Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy képes egy értelmiségi,...

Hogy képes egy értelmiségi, művelt ember a Jobbikra szavazni?

Figyelt kérdés
Én ezt őszintén nem értem. Agresszív, támadó, "le minden nem színmagyarral" pártról beszélünk... Nekem a többi párt se nagyon szimpatikus ugyan, de komolyan, fröcsögő, barbár és agresszív pártpolitika mégis ki tetszését nyeri el? (Nem csoda, hogy a legalacsonyabb presztízsű, legszegényebb térségekben tud csak jelentős sikereket elérni).
2013. dec. 14. 23:32
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
90%
#20 Attól, h nem szavazol más pártra, még nem muszáj a Jobbikra szavaznod. Szövegértés. A Jobbik programját pedig nem ártana elolvasni, mielőtt minősíted.
2013. dec. 15. 11:09
 22/57 anonim ***** válasza:
4%
Kedves utolsó, elolvastam, méghozzá közgazdász szempontból. De nem ártana elvégezni egy gazdasági képzést, vagy minimum utána járni a közgazdasági témáknak, mielőtt valaki politizálni akar.
2013. dec. 15. 11:11
 23/57 anonim ***** válasza:

"Amikor Németországban az NSDAP ellenzék volt, akkor megtalálható volt benne a tőkeellenesség és egy kis enyhe osztályharc is.

Amikor hatalomra jutottak, akkor egy tőkés párt lett belőlük.

Az ő gazdasági programjukat is kritizálták sokan abban az időben, de mégis tudtak növekedést elérni, nem is kicsit."

Jól van, de ők gonosz sátánok voltak mind. Igazi, liberált demokrata pedig nem támogathat sátáni zordaseszméket, ezt ne feledd!!!

2013. dec. 15. 11:14
 24/57 anonim ***** válasza:
92%
#22 Ha elolvastad volna, nem írnál olyat, h fröcsögő meg szélsőséges. Persze ki tudja, sok mindenre képes a libsi szemellenző. Azt pedig sokan szajkózzák, h megvalósíthatatlan, gondolom te is átvetted vkitől, de senki nem tudja megmondani, h miért.
2013. dec. 15. 11:25
 25/57 anonim ***** válasza:
4%

Azért tartom megvalósíthatatlannak, mert mint írtam, én közgazdász vagyok, ezért úgy olvasok el egy gazdasági programot, hogy szépen kicsomagolom, és minden egyéb tényezőt mellé veszek, amit elfeledkeznek megemlíteni, a szakmán kívüliek meg elfelejtenek.

Hozzáteszem, az összes jelenlegi pártot utálom, még csak libsi sem vagyok, de ettől függetlenül továbbra sem fogom azt mondani, hogy jó lenne a Jobbik programja, ha egyszer nem az.

2013. dec. 15. 11:29
 26/57 anonim ***** válasza:
90%
Akkor mondd el, miért megvalósíthatatlan! Nem kell részletesen kifejteni, 1-2 mondat elég.
2013. dec. 15. 11:31
 27/57 anonim ***** válasza:
Nem tudtátok, hogy igaz "értelmiségi" csak a bukott ballibekre szavaz?
2013. dec. 15. 11:37
 28/57 anonim ***** válasza:
7%

Elsősorban azért megvalósíthatatlan, mert nincs meg rá a fedezet az államkasszában.

Másodsorban azért, mert olyan radikális, ami összeomlasztaná az egyébként ingatag gazdaságot.

Például: építsük le a multikat, és erősítsük a magyar vállalatokat.

Nyilván nem ezzel a gondolattal van a baj, hanem azzal, hogy erre - mint említettem -, nincs elegendő pénz jelenleg, ráadásul olyan szinten függünk a külföldi tőkétől, hogy nem lehet csak úgy kitenni őket. Megjegyzem, nem is kell, mert a multiknak előnye is van - egyszerűen tudni kellene jól kezelni őket, kihasználni a belőlük származó hasznot, közben azonban megtartani a távolságot.

Ezt meg lehetne valósítani, de csak fokozatosan és óvatosan, nem olyan bummbele módon, mindent letarolva és mindene átgázolva, ahogy a Jobbik szeretné. Persze, jelenleg egyik párt sem hajlandó keresni a középutat, én ezt elismerem (épp ezért nem szimpatizálok egyikkel sem), de még mind közül épp a meggondolatlansága és szélsősée miatt a Jobbikot tartom a leggázabbnak.

2013. dec. 15. 11:59
 29/57 anonim ***** válasza:
93%
A Jobbik sem írja sehol, h egyik napról a másikra szeretné ezt megvalósítani. Innentől kezdve meg is bukik az érvelésed. Ezenkívül a multik a jövedelmük nagy részét külföldre viszik, a magyar vállalkozások viszont itthon tartják, és itthon fizetnek minden adót, ezzel is erősítve a magyar gazdaságot.
2013. dec. 15. 12:04
 30/57 anonim ***** válasza:
0%
A jobbik egy borzasztóan veszélyes párt. Éppen úgy hazudozik, mint a többi, de az államgazdasági kérdésekhez még hülye is ráadásul. Az én környezetemben nincsen olyan, általam, és a családom által műveltnek, vagy értelmiséginek tartott ember, aki a jobbikra, erre a botránypártra fog szavazni. Helyette akinek nem tetszik a fidesz, alternatíva nem lévén nem fog elmenni szavazni. Akinek tetszik, az rájuk x-el majd. Meggyőződésem, hogy a legtöbb városban hasonlóan cselekszenek majd az értelmes polgárok, mert sem MSZP-nek, sem jobbiknak (meg mondjuk véleményem szerint Fidesznek sem) nincs helye kormányon.
2013. dec. 15. 12:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!