Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nektek fáj trianon?

Nektek fáj trianon?

Figyelt kérdés
Egy egyszerű kérdés hány embernek számít még ez.
2014. jan. 16. 12:48
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
54%

"Szerintem sem kellene nagy gyászba merülni, inkább az idefröcsögő hungarofóbok miatt.

Ha másról lenne szó akkor ezek óbégatnának a leghangosabban!

"

Ki volt itt a hungarófób? Én nem tartom fontosnak az országokat. A határokat meg főleg nem. Akkor most hungarofób vagyok?

Ez olyan, mint keresztényellenesnek nevezni az ateistát. Nem keresztényellenes, hanem nem hisz a vallásokban.

Remélem érzed a különbséget!

Attól, hogy nem gondolkozik mindenki úgy mint te, még nem lesz rosszabb a világ.

2014. jan. 16. 13:44
 22/58 anonim ***** válasza:
88%
Nem fáj, de megemlékezünk róla tisztelettel. Vesztettünk két világháborút, mégis, mire számítottatok, mi lesz? Mi már ebben nőttünk fel (35 vagyok), hogy így néznek ki az országhatárok. Tisztában vagyunk a történelemmel, de inkább előre kellene tekinteni, azzal többre megyünk.
2014. jan. 16. 13:45
 23/58 anonim ***** válasza:
66%

Jesszusom miket olvasok még, mi az hogy valaki román is, csak azért mert ott él? Én holnap szlovák leszek ha az elfoglalja az én falvamat? És az nemzavar senkit hogy ha egy csepp szlovák vér sincs bennem talán?

Az hogy bárhol elzárkoznának a hazájuk elől az emberek ez meg nonszensz. Nem láttam még olyan székelyt aki nem székelyföldet hanem magyarországot tartotta volna hazájának. Ők jòl tudják hogy székelyföld a hazájuk, magyar a nemzetiségük. Tisztességesen fizetik romániának az adót. Azért kéne magát románnak vallania mert valikik mesterségesen odaterveztek egy mesterséges határt párszáz kilóméterrel arrébb?

őszintén "gratulálok" annak aki a felvidéki magyarokat lobogtatja pozitív példaként. Szó nélkül tűrtèk hogy nyelvi, àllampolgársági, oktatási stb. POGROMOKKAL sújtsàk őket. Ha a haza ezzel tartozik az állampolgároknak szerintetek, akkor kívánom nektek éljétek meg ...

2014. jan. 16. 13:47
 24/58 anonim ***** válasza:
10%

"Tisztességesen fizetik romániának az adót."

Sajnos nem sok ilyen van. A többség várja hogy a magyar állam eltartsa őket amilyen hülye az állam az meg is teszi,

2014. jan. 16. 13:55
 25/58 anonim ***** válasza:
44%

Nem mondom, hogy nem értek veled egyet, van igazságod csak nem teljesen kiforrott a véleményed.

Például: "És az nemzavar senkit hogy ha egy csepp szlovák vér sincs bennem talán? "

Itt annyi az apró bökkenő, hogy nincs olyan, hogy "szlovák vér", meg "magyar vér". Vannak gének és mémek, nagyjából ezek határozzák meg a viselkedést. Ezek alapján pedig nem különíthető el egyértelműen két népcsoport. Csak úgy tudod meghatározni, hogy kijelölsz egy etalont, amihez mérve próbálod behatárolni, hogy ki "milyen". Ez persze csak egy emberi koncepció, biológiai jelentősége önmagában nem nagyon van. Ezért találták ki azt, hogy mindenki az, aminek vallja magát. Így nem változol gyurmává, ha Gyurmisztán megszállja Xyiát, hanem maradsz xy.

