Szerintem magyarországon is ideje lennne legalizálni a meleg házasságot mit gondoltok?
"A házasság célja a család, utódnemzés, gyerek."
Ez hol van így kijelentve? Egy csomó házaspárt ismerek, akiknek nincs gyerekük és valószínűleg már nem is lesz, akkor az ő házasságuk érvénytelen?
Mi az élet értelme? Mi a cél? Végeredményben a fajfenntartás.
A házasság, más néven családalapítás, tulajdonképpen egy szövetség az utódok felnevelésére.
"akiknek nincs gyerekük...az ő házasságuk érvénytelen" - NEM, én ilyet nem mondtam, írtam!
Ne keverd, én célt írtam, nem érvényességet!
A történelem során ezért alakult ki,...szerintem.
Rákerestem :)
Mózes I. könyve 1. rész
27.
Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.
28.
És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet
"A házasság célja a család, utódnemzés, gyerek."
Nem, az a szex célja (volt eredetileg). :)
A kérdésben a helyesírással, most már az írásjelekkel, nagy
betűkkel is problémád van.
Ne irkálj gyűlölködő üzeneteket, ha értelmes választ nem tudsz adni.
Nehéz kérdés... Elvitathatatlan minden ember joga a boldogsághoz és az egyenlő bánásmódhoz. Márpedig ha egy egy közösségben élő meleg pár nem kapja meg ugyanazokat a jogokat mint egy nő és egy férfi párosa, akkor ez az elv sérül.
DE
1. Egyértelmű, hogy sokakat ez zavar. Nagyon. Ezt illik figyelembe venni.
2. Az állam a családokat támogatja a születésszám miatt. Egy meleg pár egylőre képtelen utódnemzésre. Így aztán nem lenne joogos a támogatás sem (bár kétlem, hogy emiatt vágynának házasságra).
3. Most csak nők és férfiak házasodhatnak. Van, ahol melegek is. Van, ahol gyerekek is. van, ahol többen is házasodhatnak. Engedélyezhetjük a melegházasságot, de akkor konzekvensen engedélyezzük a többit is... avagy hol a határ?
Szóval szerintem a megoldás a polgári esküvő eltörlése. A vele járó jogokat csak vérségi alapon lehessen gyakorolni, illetve minenki oldja meg egyénileg ügyvédnél, ha be akar vonni mást is.
"Szóval szerintem a megoldás a polgári esküvő eltörlése."
Az megvan ugye, hogy jelenleg jogilag csak polgári esküvő létezik?
Megmondanád, hogy miért tetted fel a kérdést, ha képtelen vagy elfogadni sajátoddal ellentétes véleményeket? Ráadásul még az is oda írtad, hogy "mit gondoltok?".
Nem értem, hogy akkor minek kell itt provokálni, ha nem tudod elfogadni az ellentétes véleményeket.
#34 Igen, de... :)
...a házasság intézménye a vallásból származik.
Minden vallási, világi szokásnak törvénynek megvan az alapja, oka, még ha sok mára el is avult.
Szinte minden vallás tiltja a házasságon kívüli párkapcsolatot. Miért? Mert régen egy egyedülálló leányanya nem tudta felnevelni gyermekét (anyagi okok), ezért ehhez egy pár kellett.
Ezért alakult ki a házasság intézménye.
A szex csak az utódok létrehozásáért felelős, a felnevelésért már nem.
Elnézést ha nem voltam elég érthető; természetesen arra gondoltam, hogy az egyházi esküvőt nem kéne betiltani, és az egyházaknak joguk van összeadni valakiket vagy megtagadni azt tőlük a saját elveik szerint - ez nem az állam hatásköre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!