Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintem magyarországon is...

Szerintem magyarországon is ideje lennne legalizálni a meleg házasságot mit gondoltok?

Figyelt kérdés
szerintem két nő is házasodhat illetve két férfi is (és nem a templomi esküvőre gondolok mert a keresztények már régen nem érdekelnek senkit hanem simán a polgári esküvőre gondolok) mi a véleményetek (csak kúltúráltan légyszives..már ha nem vagy egy állat..)
2015. jún. 29. 07:11
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
91%

"A házasság célja a család, utódnemzés, gyerek."

Ez hol van így kijelentve? Egy csomó házaspárt ismerek, akiknek nincs gyerekük és valószínűleg már nem is lesz, akkor az ő házasságuk érvénytelen?

2015. jún. 29. 11:42
 32/69 anonim ***** válasza:
48%

Mi az élet értelme? Mi a cél? Végeredményben a fajfenntartás.

A házasság, más néven családalapítás, tulajdonképpen egy szövetség az utódok felnevelésére.

"akiknek nincs gyerekük...az ő házasságuk érvénytelen" - NEM, én ilyet nem mondtam, írtam!

Ne keverd, én célt írtam, nem érvényességet!

A történelem során ezért alakult ki,...szerintem.

Rákerestem :)

Mózes I. könyve 1. rész

27.

Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.

28.

És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet

2015. jún. 29. 12:01
 33/69 A kérdező kommentje:
köszönöm az válaszokat :))
2015. jún. 29. 12:13
 34/69 kovpet ***** válasza:

"A házasság célja a család, utódnemzés, gyerek."

Nem, az a szex célja (volt eredetileg). :)

2015. jún. 29. 12:41
 35/69 anonim ***** válasza:

A kérdésben a helyesírással, most már az írásjelekkel, nagy

betűkkel is problémád van.

Ne irkálj gyűlölködő üzeneteket, ha értelmes választ nem tudsz adni.

2015. jún. 29. 12:41
 36/69 anonim ***** válasza:

Nehéz kérdés... Elvitathatatlan minden ember joga a boldogsághoz és az egyenlő bánásmódhoz. Márpedig ha egy egy közösségben élő meleg pár nem kapja meg ugyanazokat a jogokat mint egy nő és egy férfi párosa, akkor ez az elv sérül.

DE

1. Egyértelmű, hogy sokakat ez zavar. Nagyon. Ezt illik figyelembe venni.

2. Az állam a családokat támogatja a születésszám miatt. Egy meleg pár egylőre képtelen utódnemzésre. Így aztán nem lenne joogos a támogatás sem (bár kétlem, hogy emiatt vágynának házasságra).

3. Most csak nők és férfiak házasodhatnak. Van, ahol melegek is. Van, ahol gyerekek is. van, ahol többen is házasodhatnak. Engedélyezhetjük a melegházasságot, de akkor konzekvensen engedélyezzük a többit is... avagy hol a határ?

Szóval szerintem a megoldás a polgári esküvő eltörlése. A vele járó jogokat csak vérségi alapon lehessen gyakorolni, illetve minenki oldja meg egyénileg ügyvédnél, ha be akar vonni mást is.

2015. jún. 29. 12:42
 37/69 kovpet ***** válasza:

"Szóval szerintem a megoldás a polgári esküvő eltörlése."

Az megvan ugye, hogy jelenleg jogilag csak polgári esküvő létezik?

2015. jún. 29. 12:49
 38/69 anonim ***** válasza:

Megmondanád, hogy miért tetted fel a kérdést, ha képtelen vagy elfogadni sajátoddal ellentétes véleményeket? Ráadásul még az is oda írtad, hogy "mit gondoltok?".

Nem értem, hogy akkor minek kell itt provokálni, ha nem tudod elfogadni az ellentétes véleményeket.

2015. jún. 29. 12:49
 39/69 anonim ***** válasza:

#34 Igen, de... :)

...a házasság intézménye a vallásból származik.

Minden vallási, világi szokásnak törvénynek megvan az alapja, oka, még ha sok mára el is avult.

Szinte minden vallás tiltja a házasságon kívüli párkapcsolatot. Miért? Mert régen egy egyedülálló leányanya nem tudta felnevelni gyermekét (anyagi okok), ezért ehhez egy pár kellett.

Ezért alakult ki a házasság intézménye.

A szex csak az utódok létrehozásáért felelős, a felnevelésért már nem.

2015. jún. 29. 12:54
 40/69 anonim ***** válasza:

Elnézést ha nem voltam elég érthető; természetesen arra gondoltam, hogy az egyházi esküvőt nem kéne betiltani, és az egyházaknak joguk van összeadni valakiket vagy megtagadni azt tőlük a saját elveik szerint - ez nem az állam hatásköre.

2015. jún. 29. 12:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!