Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek errő a...

Mi a véleményetek errő a pedagógus sztrájkról politikailag?

Figyelt kérdés

Ez az öt perces izé meg a big hype. Csak egy gimnazista vagyok, szeretnék véleményeket megérteni, hogy ez miben függ össze a politikával.

Gondolom sok válasz fog nekem, meg egymásnak is jönni, de megkérhetnélek titeket, hogy egymást ne k.anyázzátok a politikai nézetei miatt, mert rohadtul nem érdekel a soha véget nem érő vitátok? Köszi:)

2016. ápr. 19. 19:40
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Bocs, nem vettem észre: erről*
2016. ápr. 19. 19:41
 2/31 anonim ***** válasza:
91%
A tanárok nem szeretnék, hogy az oktatás az egészségügy sorsára jusson. Az, hogy az elQrmány ebből máris lázadást, a hívei meg magyarellenességet kiállt, az ő szegénységi bizonyítványuk.
2016. ápr. 19. 19:43
 3/31 anonim ***** válasza:
55%
Az a bajuk, hogy a diákok nem tudnak hol focizni tornaórán. Megoldás: több stadiont kell építeni.
2016. ápr. 19. 19:45
 4/31 anonim ***** válasza:
36%

Kettes, igen, erről a kamuról én is hallottam már, meg arról is, hogy a diákok érdekében van az egész... Akkor kérdezem így az érettségi közeledtével, hogy melyik szolgálja jobban a diákok érdekeit és jövőjét:

A, Demonstrálunk meg sztrájkolunk jobbra-balra, felhasználva 6 éves gyerekektől kezdve 18 éves fiatalig minden diákot a céljaink elérése érdekében. (Vagyis véghezvisszük azt, amire mindig kérjük a diákokat, hogy ne tegyék: bevisszük a politikát az iskolába.)

B, Végezzük a dolgunkat úgy ahogy azt a diákjaink elvárják, és felkészítjük őket az érettségire és a továbbtanulásra.

Diákok érdeke egy nagy lószart... Csak magukért. Mondjuk nem értem évente kb. 4 hónap fizetett szabadsággal meg heti kb. 20 órás munkával mi a szart kell még pattogni.

Üdv: csak egy másik gimnazista :))

2016. ápr. 19. 19:56
 5/31 anonim ***** válasza:
91%
Jólteszik ha sztrájkolnak és tüntetnek, ottvan az egészségügy ők nem sztrájkolhatnak mert nekik a betegek érdekeit kell esősorban szemelőtt tartani, meg is lehet nézni hova züllesztette orbán az egészségügyet emiatt. Mára már szinte csak meghalni mennek a kisemberek a kórházakba, kivéve az elit kórházakat ahova a felső tízezer jár gyógyulni, ezekben az elit kórházakban szuper ellátást kapnak a kormánytagok, így könnyen lehet osztani az észt a kisembereknek mondván hogy jól működik az egészségügy.
2016. ápr. 19. 20:14
 6/31 A kérdező kommentje:

Mondjuk az nem igaz hogy 20 óra munka. Legalább 50 órát elvesz hetente az iskola a tanároktól: az órákon kívül a javítások, készülések stb...ez biztos.

De amúgy elég ütős véleményed van egy gimishez képest...

2016. ápr. 19. 20:17
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

"Diákok érdeke egy nagy lószart... Csak magukért. Mondjuk nem értem évente kb. 4 hónap fizetett szabadsággal meg heti kb. 20 órás munkával mi a szart kell még pattogni. "

Ez egy tévhit. Lehet 3 hónapig nem gyerekekkel foglalkoznak, de ugyanúgy dolgoznak + minden szabadnapjukat csak és kizárólag nyáron válthatják ki. A heti 20 óra meló pedig még a követelésük alatt is van, ennyire azért nem kell ferdíteni.

Összességében kérdező:

Az oktatás egésze a politikához tartozik, s evégett helye van az iskolákban is a téma. Viszont ennek meg van az a veszélye, hogy a pártpolitika is belefolyik a dologba, ahogyan azzal most is folyamatosan próbálkoznak. Az ellenzék kihasználja a helyzetet és meglovagolja a témát, a kormány pedig ő rájuk hivatkozik és járatja le az egész megmozdulást.

Másrészről a gyerekek:

Folyton az jön ellenük érvnek, hogy inkompetensek a témát illetően és egyáltalán nem kellene politikával foglalkozniuk. Erre az az ellenérvem, hogy akkor mi a bűzős francért léteznek a pártoknak ifjúsági szervezetei?!

A diákoknak lehet nincs akkora rálátásuk az oktatáspolitika egészére, de épp olyan alapon szót kellene adni nekik, amilyen alapon azoknak is megadjuk a szavazás jogát, akik nem is értenek hozzá, és nem is élnek a lehetőséggel (ez kb. Mo. fele)

A sztrájk miatt is elítélik a pedagógusokat, de az Isten szerelmére mi mást kellene csinálniuk? Tüntetnek, részlegesen tárgyalnak, javaslatcsomagokat tesznek, mindezt eredmény nélkül. Ezek után egy eszköz marad, mégpedig a sztrájk. Ez senkinek se kedvez, mindenki pórul jár rajta, de talán épp ez is a lényege, máskülönben az érintettek kéntelenek lennének átérezni az ügy súlyosságát.

Nem mindenki fog velem egyetérteni, de őket kérem, hogy érveljenek, máskülönben én sem tudom felülvizsgálni a nézeteimet.

2016. ápr. 19. 20:32
 8/31 anonim ***** válasza:
91%

"Diákok érdeke egy nagy lószart... Csak magukért. Mondjuk nem értem évente kb. 4 hónap fizetett szabadsággal meg heti kb. 20 órás munkával mi a szart kell még pattogni."

Ez jó kis csúsztatás lett:) Szinte mindenki tudja hogy a tanárok jelentős mennyiségű mukát visznek haza, és ez is a munkájukhoz tartozik csak nem az iskolába végzik el. És még ottvan az az idő is amit az órák megtartása előtt az azokra való felkészüléssel töltenek el.

2016. ápr. 19. 20:36
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha elhiszed hogy ő gimnazista ne tedd :)
2016. ápr. 19. 20:41
 10/31 anonim ***** válasza:
98%
Helyeslem és támogatom.
2016. ápr. 19. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!