Mi a véleményetek errő a pedagógus sztrájkról politikailag?
Ez az öt perces izé meg a big hype. Csak egy gimnazista vagyok, szeretnék véleményeket megérteni, hogy ez miben függ össze a politikával.
Gondolom sok válasz fog nekem, meg egymásnak is jönni, de megkérhetnélek titeket, hogy egymást ne k.anyázzátok a politikai nézetei miatt, mert rohadtul nem érdekel a soha véget nem érő vitátok? Köszi:)
"Ha elhiszed hogy ő gimnazista ne tedd :)"
Miből gondolod, hogy nem vagyok az? :)) Hidd el, hogy nem minden gimnazista szopja be az "értetek van" dumát.. Nagyon gáz.
Elmondom nektek, hogy az ország egyik legjobb középsulijába járok (nyilván nem az, de a 10-ben benne van eduline-on van a lista), ahol elvileg nagyon nagy színvonal van, na ez a színvonal akkora, hogy a dolgozatokat 3 hónap után javítják jobb esetben, úgy hogy közben péntek este a kocsmában futunk össze a tanárral (nehogymár túlterhelje magát dolgozatjavítással) irodalomból utolsó előtti évben van összvissz fejenként 3 jegyünk, szart se csinálunk, matektanár besétál órára és aztmondja "hát ma nincs kedvem tanítani". Akkor milyen túlterheltségről beszélünk b+zdmeg?? Semmilyen másik munkában nincs 3 hónapos nyári szünet meg 3 hetes téliszünet.. a 20 óra az meg 20 óra, nézz meg egy órarendet.. Én vagyok benne nap mint nap látom mit csinálnak, nincsenek túlterhelve ne izgulj.. de a diákok se... Aki meg nem hiszi el hogy középsulis vagyok meg azthiszi hazudok az ringassa csak magát abban a hitben hogy milyen rossz a tanárok helyzete.. gyakorlatilag dolguk sincs.. az egészségügyről meg csak annyit hogy nem Orbán tette tönkre azt se ;)
# 13/13 Időpont ma 21:53
Persze-persze :-D
Annyira jó, basszus, ha ezt az asszony megtudja. 2 éve még csak 2 hónap fizetett semmittevése volt, most már 4. Lassan 12 hónapot fognak mondani az ilyen hülyék, de az se fog feltűnni nekik, hogy enyhén paradox :-D Te, meg az ország egyik legjobb középiskolája. HAH.
Ez lemaradt:
Az általam ismert legszínvonalasabb tanár úr dolgozik heti harminc-negyven órát, dolgozatokat javít, minden órájára többoldalas vázlatot ír, illetve kidolgozott órai anyagot. Ezzel együtt már többet dolgozik a rengeteg sztrájkolónál, akiknek többsége a húsz éve használt vázlatából "tanít", dolgozatokat javítani lusta, és kocsmában vedel.
A munkáján kívül rengeteg szabadideje van. Többek között művészetekkel is foglalkozik, valamint történelmi előadásokat tart.
Ez nem a tanári pálya része - gondoltam, leírom.
Viszont ha ilyen színvonalon végzi munkáját, és ennek ellenére van szabadideje, akkor a többi miért nem képes rá? Miért kell sztrájkolni?
Hangsúlyozom, ez csak egy példa volt, a legkiemelkedőbb, de rengeteg színvonalas tanárt ismerek, akiknek van idejük pihenésre, iskolán kívüli teendőkre.
13#
Amekkora baromságokat összehordtál, most már elhiszem, hogy gimnazista vagy.
Na de viccet félretéve.
A tanárok heti MINIMUM KÖTELEZŐ óraszáma 32. Ebben nincs benne semmi extra, amit a többiek mondtak ( dolfozat javítás, stb. ). A szabadságuk nem 4 hónap, hanem 30 nap körül van ( szégyenkezve kérek bocsánatot, hogy pontos számot nem tudok ). Ennek nagy része július közepétől augusztus közepéig tart. Kis része pedig téli-tavaszi-őszi szünet. Merthogy amikor te otthon vagy, mert érettségi szüneted van, ő érettségiztet. Amikor neked már 1 hónapja nyári szünet van, ő végez az adminisztrációval. Amikor te még javában bulizol a haverokkal, ő már megint a jövő évi adminisztrációt kezdi el. És a szüneteik is egy-két nappal rövidebbek, mint a tieid.
Emellé jön a kirobbanóan magas, bruttó 180 körüli fizetésük. Amiben benne van az emelés, amit most kaptak.
Az meg hogy milyen tanáraid vannak, nem vetíthető ki az egész országra. Nekem anno igenis jó és tisztességes tanáraim voltak.
De nem baj, nyugodtan feledkezzünk meg ezekről. Őket nem érdekli senki és semmi, csak lusták dolgozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!