2014. jan. 16. 13:55
 26/58 A kérdező kommentje:
24 es honnan tudod azt,hogy nem fizetnek adót.Meg ,hogy azt várják,hogy a magyar állam eltartsa őket?
2014. jan. 16. 13:58
 27/58 anonim ***** válasza:
37%

"Én holnap szlovák leszek ha az elfoglalja az én falvamat? És az nemzavar senkit hogy ha egy csepp szlovák vér sincs bennem talán?"

Állampolgárság szempontjából semmit nem számít, hogy etnikailag hová tartoznak. Ha itt Magyarországon elkéred a személyijét egy svábnak, cigánynak, szlováknak, ugyanúgy magyar lesz benne feltüntetve, mint egy etnikailag is magyarnak.

Ugyanígy a szlovákiai magyarok etnikailag magyarok, és ezt senki sem vitatja, de a szlovák állam polgárai, így jogilag a magyarsággal egyszerre teljes értékű szlovákok. Ilyen szempontból akár tiszta vérű bantu néger is lehetnél.

2014. jan. 16. 14:04
 28/58 anonim ***** válasza:
61%

Szlovák vér alatt nem azt akartam érteni hogy itt most valami két külön fajról lenne szó ( ám speciel az még igaz hogy ugyakkor azonosak sem vágunk velük genetikailag) . Attól én a legkevésbé sem leszek szlovák hogy szlovàkiàban élnék. És az etnikunom sem egyenértékű azzal hogy melyik országban élek.

Akkor ha én a Raiffeisennél bankolok az ugyanolyan értékű például mint hogy férfi vagyok vagy nő? Akárcsak egy bank az állam is medterséges, nem egyenértékű az én természetes nemzetiségemmel. Az állam ellát bizonyos szolgáltatásokat, oktat, betegségemet kezeli, alapítványokat támogat, épít nekem stb. Cserébe az adómért. Nem több ennél. Aki azt mondja hogy én államomra legyek hazafias, az én úgy gondolom hogy a 18-19 századi nacionalizmussal szemben egy középkori eszméhez való visszatérést pártol. Az àllamomra csak akkor érdemes büszke lenni ha nemzetállamként az én nemzetemet karolja fél, amire én már eleve büszke vagyok, s egy állam szolgálja a nemzetet, és nem a nemzet az államot.

a lényeg tehát hogy attól még mert szlovákia elfoglalja a falvamat , én megmaradok teljesértékű magyarnak, és semennyiben sem leszek szlovák. Utóbbi szó egy népcsoportot jelöl melyhez határok ide vagy oda, de énnekem semmi közöm nincs és nem is lesz.

Szlovák állampolgár lennék persze ebben az esetben de ez pusztán annyit takar hogy más adórndszer szerint adózom, és máshonnan kapom az egészségszolgáltatást, stb , sőt ha netán ez az állam diszkriminatív törvényeket höz ellenem mert magyar vagyok, akkor nem hogy büszke nem leszek rá de még rühellni is fogom, mert okot ád rá.

az hogy a székelyek nem adóznak, csak m.o. Tartja el őket ez nonszensz. Kapnak innen szavazati jogot, meg évi 4000 forintot ttalán ha szulohelyukon maradnak. Ennyiből nehéz megélni. De szerintem fél is jelentem a válasz szélsőbalos íróját , lehet nem sokáig fog már itt tündökölni a válasza...

2014. jan. 16. 14:54
 29/58 anonim ***** válasza:
27%

Pont úgy, mind Radics Giginek.

"Úúúúgy fáááj!"

Amúgy ja, néha itt a hasam baloldalán szúr valami...

2014. jan. 16. 15:55
 30/58 anonim ***** válasza:
26%

"Csak mert nekem akárhányszor eszembe jut összeszorul a szivem, de akkor ezzel valószínüleg kevesen vagyunk így."

És ha most minden magyar elkezdene emiatt nyavalyogi, Kárpátia-koncertekre mászkálna állandó jelleggel és még az alsógatyája is árpádsávos lenne, akkor szerinted változna valami?

2014. jan. 16. 15:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!