnyű példát mutatnak. Erre fizetik a szakszervezetüket, hogy ne tárgyaljon? Ha rendszeresen sztrájkolni fognak, csak azt fogják szemléltetni, hogy nélkülük ugyanúgy folyik minden -azaz nem lesz rosszabb- , nincs is rájuk szükség."

Káosz az most van pajti. Csak nem látod, mert az egészségügy káosza is 20 évbe telt mire kiborult.

2016. ápr. 22. 22:17
 28/31 anonim ***** válasza:

Véleményt mindenki mondhat, de ők tárgyalni akartak vele.

Az oktatásról tárgyalás nem feladata a miniszterelnöknek, nem is a Balognak, hanem a Palkovicsnak. Nem?

A szülőket meg a gyerekeikért felelős személyekként kell bevonni.

2016. ápr. 22. 23:25
 29/31 anonim ***** válasza:

"Véleményt mindenki mondhat, de ők tárgyalni akartak vele."

Orbán a főnök. Lehet ezt elhessegetni, de nála van a gyeplő. Amit ő mond az van. Ezért akarnak vele (is) tárgyalni.

"Az oktatásról tárgyalás nem feladata a miniszterelnöknek, nem is a Balognak, hanem a Palkovicsnak. Nem?"

Ám ha valaki inkompetens, akkor feljebb lépsz a főnökéhez. Ahogy kicsiben, először a melósnak panaszkodsz, aztán a főnökének, aztán a csoportvezetőnek...

Palkovics meg Balog meg inkompetens. Orbán fölé is kéne menni, Orbán fölött pedig csak a nép van. Most van az, hogy a népet akarják meggyőzni vitya alkalmatlanságáról.

"A szülőket meg a gyerekeikért felelős személyekként kell bevonni."

A szülők túlnyomó többsége úgy viselkedik, hogy ő nem felelős semmiért, és neki semmi dolga a gyerekkel, oldja meg az iskola. Akkor ezután ne is szóljanak bele.

2016. ápr. 23. 00:28
 30/31 anonim ***** válasza:
39%

Én nem tudom, hogy miért lenne a Balog vagy a Palkovics inkompetens. Gondolom, mert nem csinálja pontosan azt és úgy, ahogy a tanárok elgondolják.

Azt pedig kifejezetten túlzásnak tartom, hogy szülőket el is lehet hanyagolni. Nem a legnemtörődömebb szülőket kell általánosnak tekinteni, igenis sokan törődnek a gyerekeik nevelésével-oktatásával, de vannak, akik a helyzetből adódóan épp a gyerekeik érdekében nem szólnak, hanem más és más iskolákkal próbálkoznak.

Csak a különleges helyzetben lévő szülők mernek szólni, mert tartanak a helyi tanárok retorziójától. Mint ahogy a tanárok ellen nem mer szólni egyetlen átlagos gyerek sem.

És még erre akarnak plusz hatalmat adni a tanároknak. Baj. Ez nem is politika, egyszerű pszichológia.

2016. ápr. 23. 05:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!