Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért utálják a...

A magyarok miért utálják a hazájukat?

Figyelt kérdés
Inkább adjatok hálát az istennek, hogy ide születtetek és nem valami afrikai háborús övezet, ahol éhezés van és nőket erőszakolnak halomra, vagy az USA ahol bár jómódúság van, de akármikor lelőhetnek 1 dollárért is fényes nappal. Magyarország felnevelt titeket becsületben, semmiben nem szenvedtetek hiányt. Nem tudjátok milyen igazán szegénynek és nincstelennek lenni. Hálátlanok vagytok és a kapzsiság vezérel benneteket. Tisztelet azon kivételeknek, akik megbecsülik azt is ami van, ezt a gyönyörű országot, hazát.
2014. aug. 10. 10:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
0%

El kell fogadni azt a tényt, hogy jelenleg itthon a mérnököt fizetik meg, nem a jogászt, nem a közgarázdát, nem az orvost. A mérnököt. Ennyi. És még véletlenül se környezetmérnöknek menjetek, ha egy jó tanácsot elfogadtok. Sem műszaki menedzsernek, mert az sem mérnök a szememben (meg a munkáltatók zöme sem tud vele mit kezdeni).

Villamosmérnök, gépészmérnök, mechatronikai mérnök, vegyészmérnök, BME-s mérnök-informatikus, programozó matematikus. Ezekre a képzésekre érdemes menni. Ha van agyad hozzá. Ha nincs, akkor bizony éhen halsz. Itt is, máshol is.

Ha majd elérjük azt, hogy több mérnök lesz, mint amire szükség van, akkor majd nem lesz ennyire kiélezett a helyzet, nem lesz ennyire "igazságtalan" a többi diszciplínával szemben :)

Nem kell trógerkedni, gondolkodni kell tudni, tanulni kell tudni, értelmes, releváns műszaki felsőoktatási képzést kell elvégezni és meg van oldva az állásprobléma.

2014. aug. 10. 11:22
 32/74 anonim ***** válasza:
0%

"Ahol csak műszaki diplomával lehet megélni PESTEN, ott már óriási gond van. "

Pedig ez a helyzet.

2014. aug. 10. 11:23
 33/74 anonim ***** válasza:
30%
Hacsak nem vagy fideszközeli persze, hiszen akkor s.egghülyén, kamuoklevéllel, sz.arvégzettséggel is prímán megélsz.
2014. aug. 10. 11:24
 34/74 anonim ***** válasza:
69%
#30-as bocs, de miért ne lennék 15? És miért írnék baromságokat? Feltettek egy kérdést, és én válaszoltam rá, leírtam mit gondolok. Ti nemtudjátok, de a legtöbb 15 éves már külföldben gondolkozik. Vagy egyetem előtt, ritkábban utána kimennének. Bár felesleges itt egyetemre járni, ha a szüleid nem gazdagok. Miből? Diákhitel? Itt olyan opciók vannak csak amibe így is, úgy is beledöglesz. Azért okoskodjatok, de majd sírtok, ha nem lesz dolgozó fiatal, akinek a beréből levonják a nyugdíjatokat.
2014. aug. 10. 11:24
 35/74 anonim ***** válasza:
36%

Én mindenkit lepontozok mert így remélem, hogy rájönnek egyesek arra, hogy mennyire felesleges ez a funkció (illetve bosszú is, mert régebben bármit mondtam mindig 0%-ot kaptam)... és úgy néz ki, hogy nem én vagyok az egyetlen.

# 21: Mérnökként külföldön sokkal, de sokkal jobban élnél, mint itthon... és itt nem a pénzről van csak szó, közel sem. Egyébként én is mérnök vagyok, mégsem úszok a sékelekben... Persze ez is nyilván az én hibám.

# 26: Az a vicc, hogy sok mérnök olyan szinten tud csak ebben a csodálatos országban megélni, amilyen szinten nyugaton egy egyszerű gyári munkás tengődik.

# 30: Én meg azt nem tudom, hogy te hogy szerezhettél mérnöki végzettséget. A stílusod és a mondanivalód egyszerűen nem tükrözi egy értelmiségi szintjét. Most vagy hazudsz, vagy vidéki egyetemen szerezted a büfémérnöki végzettségedet.

