Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy Vona Gábor kijelentette, hogy aki radikális nézetek miatt szavazott a Jobbikra, az inkább keressen másik pártot, mert a Jobbik nem radikális?

Figyelt kérdés
Azt mondta, hogy a Jobbik programjában eddig sem volt radikális törvény javaslat, és ezután sem lesz, szóval aki erre számít az rossz pártot támogat..
2015. ápr. 14. 18:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/111 anonim ***** válasza:
88%

21:27

Tudom, h vannak javaslataik, munkámból adódóan is egész nap híreket olvasok.

Ezek itt mind csip-csup módosítók. (Nem véletlen, h még a jobbik.hu-n sem dicsekszenek velük.)

Érdemi javaslatot mondtam, ill. az állítólag "fantasztikus" programjukról kérdeztem, h mennyit sikerült belőle kidolgozni törvényjavaslattá.

Illetve burkoltan arra lettem volna kíváncsi, h tudod-e miért vagy úgy oda a Jobbikért? Racionális okokból, vagy szimplán érzelmi-hitbeli meggyőződésből. Ha előbbi, akkor tudtál volna válaszolni a kérdéseimre (már amelyiket nem ignoráltad).

2015. ápr. 14. 21:36
 52/111 A kérdező kommentje:

ma 21:36

ahha én meg a munkámból kifolyólag belelátok a politikába is mindent tudok róla :D jaja bármit lehet írni..

viszont még mindig nem kaptam rasszista törvény javaslatot a Jobbiktól.. Talán nincsen? XD

nem vagyok odáig a Jobbiktól, csak fáj az emberek hülyesége, hogy minden hülyeséget bevesznek..

most meg önmagadnak mondasz ellent, az előbb még azt mondtad, hogy nincs törvény javaslatuk, most meg már azt, hogy sok van, csak "tesztelsz" engem.. jó duma öcsém.. csak picit sötétnek tűnsz.. egyre sötétebbnek XD

2015. ápr. 14. 21:41
 53/111 anonim ***** válasza:
91%
Lavíroznak. Régebben "radikális, de nem szélsőséges" volt a jelszó, most (már 2009 óta, hogy az őszödi kedélyek lecsillapodtak) úton vannak az öltönyös, Európéer Fidesz 2.0 felé. Nem csodálkoznék, ha a 2018-as választás előtt Vona együtt szerepelne Pákóval vagy Győzikével valami könnyed, táncoszenés műsorban.
2015. ápr. 14. 21:44
 54/111 anonim ***** válasza:
88%

21:41

A személyeskedést hagyjuk, mert szánalmas.

"viszont még mindig nem kaptam rasszista törvény javaslatot a Jobbiktól"

Senki sem mondta, h vannak rasszista tv.javaslataik, csak te állítottad, h akkor lesz valaki rasszista, ha ilyen tv.javaslatot nyújt be. Ezzel a logikával senki sem rasszista Magyarországon.

Próbáltuk többen is megmagyarázni neked, h az ember a megnyilvánulásaitól lesz rasszista, de nem érted. Ezen nem is csodálkozok, hiszen magának a fogalomnak a jelentését sem érted.

"az előbb még azt mondtad, hogy nincs törvény javaslatuk"

Nem ezt mondtam. Nyugodtan nézd vissza.

...

Részemről itt le is zártam ezt a vitát, mert kicsit egyoldalú. Ha szerinted a Jobbikban nincsenek rasszisták, akkor egyszerűen ostoba vagy.

2015. ápr. 14. 21:52
 55/111 anonim ***** válasza:
83%
Csak a Fidesz képes kiállni az elvei mellett, ezt pedig azzal hálálja meg a birka nép, hogy olyanokra szavaz, mint a köpönyegforgató szélsőjobb, és a bukott baloldal. Nem érdemeljük meg azt a legtöbben, amit a kormánynak köszönhetünk.
2015. ápr. 14. 23:19
 56/111 anonim ***** válasza:
5%
Csak úgy lenne egy kérdésem. Ha az az állítólagos Jobbikos cigányok elleni erőszakról fantáziál, akkor mi a helyzet azokkal a cigányokkal, akik átültetik ezt a gyakorlatba, a magyarok kárára? Csak azért kérdezem, mert nem nagyon hallok cigányverésekről, csak magyarverésről, itt Magyarországon. Remélem jön pár értelmes hozzászólás a "demokraták" felől. Persze folyton csalódom.
2015. ápr. 14. 23:44
 57/111 anonim ***** válasza:
90%
Tessék a demokratikus válasz. A magyarverések ellentéte a magyar nem megverése, nem pediv a cigányverés. A demokratáknak az előbbi a cél a jobbikosoknak az utóbbi.
2015. ápr. 15. 00:05
 58/111 A kérdező kommentje:

