Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért háborodnak fel az...

Miért háborodnak fel az emberek azon, hogy nem szavazok?

Figyelt kérdés
Szerintem ez nevetséges.
2013. nov. 9. 22:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
Indoklás?
2013. nov. 10. 00:02
 32/76 anonim ***** válasza:
Gondolatmenet, helyesírás, ilyesmi.
2013. nov. 10. 00:04
 33/76 anonim ***** válasza:
47%
Mindig is mondogattam poénból, hogy ez az ország még nem érett meg a demokráciára... és b,aszki tényleg nem. Még egy pár évtized diktatúrát, aztán majd rátérünk megint erre a dologra ha nagyobbak leszünk.
2013. nov. 10. 00:07
 34/76 anonim ***** válasza:
33%

nem kötelező szavazni, de akkor a legerősebb jelöltet támogatod vele. tehát szavazol ha akarsz ha nem. ezért lett most is 2/3.

De jogod van ehhez természetesen. Viszont akkor vállald fel, a felelősség alól ne húzd ki magad, ha nem szavaztál előzőleg, akkor a jelenlegi kormány hatalmához nagyon erősen hozzájárultál te is.

2013. nov. 10. 00:12
 35/76 anonim ***** válasza:
10%

"A politikában ha valakinek nincs véleménye akkor lemond a bírálat és a helyeslés jogáról.

Ha pedig mégis bírál vagy helyesel ,nem megalapozott és nem etikus.

Mert az ellentmond az azelőtti véleménytelenségének a kinyilvánításával."

Mi van?

2013. nov. 10. 00:13
 36/76 anonim ***** válasza:

Ez szerinted indoklás.

Nem mondtam ,hogy intelligens vagyok.

Végül is a kritikád megfogalmazása,felépítése, alátámasztása érvekkel és adatokkal magáért beszél.

Főleg az a "ilyesmi" az tetszik .Az benne az adu ász.

2013. nov. 10. 00:16
 37/76 anonim ***** válasza:

"Még egy pár évtized diktatúrát, aztán majd rátérünk megint erre a dologra ha nagyobbak leszünk."

Világjelenség, hogy ahol "bevezették" a demokráciát, ott minden egyes szavazáskor egyre kevesebb lett a részvételi arány, majd lassan beáll egy bizonyos szintre, ahonnan ha elmozdul, akkor is inkább lefelé. Jelenleg pedig az világjelenség, hogy a demokráciákban a fiatalokat egyre kevésbé érdekli a szavazás és a pártok.

Kérdés a pöttyös labdáért és a hangszóróért: Mi lehet ezeknek a jelenségeknek az oka?

2013. nov. 10. 00:16
 38/76 anonim ***** válasza:
* az is
2013. nov. 10. 00:17
 39/76 A kérdező kommentje:

"nem kötelező szavazni, de akkor a legerősebb jelöltet támogatod vele. tehát szavazol ha akarsz ha nem. ezért lett most is 2/3.

De jogod van ehhez természetesen. Viszont akkor vállald fel, a felelősség alól ne húzd ki magad, ha nem szavaztál előzőleg, akkor a jelenlegi kormány hatalmához nagyon erősen hozzájárultál te is."

Ha szavazok, tekintet nélkül arra, hogy kire, akkor is a legerősebb jelöltet támogatom, tehát nem nagyon van különbség. Összesített szavazati arány tekintetében pedig mindenkit egyenlő arányban nem támogatok, tehát nem befolyásolom a szavazás eredményét.

De mivel minden választható opció rossz, hiszen mindenhogy arra a következtetésre jutok, hogy nem döntök semmiről, ezért nincs értelme szavazni, mert azzal is csak legitimálnám ezt a rendszert, aminek a működésével nem értek egyet.

A felelősség alól nem húzom ki magam, amiről én döntöttem, azért vállalom a felelősséget. De arra, hogy a miniszterek és képviselők mit döntenek, nem tudok felelősséget vállalni, hiszen függetlenül attól, hogy rájuk szavaztam-e, vagy sem, önkényesen dönthetnek, az én megkérdezésem nélkül. Tehát nettó hazugság, hogy az én szavazatom bármire is kötelezné őket. 4 évig önkényesen döntenek. Ezért inkább nem szavazok, hiszen azt előre nem láthatom, hogy nem fognak becsapni, ennélfogva veszteni semmit nem vesztek vele, ezért nem is adnám a nevem a rendszerhez, ha nem muszáj.

2013. nov. 10. 00:20
 40/76 anonim ***** válasza:

"Ha szavazok, tekintet nélkül arra, hogy kire, akkor is a legerősebb jelöltet támogatom"

Kifejtenéd ennek a logikáját mondjuk matematikailag?

2013. nov. 10. 00:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!