Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintem magyarországon is...

Szerintem magyarországon is ideje lennne legalizálni a meleg házasságot mit gondoltok?

Figyelt kérdés
szerintem két nő is házasodhat illetve két férfi is (és nem a templomi esküvőre gondolok mert a keresztények már régen nem érdekelnek senkit hanem simán a polgári esküvőre gondolok) mi a véleményetek (csak kúltúráltan légyszives..már ha nem vagy egy állat..)
2015. jún. 29. 07:11
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
14%

Miért vágynak a melegek házasságra?

Tényleg nem értem. Egy olyan szertartásra ami semmivel több jogot lehetőséget nem ad számukra. Amely szertartás a vallásból ered, mikor minden vallás elítéli, némelyik még bünteti is az egyneműek párkapcsolatát.

Mivel ad többet egy számukra egy élettársi szerződésnél?

Valaki válaszolja meg légyszi!

2015. jún. 29. 13:07
 42/69 anonim ***** válasza:
Ezt komolyan kérded? Teljesen más jogai vannak egy házaspárnak mint az élettársoknak. Öröklés, haszonélvezet, stb. Hagyjuk már a vallást, ez jogi ügy.
2015. jún. 29. 13:20
 43/69 kovpet ***** válasza:

"Miért vágynak a melegek házasságra?"

Nem ez a kérdés. Én házas vagyok, de számomra ez csak egy papír, ha az asszony nem akarta volna, akkor nem mentem volna el az anyakönyvvezetőhöz.

Ja és semmilyen "szertartás" nem volt.

A kérdés az, hogy mi okból tiltjuk nekik ezt? Kinek ártanának ezzel? Van egyáltalán érv ellene?

Mert az "undorít, hogy az utcán smárolnak" nem érv, mert nem csak a házasok smárolhatnak az utcán. A "ne előttem csinálják" sem érv, mert egyrészt a házasság előtt is lehet szexelni, másrészt ha előtted csinálnák, az most is büntetendő lenne (hacsak nem mész be hozzájuk, hogy nézd).

A "család védelme" és az örökbefogadás sem érv, mert attól, hogy nem lehet azonos nemű párjuk, még nem lesznek egy boldog család egy ellenkező neművel, továbbá nem csak házaspár fogadhat örökbe gyereket.

Tehát?

2015. jún. 29. 13:23
 44/69 anonim ***** válasza:

"Miért vágynak a melegek házasságra?

Tényleg nem értem."

Miért vágynak az emberek rakott kelkáposztára? Ezt meg én nem értem. És mégsem tiltanám meg senkinek sem hogy egyen. Vagy hogy létezzen ilyen étel. Egyszerűen nem eszek. Mitöbb, ha valahol esznek odébbmegyek.

"Egy olyan szertartásra ami semmivel több jogot lehetőséget nem ad számukra. Amely szertartás a vallásból ered, mikor minden vallás elítéli, némelyik még bünteti is az egyneműek párkapcsolatát.

Mivel ad többet egy számukra egy élettársi szerződésnél?

Valaki válaszolja meg légyszi!"

Millió megegy dolgot csak a házastárs tehet meg. Mi (én is házas vagyok) így egy jogi intézmény vagyunk. A párunk halálos ágyán nekünk árulják el a halálos betegséget. Másnak nem. Élettársnak sem.

2015. jún. 29. 14:08
 45/69 anonim ***** válasza:
6%
Ha annyira az egyenjogúságról szólna ez a dolog, akkor ugyanolyan jogokat biztosítanának a bejegyzett élettársaknak. Csak éppen nem házasságnak hívnák, és messze nem váltana ki akkora felháborodást a normalitáspárti emberekben, mint a b_ziházasság engedélyezése. Nem véletlen, hogy a libsik a házassághoz ragaszkodnak, mert a legfőbb céljuk ezzel a bomlasztás, a normalitáspártiak provokálása.
2015. jún. 29. 14:13
 46/69 kovpet ***** válasza:
#45: Ha minden ugyan az lenne a kettő esetén, akkor miért hívnák máshogy? Szerintem a nagyja kiegyezne ezzel, de azért ott lenne a szálka, hogy "lám, mégis csak másodrendű polgár vagyok, mert más néven kapom ugyan azt".
2015. jún. 29. 14:22
 47/69 anonim ***** válasza:
6%
Azért, hogy ne űzzenek gúnyt a házasság intézményéből. Ezt még talán én is le tudnám nyelni.
2015. jún. 29. 14:23
 48/69 A kérdező kommentje:

mert Britney Spears 55 órás csak úgy buliból köttetett házassága az nem űz gúnyt a házasság intézményéből.. :D

ugyan már :)

2015. jún. 29. 14:26
 49/69 A kérdező kommentje:

törődjetek bele melegek mindig is voltak és lesznek és előbb utóbb itthon is legális lesz a meleg házasság ez az élet rendje..ezt hívják fejlődésnek és nem a melegek az emberiség ellenesek hanem azok akik mondvacsinált okoknál fogva akarják megtíltani alaptalanul másoknak hogy mit csináljanak.. akkor menjetek oda ahol diktatúra van ha annyira szeretitek hogy megmondják mit csináljatok

a kérdésem azért tettem fel mert kíváncsi voltam az emberek általános véleményére sajnos el is szomorodtam de de örültem is sok válaszadónak :)

2015. jún. 29. 14:29
 50/69 kovpet ***** válasza:

"ne űzzenek gúnyt a házasság intézményéből"

Azzal, hogy élnek vele? Pont nem gúnyt űznek, hanem támogatják.

Elég kifacsart ez a logika számomra amúgy is, egy "intézménnyel" szerintem nem is lehet gúnyt űzni :)

Vagy egy adás-vételi szerződéssel is lehet gúnyt űzni? Mert ugyan olyan polgárjogi szerződés mindkettő.

2015. jún. 29. 14:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!