Vannak itt ateista jobbikosok?
Jelen.
Én speciel figyelmen kívül hagyom. Ők abban hisznek amiben akarnak, én meg abban nem, amiben nem akarok.
Ha pedig kormányra kerülnek és beigazolódik az emberek, azon félelme, hogy bevezetik a kötelező hittant, meg mit tudom én mit, akkor... IV Henrik francia királynak van egy mondása: "Párizs megér egy misét".
Így vagyok ezzel én is. Ha rendbe tudják hozni az országot, akkor örömmel beülök hetente arra a misére, ha ez az ára.
Nem vagyok ateista, viszont az összes vallást és egyházat elutasítom, mert undorító marketing fogással pénzt csalnak ki az emberekből, illetve az összes, még a katolikus szertartások is mind-mind szekták, egy nem létező valamihez imádkozván, közben meg a pap a kezét dörzsöli, hogy mennyi pénzt fog majd kapni megint.
Mellette Jobbikos vagyok teljes mellszélességben.
Nem érdekel, hogy a Jobbik mennyire van oda az egyházért, szerinted mi lenne ha jönne azzal, hogy ateisták a Jobbikosok? Az emberek 90 akárhány százaléka hívő. Kb a föld alá süllyedne a párt.
Szóval együtt tudok élni vele, nem emiatt forgolódok esténként az ágyamban.
Kérdező: "Én meg élből rossznak tartom, ha a vallásnak bármi köze lehet a politikához. Nálam a vallás magánügy." - ez nagyon nagyon nagy butaság, nem véletlenül nyomatja orrba-szájba a média! A vallás magánügy: ha magánszemély vagy. De ha közhatalmat gyakorló közszereplő vagy, akkor emberek millióira kihatással lesz a világnézeted és értékítéleted, amikor döntést hozol!!!
VILÁGNÉZETI SEMLEGESSÉG NEM LÉTEZIK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!