Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Tisztelt Jobbikosok! Melyik...

Tisztelt Jobbikosok! Melyik állampolgár szimpatikusabb Nektek?

Figyelt kérdés

1:

Magyarországon, magyar ember elveszíti a munkahelyét, majd támad egy ötlete: Megspórolt pénzébol nyit egy boltot, ami 100% magyar terméket, magyaroknak, magyar munkaero felhasználásával elad és milliárdos lesz ügyeskedés nélkül.

2:

Magyarországon, magyar ember elveszíti a munkahelyét, majd otthon marad, feléli a megtakarított pénzét, sajnáltatja magát, elmondja, hogy a kapitalizmus meg a gonosz liberalizmus kihasználja és mennyire esélytelen a helyzete itthon.

2013. márc. 11. 14:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Természetesen az első. De erre ma esélye sincs, mert ma Magyarországon csak trükközgetéssel lehet előre jutni. Ez sajnos tény, az állam annyi adót elszed, hogy ha mindent befizetsz, akkor nullán vagy, vagy mínuszban; vagy versenyképtelen leszel, de akkor meg kevesen veszik a termékedet, és azért vagy nullán. Ezen kéne változtatni, hogy az első típusú mentalitás uralkodhasson el, ne a második. Ezért kell megteremteni egy olyan környezetet, ahol jó vállalkozni, és ahol becsületes munkával előre lehet jutni. És nem csak trükközéssel, mutyizással, mások lehúzásával.
2013. márc. 11. 15:02
 2/15 anonim ***** válasza:
84%

Az első opció , természetesen.

A liberalizmussal az a baj hogy nem arra használják amire fel lett találva.

2013. márc. 11. 15:07
 3/15 anonim ***** válasza:
86%
Az első. Amúgy kíváncsi vagyok kérdező, hogy te eddig hány milliárdot szedtél össze eddig...
2013. márc. 11. 15:10
 4/15 A kérdező kommentje:
3: Sajnos még semennyi milliárdot. Miért kérdezed?
2013. márc. 11. 15:17
 5/15 anonim ***** válasza:
95%

Nem vagyok Tisztelt Jobbikos, de utólagos engedelmeddel válaszolnék.

A mesékből sajnos már kinőttem, ezért nem nagyon tudok szimpatizálni Piroskával, Shrekkel, a Szőke Herceggel és az ügyeskedés nélkül, magyar termékekből meggazdagodó milliárdossal sem. Ugyanakkor a lázadó tinédzser szintjén álló, magának esélytelen helyzetet teremtő, kolbászkerítésre vágyó munkanélküli sem a kedvenc Hősöm.

Még teljesen nem látom át mit akartál kihozni ebből a Megtestesült Sikeres Jó VS. Reális Rossz párbajból, de elég provokátor kérdésnek tartom. Szép is volna ha mindenki milliárdos lehetne...

2013. márc. 11. 15:19
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem provokálás a célom és nem a gazdag-szegény =? jó-rossz kontraszt állítása.

Az volt a célom, hogy felmérjem, hogy egy pártnak, ami a toke és a pénz gonoszságát hírdeti és minden kommunikációs lehetoségben sajnáltatja a népet, a szimpatizánsai vajon egyetértenek-e ezzel.

Eddig úgy néz ki, hogy nem.

Kellemeset csalódtam a jobbikosokban. (nem a Jobbikban)

2013. márc. 11. 15:25
 7/15 anonim ***** válasza:
95%

Én az első vagyok, bár nem boltot hanem asztalosműhelyt nyitottam, milliárdos ugyan nem lettem, de még élek. :)

A válaszom az első a szimpatikusabb.

2013. márc. 11. 15:34
 8/15 anonim ***** válasza:
77%
De, ez teljesen provokáció. Szerinted mégis ki az, aki az egyest választja? A tőkével meg a pénzzel pedig semmi baj nincs, kedves kérdező. A probléma ott van, hogy a tisztességes, munkában verejtékező embernek itt nem jut belőle semmi, itt 300-400 eurós havi fizetése van annak az embernek, akinek Belgiumban vagy Németországban 2000-2500 eurós.
2013. márc. 11. 16:07
 9/15 Pro Patria ***** válasza:
100%

"Megspórolt pénzébol"

- Már itt elcsúszik a valóságtól, ugyanis nagyon kicsi az a réteg, amelyik megengedheti magának, hogy félretegyen. A legtöbbeknek éppen ki van számolva, hogy az utolsó napra még maradjon miből párizsit venni.

"nyit egy boltot, ami 100% magyar terméket, magyaroknak, magyar munkaero felhasználásával"

- Amit bedarálnak a sokkal olcsóbban forgalmazó multik. Ezért kell kiemelten védeni a magyar termékeket a külföldi importtal szemben, és a kis- és középvállalkozásokat.

"elad és milliárdos lesz ügyeskedés nélkül."

- Ne legyenek illúzióid. Aki milliárdokra tesz szert, a legritkább esetben szerzi azt érdemből, például egy világot megváltó találmánnyal vagy szabadalommal. Akik meggazdagodnak, rendeltetésszerűen másokon való átgázolással érik azt el. Mert eltapossák a gyengébbet, mert lecsapnak a lehetőségekre, akár a konkurencia kiütésével is, mert másokat dolgoztatnak, és ők fölözik le a hasznot, mert nem riadnak vissza semmitől, amit egy normál erkölcs nem enged meg: éhbérért dolgoztatnak, adót csalnak, ha kell, ezreket leépítenek, hideg pénzügyi számok miatt, bedarálják a kisebb vállalkozásokat, felvásárolják, kiszorítják azokat a piacról, magukat bővítve. Csak így lehet előre jutni, másokon keresztül. Ha meggazdagodsz, mindig másokból teszed meg, másoknak jut kevesebb azzal, hogy neked több. Fehér holló az olyan, aki nem ezt az utat járja be. Hinni szeretnék az emberi jóságban, és abban, hogy a cégvezetők nincsenek tudatában annak, milyen 8-12 óráztatni a dolgozókat, 110-120 ezer forintos fizetésekből kijönni, hogy tényleg elhiszik, hogy jót tesznek, hiszen "munkát adnak", és egyébként is milyen sok pénz "folyik el" a cég pénzéből a bérezésekre. Ha megtapasztalnák, meglátnák azt a világot, talán lemondanának a 250 ezer forintos karórájukról. De ezt csak akkor fogom elhinni, ha látni is fogom jelét.

2013. márc. 12. 00:59
 10/15 Pro Patria ***** válasza:
Egyébként ugyanaz vagy, aki a poétikus élménnyel is megajándékozta a gyakorikérdések közösségét?:)
2013. márc. 12. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!