Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintem magyarországon is...

Szerintem magyarországon is ideje lennne legalizálni a meleg házasságot mit gondoltok?

Figyelt kérdés
szerintem két nő is házasodhat illetve két férfi is (és nem a templomi esküvőre gondolok mert a keresztények már régen nem érdekelnek senkit hanem simán a polgári esküvőre gondolok) mi a véleményetek (csak kúltúráltan légyszives..már ha nem vagy egy állat..)
2015. jún. 29. 07:11
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
84%

Először definiálni kéne, hogy egyáltalán mi az a házasság (továbbra is csak a polgári házasságnál maradva). Ugyanis mindenkinek más, a "csak egy papír"-tól az "életem legboldogabb napja"-ig.

Egyáltalán több-e bármiben is, mint egy sima vagyonmegosztási és eltartási szerződés? Ha igen, miben? Ha nem, miért csinálunk belőle akkora felhajtást?

Először ezekre a kérdésekre kéne választ találni, mert a melegházasság mögötti viták legtöbbször nem a melegekről, hanem a házasság eltérő értelmezéséről szólnak.

2015. jún. 29. 09:35
 12/69 anonim ***** válasza:
30%

Ellenzem. A házasság egy férfinak és egy nőnek jogilag elismert és szabályozott életközössége. Célja a családalapítás.

Együttélésre inkább ott van az élettársi kapcsolat, ez szerintem még az egynemű pároknak is bőven elegendő lenne.

Mi többet adna nekik a házasság mint az élettársi kapcsolat?! Öröklés, vagyonközösség, stb. elérhető, mi más kell még?

https://www.youtube.com/watch?v=jKSZP69L0gQ&feature=player_d..

Hivatkozhatsz mindenféle jogokra, de a jogoknak is van jogalanya, és néhány esetben ez a nemeket is érinti.

Szerinted akkor házasságot köthetek egy kecskével, az autómmal, vagy a guminőmmel? Mindegyikre volt extrém példa már! :(

2015. jún. 29. 09:37
 13/69 anonim ***** válasza:
33%
Nem kellene.Finom voltam és tapintatos remélem.
2015. jún. 29. 09:39
 14/69 A kérdező kommentje:

embernek, emberrel joga van házasodni és senkinek sincs joga megszabni mit tehet a másik vagy te mit szólnál ha mások belszólnának hogy mit tehetsz az életeddel?

Kicsit gondoljunk már bele..

2015. jún. 29. 09:44
 15/69 anonim ***** válasza:
25%

"embernek, emberrel joga van házasodni" - EZ NEM ÍGY VAN!

[link]

A házasság egy vallásból a polgári életbe átkerült fogalom.

Ez két fél, egy férfi és egy nő között köttetik.

Mi lesz a következő? Jogot a férfiaknak a gyerekszülésre??

"mit szólnál ha mások beleszólnának hogy mit tehetsz az életeddel?" - nem mások, hanem a törvény és a REALITÁS szabja meg!

Szerinted mivel, mennyivel adna többet egy házasság egy meleg párnak, mint egy bejegyzett élettársi kapcsolat?

Kicsit gondolj már bele..

2015. jún. 29. 09:58
 16/69 A kérdező kommentje:

""embernek, emberrel joga van házasodni" - EZ NEM ÍGY VAN!"

huh már ez a mondat olyan durva volt hogy szinte már reagálni se tudok :OO de nembaj majd az az isten fog jól megbüntetni akiben hiszel :))

és mielőtt a bibliával példálóznál azt emberek írták több mint 2000 éve és nem az isten amúgy meg isten mindenkit szeret és majd ő eldönti hogy ki bűnös és ki nem meg ha jól emlékszem azt is mondta hogy "Ne ítélj hogy ne ítéltess" de amúgy nem vagyok keresztény

2015. jún. 29. 10:06
 17/69 anonim ***** válasza:
20%
Monty Python jelenetbe illik, hogy bárhol is legalizálják a b_zik házasságát. Egy normális világban ilyen agyrém nem történhetne meg. Mi lesz a következő, amit legalizálnak? Bigámia? Állattal házasodás?
2015. jún. 29. 10:11
 18/69 A kérdező kommentje:

szóval mindenki más hibás a világ hibás és te gondolod jól mi? :D vicces egy néhány ember :)

isten bocsásson meg érte de az ilyeneket mint ti főbe kéne lőni miattatok van gyűlölködés a világon..

2015. jún. 29. 10:17
 19/69 A kérdező kommentje:

na mindegy inkább nem is mondok semmit ez olyan hülyeség amit mondtok mint 50 éve amikor a "faji keveredés" mellett protestáltak akkor meg azt mondták hogy a kommunista zsidók műve meg istenellenes...:D

na mindegy majd 50 év múlva ez is olyan normális lesz mint bármi más mi meg őskövületek leszünk :)

2015. jún. 29. 10:21
 20/69 anonim ***** válasza:
72%

"isten bocsásson meg érte de az ilyeneket mint ti főbe kéne lőni miattatok van gyűlölködés a világon.."

Főbelőnél, de azért az olyanok gyűlölködnek, mint én :)

2015. jún. 29. 10:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!