A magyarok miért utálják a hazájukat?
"És azokkal mi van, akik nem "turbómagyarok" -mondjuk úgy alaphangon körbeszarják a jobbikat-, de tehetősek, mert megdolgoztak érte, tanultak, műszaki végzettségük van, emiatt jó állásuk itthon is, és szeretik az itthoni életet, nem vágynak igazán el? Azokat hova sorolnád?
Csak mert kategorikusan kijelented, hogy jobberbaromnak kell ahhoz lenni, hogy az ember szeressen itt élni, és ne akarjon másutt."
látom, nem vetted észre mondatom elején a leginkábbat. kratulálok
Ja, mert mindenki mérnök tehetséggel rendelkezik, meg rengeteg pénzzel, amiből kifizeti a jegyzeteket, meg a kolit meg az albérletet, meg minden egyéb költséget.
Ahol csak műszaki diplomával lehet megélni PESTEN, ott már óriási gond van. Más országokban is van nem diplomások, és simán megélnek, és félrerakni is tudnak.
De ez csak a megélhetés. Ez az ország nem csak emiatt taszít. Fentebb már próbálnak célozgatni rá.
18-as vagyok.
Én diplomával ülök pénztárosként egy nagyáruházban.
De nagyon kezd elegem lenni a helyzetből,így aztán nagyon kacsintgatok nyugat-európa felé,ha rövid időn belül nem lesz itt változás. Még azért adok 1-2 évet az országnak,háthogyha,de utána énis megyek.
"látom, nem vetted észre mondatom elején a leginkábbat. kratulálok"
De, észrevettem. Fenntartom, amit írtam.
"Kedves #23 tanulok most is és külföldön is fogok. Pont én is mérnöknek készülök, csak miért egy olyan országban dolgoznék, ahol nem tudnak megfizetni. És képzeld sokan diplomával munkanélküliek, hiába tanultak. Te meg vered itt magad a semmiért, lehülyézel, közben azt se tudod, hogy tanulok, hogy élek. Sajnálatos, hogy egy 15 éves gyerek reálisabban látja a világot."
Te sem 15 éves gyerek, sem mérnök nem vagy. Ellenkező esetben nem írnál ilyen ótvaros vérbaromságokat.
" Ez az ország nem csak emiatt taszít. Fentebb már próbálnak célozgatni rá."
Értjük, igen.
-Nem házasodhat két férfi
-Nem szeretik a cigányokat
-Nem nevelik fiúnak a lányt és lánynak a fiúkat
Ezek mind roppant fontos dolgok, ezek nélkül élhetetlen egy ország és sötét középkori, igen igen értjük.
"18-as vagyok.
Én diplomával ülök pénztárosként egy nagyáruházban.
De nagyon kezd elegem lenni a helyzetből,így aztán nagyon kacsintgatok nyugat-európa felé,ha rövid időn belül nem lesz itt változás. Még azért adok 1-2 évet az országnak,háthogyha,de utána énis megyek."
Bölcsész vagy, ugye? Mégis mi a lóf˘aszt vártál? Ingyenvagyont az államtól?
Pont a minap sírt egy orvos ismerősöm, hogy ő nem azért tanult 6+3 évet, hogy 150 nettóval dolgozzon háziorvosként. Mondtam is neki: előbb kellett volna gondolkodni, és olyan szakmát választani, amiben pénz is van, nem csak kémia, biológia meg csóróság :D
Szerintem ő is kimegy majd. Persze nem háziorvosként, mert az a kutyának nem kell külföldön. Hanem még 5-6 évet ráhúz posztgraduálisan, és sebész/traumatológus/immunológfus/neurológus lesz. Legalábbis ezt fejtegette nekem....
# 31
Szóval neked alapvetően a liberalizmussal van problémád. Értem. Azon a "csúnya-csúnya" nyugaton is liberalizmus van,és mégis degeszre keresi magát az egyszerű bevándorló is,aki beszéli a nyelvet. Szóval,gondolkozz kicsit. Aztán jöhetsz Oroszországgal,ahol Moszkván kívűl nyomorognak az emberek. Üdvözlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!