# 32: LOL Ausztriában például hatalmas orvoshiány van és tárt karokkal fogják várni. :)

Egyébként itt is azt veszem észre, ami általában a magyarok sajátja. Egymás torkának ugranak tök barom dolgokon is, akiknek pedig ez a helyzet köszönhető, jókat röhögnek a markukba. Én konkrétan leginkább ez miatt tervezem a közeljövőben a kimenetelt. Egyszerűen nem lehet meglenni a magyarokkal egy fedél alatt. A szar egészségügy, oktatás, árak/bér arány és egyebek csak hab a tortán. Ideges típus vagyok és nem szeretnék idejekorán agyvérzésben elhunyni. Márpedig itt ez garantált.

Lehet lepontozni, leszarom.

2014. aug. 10. 11:25
 36/74 anonim ***** válasza:
2%

# 32: LOL Ausztriában például hatalmas orvoshiány van és tárt karokkal fogják várni. :)

Csak nem a sima háziorvost. Hanem a szakosodottat. De leírtam. El is akar végezni valamit a felsoroltak közül. Legalábbis ezt mondta.

Milyen mérnök vagy amúgy?

2014. aug. 10. 11:26
 37/74 anonim ***** válasza:
62%

# 32

Jaaa értem! szóval Magyarországon azt érdemes tanulni,amiből hiány van! érdekes gondolkodás,mivel a hiányszakmák évről évre változnak,és ami ma hiányszakma,holnap telítve van. Szóval te azt várod el egy fiataltól,hogy olyat tanuljon,ami abszolút nem érdekli,de tanulja ki,mert hiányszakma. Köszi,de inkább nem.Inkább tanulom azt,ami érdekel,és ha itthon nem kapok vele munkát,kapok vele külföldön. Nehogymár egy ország határozza meg a sorsomat,és hogy mit csinálhatok.. Szabad vagyok,és azt tanulom,ami engem érdekel. Jah,és nem bölcsészdiplomám van! :D

2014. aug. 10. 11:27
 38/74 anonim ***** válasza:
3%

"#30-as bocs, de miért ne lennék 15? És miért írnék baromságokat? Feltettek egy kérdést, és én válaszoltam rá, leírtam mit gondolok. Ti nemtudjátok, de a legtöbb 15 éves már külföldben gondolkozik"

meg még mérnök is.... :D Állj már le, hülyegyerek, kezd égő lenni.

2014. aug. 10. 11:28
 39/74 anonim ***** válasza:
0%

"Szóval te azt várod el egy fiataltól,hogy olyat tanuljon,ami abszolút nem érdekli,de tanulja ki,mert hiányszakma."

Attól, hogy lelécelsz, ugyanúgy hiányszakmát kell kitanulnod. Csak külföldit. Ha valamire nincs szükség külföldön, értelemszerűen ott sem fognak fizetni neked a semmire.

A komolyabb mérnöki szakokat végzett emberek globálisan hiánycikknek minősülnek, és bizony évtizedek óta. Vagy talán amióta csak modern társadalmak vannak. Sajna a legtöbb embernek büdösek a számok, nem szeretik a matekot. Erről nem én tehetek. De ez nekem jó helyzetet teremt, nektek meg versenyhelyzetet, ahol szükségszerűen valaki éhenmarad. Nagyon tudom sajnálni.

Mindenkinek ki kell aknáznia, amit a természettől kapott, amiben jó. Manapság legalább még boldogulhat az, akinek intellektuálisan megvannak hozzá a képességei.

2014. aug. 10. 11:32
 40/74 anonim ***** válasza:
92%

38: Építész és azért ezt választottam, mert ez érdekelt. 8 évvel ezelőtt a fene sem gondolta volna, hogy ilyen szar lesz a helyzet még most is. Úgyhogy mivel beszélek németül és angolul is, már nem sok van hátra és lépek külföldre én is.

A végső lökést számomra az adta meg, amit anyámmal műveltek az orvosok a kórházban. Nálam fiatalabb csitri volt az egyik orvosa és nagyon szánalmas volt, ahogy viselkedett...

2014. aug. 10. 11:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!