A magyarok miért utálják a hazájukat?
Én nem a hazámat utálom, hanem azokat az embereket, akik szerint csak olyan lehet a haza pirosfehérdőzre mázolva, őstulok keleti módon, mint ők a szakmunkásképzőjükkel megmondják.
Intoleráns, ostoba, beszükült hazát képzelnek el ezek a jobberek.
"# 21: Mérnökként külföldön sokkal, de sokkal jobban élnél, mint itthon... és itt nem a pénzről van csak szó, közel sem. Egyébként én is mérnök vagyok, mégsem úszok a sékelekben... Persze ez is nyilván az én hibám. "
Még erre: utánaérdeklődtem, utánamentem, hiszen a pénz fontos, és körbejártam a témát elég alaposan. Nekem a Bosch-tól nem éri meg elmennem külföldre. Ausztria vonzó volt, közel van, többet keresnék, 1-2 éven belül biztosan ét is vennének, van német nyelvvizsgám is, de a különbözetet kb. elutaznám. Minek szopassam magam?
Mondom még egyszer: nem csak a politikus tudja megkeresni a nettó fél misit itthon, hanem a műszakiak közül is sokan. Nem ördögtől való gondolat :)
És teljességgel megértem, ha valakinek ez fáj, de akkor kérem, hjará... tessék utánunk csinálni. Irány a BME pl.
39%-os, te annyira vagy mérnök mint én Bill Gates.
A kérdés pedig alapjáraton hülyeség. Olyan állítást tartalmat ami nem igaz. A legtöbb ember aki elmegy az nem utálja a hazáját, sem akik itt laknak, egyszerűen csak elegük van abból, hogy az egyik napról a másikra kell élni.
Erről függetlenül a magyar társadalom megérdemli a sorsát, rengeteg lehetőség lett volna változtatni.
Egyedül a fiatal generációnak van joga hőbörögni, az idősebb generációknak akik ilyenné alakították a jelent azoknak nincs.
# 43
Alapvetően rosszul látod a helyzetet. Külföldön nem ennyire papírcentrikusak a munkáltatók.Persze a mérnököktől elvárják az egyetemi,főiskolai végzettséget. Az,hogy mindenhez papírt kérnek,ez csak Magyarországon divat.
Az ismerősöm kiváló angol nyelvtudással,semmilyen végzettséggel indult útnak Angliába,és kapóra jött neki egy szállodalánc recepciósokat kereső munkája. Őt is felvették,mivel látták rajta,hogy ért a vendégek nyelvén. Nem volt neki turizmus-vendéglátásból sem diplomája,sem semmilyen papírja,egyszerű érettségizett srácról van szó. Már kinnt van 3 éve,havi 600-ezres fizetéssel. Igaz,sokszor kell 12 órázni,de legalább megfizetik. Aztán nemsokára feljebb léphet a ranglétrán. És akkor telítve van a turizmus? ez csak mese... semmi sincs telítve,ha valaki ért valamihez,és felfigyelnek rá,annak lesz munkája,legyen szó bármilyen területről. Pár éve aműszerészek nem kellettek Magyarországon akutyának se. Most ismét kapkodnak értük,egyszerű szakmai papírral is. Ennyit erről.
"Építész"
Még ennek is inkább örülhetsz. Még mindig jobb helyzetben vagy, mint pl. a frissvégzős építőmérnökök. Nálam 7 évvel fiatalabb utcaszomszédom végzett tavalyelőtt a Debrecenin BSC mélyépítőként/MSC létesítménymérnökként, az azóta eltelt két évben megkínálták egy minimálbéres kirendelt építési ellenőri munkával a munkaügyi központból, meg Pestre fel tudta volna venni pályakezdőként egy cég 130 bruttóval. BRUTTÓVAL.
Szóval megint csak igaz az a ténymegállapítás, hogy okosan kell megválasztani, milyen mérnöki diszciplínát csinálsz meg. Mehettél volna gépészmérnöknek te is. Ha el bírtál végezni egy építészmérnökit, a mechán jó eséllyel átmentél volna, amellé meg már csak a másfajta szemlélet, meg picit bonyolultabb matek kellett volna.
"de 20 év múlva majd sírsz, hogy nincs nyugdíjad, köcsög."
Az okos ember nem az államra bízza a nyugdíját egy országban sem, tapló.
39%
Itt egy tanulmány arról, hogy az emberek nagyon kis hányadából lehet csak programozó és szerintem nyugodtan kijelenthetjük, ezt a mérnökökről is.
A továbbiakban ennek a tudatában verd a nyálad arra, hogy mindenki menjen informatikusnak vagy műszaki mérnöknek.
1. Kezdjük ott hogy mi a haza? Egy ország amit dilettánsok irányítanak, és minenki utál mndenkit?
2. Most hagy ne kelljen már hálálkodnom azért, mert ide születtem, nem én választottam.
3. Azért az USÁ-t se úgy állítsuk mr be, mint a vadnyugatot, itthon is bármikor betörhetnek, lekéselhetnek, tele van az ország cigányokkal, meg őrültekkel.
4. Hát engem aztán nem Magyarország nevelt, azt max a szüleimnek, tanáraimnak köszönhetem, az "ország" eben max hátráltatott.
5. Másrészt, mit szeressek egy országban, ahol mindenki gyűlöl valamiért? Az öreg azért mert a nem létező adójából tanulok, a munkás azért mert tanulok, persze csaiks az ő pénzén, aztán meg leszólnak azért mert diplomás vagyok, és persze semmihez nem értek, de ők persze mindenhez. Plusz itt vannak iylen senkik, mint a kérdező, aki nkényes alapon leköpi az összes magyart, és persze ő maga a megtestesült tökéletesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!