Hogy képes egy értelmiségi, művelt ember a Jobbikra szavazni?
"Amikor Németországban az NSDAP ellenzék volt, akkor megtalálható volt benne a tőkeellenesség és egy kis enyhe osztályharc is.
Amikor hatalomra jutottak, akkor egy tőkés párt lett belőlük.
Az ő gazdasági programjukat is kritizálták sokan abban az időben, de mégis tudtak növekedést elérni, nem is kicsit."
Jól van, de ők gonosz sátánok voltak mind. Igazi, liberált demokrata pedig nem támogathat sátáni zordaseszméket, ezt ne feledd!!!
Azért tartom megvalósíthatatlannak, mert mint írtam, én közgazdász vagyok, ezért úgy olvasok el egy gazdasági programot, hogy szépen kicsomagolom, és minden egyéb tényezőt mellé veszek, amit elfeledkeznek megemlíteni, a szakmán kívüliek meg elfelejtenek.
Hozzáteszem, az összes jelenlegi pártot utálom, még csak libsi sem vagyok, de ettől függetlenül továbbra sem fogom azt mondani, hogy jó lenne a Jobbik programja, ha egyszer nem az.
Elsősorban azért megvalósíthatatlan, mert nincs meg rá a fedezet az államkasszában.
Másodsorban azért, mert olyan radikális, ami összeomlasztaná az egyébként ingatag gazdaságot.
Például: építsük le a multikat, és erősítsük a magyar vállalatokat.
Nyilván nem ezzel a gondolattal van a baj, hanem azzal, hogy erre - mint említettem -, nincs elegendő pénz jelenleg, ráadásul olyan szinten függünk a külföldi tőkétől, hogy nem lehet csak úgy kitenni őket. Megjegyzem, nem is kell, mert a multiknak előnye is van - egyszerűen tudni kellene jól kezelni őket, kihasználni a belőlük származó hasznot, közben azonban megtartani a távolságot.
Ezt meg lehetne valósítani, de csak fokozatosan és óvatosan, nem olyan bummbele módon, mindent letarolva és mindene átgázolva, ahogy a Jobbik szeretné. Persze, jelenleg egyik párt sem hajlandó keresni a középutat, én ezt elismerem (épp ezért nem szimpatizálok egyikkel sem), de még mind közül épp a meggondolatlansága és szélsősée miatt a Jobbikot tartom a leggázabbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!