Vannak ateista Jobbikosok?
van persze
mindenféle ember
ugyanúgy mint fideszben és mszpben
Szerintem ez a kérdező is többek közt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__418..
Jobbikosként mondhatom hogy félig ateista vagyok. Csak azért félig mert az ahogyan Biblia írja le Istent azt úgy nehezen tudom elképzelni. Azt hogy Isten itt van körülöttünk és esetenként be is avatkozik a földi életbe azt nehezen tudom elképzelni. Persze nem is zárom ki teljesen a lehetőségét.
Viszont elképzelhetőnek tartom azt hogy létezhet egy olyan dolog, nevezzük akár Istennek vagy bárminek ami létrehozta a világegyetemet, bár az is elképzelhető hogy ez a sok sok galaxis ami egyre gyorsabban távolodik egy bizonyos ponttól nem élő/tudatos cselekmény következtében jött létre. Jobban szeretem a tudományos megközelítést, de a hit nem hátrány, sőt sokszor segít az embereken.
Nnnaa most egyrészt van a politika, másrészt meg van a vallás! Egyik egy világi dolog, a másik egy egyházi! Hogy ezt a kettőt hogy nem lehet különválasztani, és hogy a kettőnek mi köze egymáshoz, és hogy egyáltalán hogy szabad engednie akár a politikusoknak akár az egyháznak, hogy köze legyen egymáshoz, azt egyáltalán nem értem!
A Hitlerék is nagyon vallásosak voltak. Az, hogy amit ők tettek, az hogyan egyeztethető össze a kereszténységgel, azt nem tudom kifejtették-e annak idején...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!