"Senki sem mondta, h vannak rasszista tv.javaslataik, csak te állítottad, h akkor lesz valaki rasszista, ha ilyen tv.javaslatot nyújt be. Ezzel a logikával senki sem rasszista Magyarországon. "

most pártokról van szó.. -.-

miért lenne egy párt rasszista, akinek nincsenek rasszista törekvései? -.- igazából leszarom, hogy a tagjai milyen vallásúak, mit gondolnak a világról, amíg oylan törekvései vannak, amik nekem tetszenek..

2015. ápr. 15. 00:55
 59/111 TamásTóth ***** válasza:
100%

Az a különbség a szerinted "demokrata" között és a "jobbikos" között, hogy míg az egyik erőszakkal szeretné megoldani a "cigány" kérdést a másik békésen.

Persze, ha mutatsz nekem olyan javaslatot a jobbiktól, ami a cigányság felzárkoztatása érdekében van, akkor azt szivesen elolvasom.

Meglehet oldani a problémát 1 maximum 2 generáción belül, ha tesznek érte a felek. Itt van egy 129-oldalas PHD az adott kérdésről. Illetve itt a "Maláj" problémához hasonlítják a "cigány" problémát és bemutatja a PHD, hogy Szingapúrban nagyon hasonló körülmények votlak a malájokkal, mint itt most a cigányokkal. Azt is kifejti a dolgozat, hogy hogyan is oldották meg a "maláj" kérdést 1 generáció alatt. (Nem erőszakkal)

[link]

Persze nem gondolnám, hogy bárki innen elolvasná ezt a 129 oldalt, csak gondoltam mutatok egy megoldási lehetőséget a "cigány" kérdésre Ami nem az, hogy megfenyítjük öket.

Félreértés ne essék nem gondolom, hogy a jobbik ezt tenné, de megoldási javaslata sincsen a cigány kérdésre. És bizonyos megnyilvánulásokból érezhető, hogy nem a PHD-ben vázolt megoldás felé tendálnak.

Mégegyszer: Egy liberális/demokrata nem gondolja, hogy nincsen probléma a cigányokkal, csak úgy gondolja, hogy a megoldás békés keretek között kell történjen.

Soha nem az aggressziónak kéne lennie a megoldásnak semmilyen kérdésnek.

2015. ápr. 15. 09:50
 60/111 anonim ***** válasza:
50%

A szingapúri modellnek éppen, hogy az egész társadalom fejlesztése a lényege. Ha megnézed a grafikonokat az oktatás témakörében a dolgozatban, akkor láthatod, hogy minden népcsoport pocsékul szerepelt az oktatás fejlesztése előtt.

Egyenlőre szerintem azt sem tudja egyik párt sem eldönteni, hogy kit kihez akar közelebb vinni. A jelenlegi kormánynál is azt látni, hogy a kissebség gyerekvállalási és továbbtanulási hajlandóságát szeretné a magyarokra kiterjeszteni.

Az integrációnak szerintem két útja van:

- 1. Erőteljesen gyengítve a roma kultúrát és társadalmi szokásaikat valamilyen módon megpróbáljuk őket magyarhoz hasonló kultúrájúvá tenni.

- 2. Csak a problémás elemeket kivenni/ a közbiztonságra veszélyes figurák büntetése és a felzárkóztató/ őket pozitívan diszkrimináló programok megszüntetése ezzel a magyar és a roma társadalom közötti feszültségek enyhítése és a békés egymás mellett élés. (A jobbik ezt akarja)

Mindkét eset mellett kellene az oktatás finanszírozásának javítása, mivel abban a kategóriában együtt zuhan a teljesítménye, mind a magyar mind a roma diákoknak.

2015. ápr. 15. 10:29
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!