Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintem magyarországon is...

Szerintem magyarországon is ideje lennne legalizálni a meleg házasságot mit gondoltok?

Figyelt kérdés
szerintem két nő is házasodhat illetve két férfi is (és nem a templomi esküvőre gondolok mert a keresztények már régen nem érdekelnek senkit hanem simán a polgári esküvőre gondolok) mi a véleményetek (csak kúltúráltan légyszives..már ha nem vagy egy állat..)
2015. jún. 29. 07:11
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
39%

Te kérted: "csak kúltúráltan légyszives.." erre te átkozódsz?!

Nem ítéltelek el, véleményt és érveket írtam, de úgy látszik, azt a véleményt ami nem egyezik a tiéddel, azt támadásnak veszed.

"""embernek, emberrel joga van házasodni" - EZ NEM ÍGY VAN!"

huh már ez a mondat olyan durva volt hogy szinte már reagálni se tudok"

A jog nem minden embernek adja meg a jogot, életkorhoz és ez esetben nemhez köti.

- ezek tények, nincs rá ellenérved, az a baj!

Nem válaszoltál a kérdésre!

Szerinted mivel, mennyivel adna többet egy házasság egy meleg párnak, mint egy bejegyzett élettársi kapcsolat?

(tényleg érdekelne az értelmes válasz)

2015. jún. 29. 10:29
 22/69 A kérdező kommentje:
hát na...:D a cél szentesíti az eszközt már én se tudok mint mondani :)
2015. jún. 29. 10:30
 23/69 A kérdező kommentje:

komolyan ellenérv kell egy ilyen dologra? :OO

hát ha annyira buta vagy hogy magadtól nem tudod...

jól van tessék

Minden ember egyenlőnek született senki nem szenvedhet hátrányt a származása bőrszíne szexuális orentáltsága vagyoni helyzete miatt mindenkinek joga van a teljes élethez a törvény előtt mindenkinek egyenlő és joga van dönteni a saját életéről illetve hogy azzal mit kezd ha szerinted az nem így van akkor ott nagyon nagy gondok vannak..

2015. jún. 29. 10:32
 24/69 A kérdező kommentje:

pl. annyival hogy ugyanannyit ér az ország szemében mint bárki más ez nem elég?

mit szólnál ha holnap megszabnák hogy te nem házasodhatsz vagy ha házas vagy érvénytelenítenék mert mondjuk barna a hajad és csak a szőkék házasodhatnak de befestheted a hajad szőkére és eljátszhatod hogy szőke vagy.. de ha nem akkor meg ott a bejegyzett élettársi kapcsolat az is pont olyan

miért fáj neked annyira a meleg házasság (akkro te is válaszolj légyszíves)

2015. jún. 29. 10:35
 25/69 anonim ***** válasza:
61%

Na, nézzük sorjában. Ha engedélyezzük a homoszexuálisok házasságát, akkor:

- a fizetésem se nem csökken, se nem nő

- az ÁFA se nem csökken, se nem nő

- az egészségügy állapota nem lesz tőle se rosszabb, se jobb

- a minimálbér nem lesz se több, se kevesebb

- Séf fiú ugyanúgy trollkodni fog

- pappkának ugyanúgy nem lesz barátnője

Szóval igazából se előnye, se hátránya nincs, de a homoszexuálisok ennyire akarják, rendben, támogatom, csak ne sírjanak már egész nap, mint egy fürdős k**va!

2015. jún. 29. 10:44
 26/69 anonim ***** válasza:
35%

Ostoba és arrogáns vagy!

"Minden ember egyenlőnek született senki nem szenvedhet hátrányt" -ez NEM VÁLASZ a kérdésemre!

Minden joga megvan a melegeknek is.

Neked is jogod van elvenni egy nőt (ha férfi vagy), vagy férjhez menni (ha nő vagy).

A jog nem ismer több kategóriát, nincs olyan jogalany, hogy meleg, pláne nem több, más jogokkal.

A házasság célja a család, utódnemzés, gyerek.

Egy meleg pár erre nem képes, ezért értelmetlen számukra a házasság.

/a szőke példád értelmetlen!/

Még egyszer megkérdem: mivel adna többet nekik a házasság, mint az élettársi kapcsolat??

2015. jún. 29. 11:16
 27/69 A kérdező kommentje:

nem vagyok arrogáns és dehogy is nem ez egy válasz volt

az hogy beszűkült vagy és nem fogadod el mert igazam van arról nem tehetek

most hallom először hogy a házasság célja az utódnemzés meg a gyerek.. eddig azt hittem a szerelem megpecsételése a jog pedig olyan amilyenné az emberek teszik mivel az emberek alkották és nincs semmi sem kőbe vésve a fizikai törvényein kívül

és akkor mi van azokkal akik házasság nélkül élnek együtt boldogan mert ők úgy döntöttek vagy akik házasok de még sincs gyerekük mert nem akarnak/akartak

miért nevezel arrogánsnak? mert ember baráti szeretetből támogatom a társaim példát vehetnél inkább 25-ösről vagy azokról akik nem szeretik a melegeket de nem is foglalkoznak velük

2015. jún. 29. 11:29
 28/69 A kérdező kommentje:
és miért vagyok ostoba? mert nem köpöm le őket és tiprom sárba azt amit akarnak? :O amúgy meg nem tudom ki sérteget kit..csak mert nem egyezik a véleménye a másikéval
2015. jún. 29. 11:30
 29/69 Gyémántlány ***** válasza:
65%

Egyszer biztosan. Most még viszont korai lenne.

Ez a társadalom nem áll készen egy ilyen törvényre, gondolj bele, akik ma melegek, még nem vállalhatják fel a munkahelyükön, az iskolájukban, sokaknak még otthon is problémákat jelent a "coming out". Még ha be is vezetnék, még ha lehetséges is lenne, nem sokan vállalkoznának rá, hogy bevállalják a házastársi kapcsolatot homoszexuálisként.

Igény lenne rá, és remek ötlet egyébként, de egyszerűen a mentalitásunk, és az USA-hoz képest való elmaradottságunk miatt még egyáltalán nincs itt az ideje.

Majd 30-40 év múlva, ha nem több. De addig még mindkettő fél (melegek és melegeket elítélő heterók) hozzáállásán van mit csiszolni.

2015. jún. 29. 11:34
 30/69 A kérdező kommentje:
igazad van végülis :)
2015. jún. 29. 11:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!