Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért erölteti a baloldal a...

Miért erölteti a baloldal a tobbkulcsot?

Figyelt kérdés
Csak azert mert sikerult az adokulturat a beka feneke ala kuldeni, nem ertem ezt miert a dolgozo emberen akarjak levern.
2016. jan. 13. 07:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 A kérdező kommentje:

máshogy tekintek 6 ezer forintra, mint egy minimálbéres, bár ez tőlem elvárható tőle nem várja el senki a fejlődést

csak cserébe ő se várja el a jó fizetést

(és azért elég kevesen valódi minimálbéresek)

elmegy az a 6 ezer ft könnyen, gyakorlatilag akármire, dohányra, sörre, telefonra, fülhallgatóra, mert ilyen igényei még egy minimálbéresnek is lehetnek

ha minimálbéres lennék, én havi 6 ezer ftot (vagy napi 200 ftot) magánnyelvórákra költenék, dehát ki vagyok én, hogy megmondjam mi az érték...

jóval többen vannak ebben az országban akik a mediánhoz közelebb keresnek, és akkor velük mi a helyzet?

az ő fizetésükön is sokat dobnak ha tanulnának valamilyen skill-t pedig ők többet keresnek 6 ezer ft-al bőven mint a minimálbér mégsem hasznosítják effektíven

mert a társadalom nem úgy működik, hogy mit tudok elvenni a gazdagtól, hanem hogy mit tudok neki adni, hogy részesedjek abból amit a gazdaság kitermel

és akkor lehet azon gondolkozni, hogy mondjuk fizetem az iskoláit, egészségét annak aki nem teheti meg

de nem azt, hogy fizetem a "megélhetését"

majd lehet eljön az idő, amikor a gazdasági elit képes lesz azt a termelékenységi színvonalat elérni, hogy a takkernéni is "jól éljen" (persze ezek idézőjeles dolgok, tapasztalatom alapján manapság a szegények pazarolnak a legtöbbet)

2016. jan. 14. 11:17
 52/74 A kérdező kommentje:
Na meg ez a másik... miért a minimálbéres a "meg lehet élni" alapja?
2016. jan. 14. 11:32
 53/74 anonim ***** válasza:
Értem, tehát aki kevesebbet keres mint te nyugodtan megdögölhet? Mégis mi legyen a meg lehet élni fizetésérték alapja ha nem az aki a legkevesebbet keresi?
2016. jan. 14. 11:50
 54/74 A kérdező kommentje:
csak az a baj, hogy ezen az elven meg senki nem fog dolgozni
2016. jan. 14. 12:15
 55/74 anonim ***** válasza:
Miért nem fog senki dolgozni ilyen alapon?
2016. jan. 14. 12:18
 56/74 A kérdező kommentje:
hogyha mindenkit a legkisebbet kereső szintjére akarsz leúzni
2016. jan. 14. 12:20
 57/74 anonim ***** válasza:
Mégis ki akar mindenkit a legkisebbet kereső szintjére lehúzni? Vagy számodra az élet csúcsa ha annyit keresel amiből már meg tudod venni az alapvető szükségleteket?
2016. jan. 14. 12:22
 58/74 A kérdező kommentje:

nézd meg nyugodtan hogy élnek Albániában meg hasonló helyeken még európán belül, utána mond hogy éhen lehet halni minimálbérből...

a minimálbéres örüljön hogy a gazdaságból ennyit is kap, nem viccből keres ennyit

2016. jan. 14. 12:25
 59/74 anonim ***** válasza:

[link]

Ja tényleg milyen hülyeségeket beszélek, a minimálbér elég mindenre, ja várjunk csak, mégse.

2016. jan. 14. 12:27
 60/74 A kérdező kommentje:

nem mondtam hogy elég mindenre megfagyni és éhen halni elég nehéz belőle

ott valami más is közrejátszott

ahhoz viszont még mindig nem sikerült hozzáfűznie semmit, hogy nem viccből minimálbéresek

alacsony képzettségűek, de nagyon

2016. jan. 14. 12:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!