Vannak itt ateista jobbikosok?
A kereszténység egyáltalán nem központi téma a jobbikban, a keresztényi értékek pedig szimplán emberi értékek is.
Rengeteg jobbik szimpatizánst ismerek és egyik sem hívő.
2015. ápr. 13. 13:56
Én, mondjuk úgy, hogy szkeptikus keresztény vagyok.
A keresztény kultúrát preferálom, nagypéntek, nagyszombat böjtöl a család....stb
Viszont, templomba nem járok, nem is fogok.Kivéve, ha temetés vagy esküvő van.
Az egyházakat nem szeretem.
2015. ápr. 13. 13:57
3/20 A kérdező kommentje:
Azért ott a kereszény és egyházi vonal. A programjukban is ott van, hogy támogatást kapnának a történelmi egyházak. Sok nézetük a keresztényesdiből fakad, meg a konzervativizmusuk is. Pl. hogy nem lehet melegházasság, a család fontossága, meg Mária országa, Jézus tanításai, stb. Én meg élből rossznak tartom, ha a vallásnak bármi köze lehet a politikához. Nálam a vallás magánügy.
Azért ott a kereszény és egyházi vonal. A programjukban is ott van, hogy támogatást kapnának a történelmi egyházak. Sok nézetük a keresztényesdiből fakad, meg a konzervativizmusuk is. Pl. hogy nem lehet melegházasság, a család fontossága, meg Mária országa, Jézus tanításai, stb. Én meg élből rossznak tartom, ha a vallásnak bármi köze lehet a politikához. Nálam a vallás magánügy.
2015. ápr. 13. 14:11
5/20 A kérdező kommentje:
Most leírtad ugyanazt mint én .. ? :D
Ateista vagyok, és Jobbikos. Az egyik közvélemény felmérés szerint a Jobbik szavazói között a legtöbb az ateista.
Bár egyházellenes és vallásellenes vagyok, a hagyományokat tisztelem, közöttük a keresztény hagyományokat is: karácsony, húsvét. Legfeljebb én nem Jézus születése miatt tartom a karácsonyt (hanem ajándékozás, angyal, stb.), és nem Jézus halála miatt ünneplem a húsvétot (hanem piros tojás és locsolkodás).
2015. ápr. 13. 14:20
2015. ápr. 13. 14:23
"keresztény hagyományokat is: karácsony, húsvét"
Még jó, hogy ezek nem keresztény hagyományok, hanem pogány dolgok.
2015. ápr. 13. 14:24
2015. ápr. 13. 14:43
Nekem igazából csak egyházellenes jobbikos ismerőseim vannak. Az osztályomban mindösszesen egyetlen vallásos srác van, ő pedig a Fidesszel szimpatizál.
2015. ápr. 13. 16:31
Kapcsolódó kérdések: