Az amerikaiak jobban szeretik a hazájukat, mint a Magyarok?
Ismerősöm azt mondja igen. Ő volt kint Amerikában és az átlagnak meg sem fordul a fejében, hogy elköltözzön külföldre.
Nem úgy mint sok Magyar menne Németországba, Angliába, meg mindenhova csak ne Kelljen itt élnie.
Mégis miért költözne el bárki is az Egyesült Államokból? Magasabbak fizetések a benzin pedig jóval olcsóbb mint itt. Gazdagabb ország, jobb élet.
Magyarországon alacsonyak a fizetések, drága a benzin, (meg minden más is), és az ország is szegény. Persze hogy elmennek az emberek külföldre.
De vannak amerikaiak aki nem szeretik a hazájukat, vannak magyarok akik ölni tudnának hazájukért...
A vietnami háború idején sok ezer fiatal költözött át az USA-ból Kanadába. Vajon nem szerették eléggé a hazájukat? Vagy csupán nem akartak részt venni egy nyilvánvaló őrültségben?
Janus Pannonius, vagy Ady Endre sokáig éltek Itáliában, illetve Franciaországban. Ők sem szerették volna hazájukat?
Egyrészt a hazaszeretet nem elsősorban az elköltözésen vagy a maradáson múlik, ráadásul az sem mindegy, hogy az adott országban milyen körülmények uralkodnak.
Másrészt, én még csak azt sem mondanám, hogy az amerikaiak jobban szeretik a hazájukat, mint a magyarok, inkább azt, hogy MÁSKÉPP.
Ahol megfelelő az életszínvonal és a közhangulat, onnan nem akarnak elmenni az emberek. Én sem fogom a nehezebb és kilátástalanabb magyarországi életet választani, amikor sokkal könnyebben tudok Nyugat-Európában boldogulni.
Egy kis nyelvtannáciskodás: A magyar, mint melléknév kisbetűvel írandó, ugyanúgy, mint az amerikai.
Én nem az elköltözéshez szólnék hozzá. De nálunk a kommunizmus kiölt az emberekből minden nemzeti érzelmet, mert ami nemzeti az rossz. Nézd most meg ezt a sok magyar embert, akik nem képesek kiállni a hazájukért.
Az USA ellenben az elmúlt évtizedekben annyi konfliktuson esett át, hogy szükség volt a nemzet összetartására, erejére.
És ez jelentős különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!