Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért erölteti a baloldal a...

Miért erölteti a baloldal a tobbkulcsot?

Figyelt kérdés
Csak azert mert sikerult az adokulturat a beka feneke ala kuldeni, nem ertem ezt miert a dolgozo emberen akarjak levern.
2016. jan. 13. 07:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 anonim ***** válasza:

"Kis komcsi :) Nem azon vagy hogy neked jobb legyen, hanem azon hogy masnak is szar legyen :)

"

Tisztában vagy a kommunizmus jelentésével?

A kommunizmus az lenne,ha mindketten 100 ezret keresnénk,attól függetlenül milyen munkakörben dolgozunk.

Én bevezetném a maxmimálbért,ettől még nem vagyok kommunista.

Ha 500 ezer lenne a maximálbér,akkor is 5szor annyit keresnél,mint aki 100ezret.

Miért lenne neked rossz?

Ja,hogy te mások bőrén akarsz élni,értem.

Pont emiatt a rablókapitalista rendszer miatt kell havi 100 ezerből élni sok embernek.

Az lenne a normális a társadalomban,ha mindenki a képességei szerint venné ki a részét a munkából.

Túlzásba vitték a kapitalizmust,ami folyton azt keresi miből lehetne még pénzt csinálni.

Bevannak tojva,hogy egynap megszűnik a luxuséletük.

2016. jan. 15. 04:11
 72/74 anonim ***** válasza:

Az a baj,hogy te egyszerre akarsz jól keresni is,meg adót elkerülni is.

Csak ezért másoktól még többet kellene elvenni.

Vagy legyen maximálbér és mellette lehet egykulcsos adó.

Akkor tényleg,aki nehezebb munkát végez,több marad nála.

Az viszont,hogy 10-20szor több fizut kapsz és még adózni is annyit akarsz,mint más a 10-20szor kevesebből arányában,nonszensz.

Mások finanszírozzák a luxus életedet.

Hát hogyne.

Miért csodálkozol,ha az emberek szemét szúrja az igazságtalanság?Főleg,ha gazdaságilag nem is működik.

2016. jan. 15. 04:18
 73/74 anonim ***** válasza:

"Tisztában vagy a kommunizmus jelentésével? "

Bizony am, es a kommunistak egyik jellegzetes gondolata hogy mindenkit egyenlosegre KELL kenyszeriteni.

"Ha 500 ezer lenne a maximálbér,akkor is 5szor annyit keresnél,mint aki 100ezret.

Miért lenne neked rossz? "

Nem csak nekem lenne rossz, hanem az orszagnak is, mert meg tobb ertelmes, terhelheto, komoly es keresett szaktudassal rendelkezo ember menekulne el az orszagbol.

"Ja,hogy te mások bőrén akarsz élni,értem."

Attol meg hogy en sokkal tobbet keresek mint 500 pusztam annyit jelent hogy az en szaktudasomat a munkaeropiacon annyira tartjak a munkaadok. Miert? Mert olyat tudok amit kevesen.

Aki havi szazat keres az meg olyat tud amit sokan. Amibol keves van az dragabb, ennyi az egesz.

Es hidd el nem a te borodon elek, hanem a munkaadom boren. Neki ennyit erek.

Persze bevezetheted a munkaber maximalizalasat, de akkor en lelepek az orszagbol, te meg ehen halsz, mert az a munkaado aki engem foglalkoztat az szinten ki fog vonulni az orszagbol mert nem talal szakembereket.

Amugy az egeszsegugyben mar eljatszottatok ezt a bermaximalizalast, nezd csak meg jol mi lett az eredmenye. Par ev nem lesz orvos aki meggyogyitson, majd kezel a portasbacsi havi szazert.

"Pont emiatt a rablókapitalista rendszer miatt kell havi 100 ezerből élni sok embernek."

Aham, tehat te azert keresel szazat mert en mondjuk egymillat? Te erosen el vagy tevedve :)

"Az lenne a normális a társadalomban,ha mindenki a képességei szerint venné ki a részét a munkából. "

Mindenki kepessegei szerint dolgozik es igenyei szerint reszesedik. Mondom en hogy komcsi vagy :)

Ettol fuggetlenul a tobbsavos adorendszert nem tartom ordogtol valonak.

2016. jan. 15. 06:56
 74/74 A kérdező kommentje:
szerintem 50%os válaszoló abban a hitben él, hogy aki ennyit keres az ennyire is van bejelentve
2016. jan. 15. 11:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!